54 Συνταγές για γιορτές αλα Caruso, Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά

χριστούγεννιάτικο μενου με LURPAK

Χρόνια πολλά και γευστικά σε όλες και σε όλους!

Εδώ και δεκαπέντε μέρες πολύς κόσμος ψάχνει για γιορτινές συνταγές και έτσι λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα έχει γίνει συνωστισμός στις αντίστοιχες λίστες των προηγουμένων ετών, με ιδέες για μενού γιορτινό. Εδώ, μόλις επικαιροποιήσαμε για το 2018, την αρχική λίστα του 2014,  προσθέτοντας και συνταγές που έγιναν μέσα στα τελευταία χρόνια οι οποίες ταιριάζουν στο εορταστικό πνεύμα των ημερών, φτάνοντας τις 54 γευστικές ιδέες!

Χριστούγεννα με LURPAKΦέτος έχουμε πάλι χορηγό μας στα τραπέζια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς τo LURPAK, το αγαπημένο μας αγνό αγελαδινό βούτυρο που ντύθηκε χριστουγεννιάτικα για να μας  βάλει σε γιορτινή διάθεση! Το LURPAK είναι άλλωστε αυτό που νοστιμίζει τόσο τα φαγητά όσο και τα γλυκά του Cucina Caruso και στα γιορτινά αλλά και στα καθημερινά τραπέζια.

Πατώντας σε κάθε φωτογραφία οδηγείστε στο αντίστοιχο άρθρο.

Σας προτείνουμε επίσης να διακοσμήσετε το τραπέζι σας με Χριστουγεννιάτικα σερβίτσια ΙΩΝΙΑ. Άν θέλετε να δείτε τους κανόνες για το στήσιμο ενός επίσημου ή γιορτινού τραπεζιού διαβάστε το άρθρο μας εδώ. 

xmas-table-setting_20161019_0013

Επίσης φέτος σας προτρέπουμε αντί για “σαμπάνιες” να ανοίξετε έναν Ελληνικό αφρώδη οίνο και ειδικότερα την ΠΑΡΑΓΚΑ SPARKLING του ΚΥΡ ΓΙΑΝΝΗ από Chardonnay, Μοσχάτο Λευκό & Ξινόμαυρο, (αγοράστε το εδώ on line) . Στο δείπνο σας προτείνουμε να συμπεριλάβετε την μαγευτική ημίξηρη Lenga απ’ το οινοποιείο Αβαντίς από Gewürztraminer  (αγοράστε το on line εδώ), ειδικά με τα πιο spicy πιάτα! Και για το κυρίως της βραδιάς η πρόταση συνοδείας είναι LIMNIONA απ’ το κτήμα Ζαφειράκητο σπάνιο κρασί με μοναδική φινέτσα, που “έσωσε” την ομώνυμη ποικιλία (αγοράστε το on line εδώ).

ΠΑΡΑΓΚΑ SPARKLING, LENGA, LIMNIONAΠΑΡΑΓΚΑ SPARKLING, LENGA, LIMNIONA

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΜΕΝΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ & ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ 2018

decorative-lines-17_large2

5 επιλογές για Ορεκτικά:

 Καναπεδάκια με μους Σολομού

Συνταγή των 5′ λεπτών, πανεύκολη και σίγουρη.

Mousse-Solomos180730_0064

 Συκώτι πεσκανδρίτσας σοτέ με σέρι

Άν καταφέρετε να βρείτε από τον ψαρά σας και έχετε πραγματικά γκουρμέ καλεσμένους θα τους στείλετε στον παράδεισο μ’ αυτόν τον σπάνιο και εκλεκτό μεζέ. Ιδανικό για καθιστό τραπέζι με λίγο κόσμο.

συκώτι πεσκανδρίτσας

Μεδούλι σε φρυγανισμένο ψωμί

Το μεδούλι είναι εκλεκτός γκουρμέ μεζές που τώρα γίνεται ευρύτερα γνωστός έχοντας περάσει στα μενού των πιο ψαγμένων εστιατορίων της πόλης. Η δικιά μας εκτέλεση άν και απλή θεωρώ ότι είναι γευστικά καλύτερη απ’ όλες όσες έχω δοκιμάσει στα τοπ εστιατόρια. Ένα πιάτο για να κλέψετε τις εντυπώσεις με ελάχιστο κόπο και κόστος.

ΜΕΔΟΥΛΙ ΣΕ ΠΡΟΖΥΜΕΝΙΟ ΨΩΜΙ

Καρπάτσιο αλα Harry’s Bar

Το αυθεντικό καρπάτσιο. Πέρα από τις οδηγίες, διαβάζοντας το άρθρο  θα μάθετε ενδιαφέρουσες ιστορίες για το πως δημιουργήθηκε το πιάτο, για να έχετε να διηγείστε στο τραπέζι. Ιδανικό και για μπουφέ.

carpaccio afthentiko

Βιτέλο Τονάτο

Αν και θεωρείται καλοκαιρινό πιάτο, ταιριάζει και σε γιορτινό μπουφέ ή ως ορεκτικό σε ενα δείπνο με Ιταλικό χαρακτήρα, δεδομένου ότι είναι μια κορυφαία γευστικά πρόταση. Θα μπορούσε να παίξει και ως πρώτο πιάτο.

vitello tonnato

decorative-lines-17_large24 επιλογές για σούπα ως πρώτο πιάτο:

Γενικά οι σούπες βολεύουν σε γιορτινά τραπέζια ως πρώτο πιάτο και γιατί είναι στο κλίμα της εποχής και επειδή είναι έτοιμες από πριν και με ένα απλό ζέσταμα φτάνουν στο τραπέζι. Επίσης αφήνουν περιθώριο για κάποια πληθωρικά κυρίως πιάτα που θ’ ακολουθήσουν, ώστε το όλο δείπνο να μην ξεπεράσει τα όρια… καλά, λέμε τώρα!

Σούπα με αρακά μπέικον και μέντα.

Μια κλασική ευρωπαϊκή επιλογή με εντυπωσιακό πράσινο χρώμα και γεύση που θ’ αρέσει σε όλους.

soupa araka me menta

Μανιταρόσουπα

Πανεύκολη, γεμάτη αρώματα και θαλπωρή είναι ένα ιδανικό πρώτο πιάτο σε ένα γιορτινό τραπέζι. Και σε βίντεο!

μανιταρόσουπα εύκολη με πορτσίνι

 Σούπα με κολοκύθα και κάστανο

Μια σούπα 100% εντός εποχής και γιορτινού πνεύματος  που σίγουρα θα εντυπωσιάσει!

soupa veloute kolokytha kastano

Σούπα μπρόκολου με Μπλέ τυρί

Μια σούπα με γευστικές εντάσεις για λάτρεις της υπόξινης γεύσης των μπλέ τυριών.

Σούπα μπρόκολου με μπλέ τυρί

decorative-lines-17_large213 επιλογές για πρώτο πιάτο:

Πίτα με Χριστουγεννιάτικη γέμιση κιμά.

Το ιδανικό πρώτο πιάτο, ειδικά αν δεν κάνετε γεμιστή γαλοπούλα ως κυρίως πιάτο ταιριάζει και σε καθιστό τραπέζι και σε μπουφέ. Τώρα και σε ΒΙΝΤΕΟ-ΣΥΝΤΑΓΗ!

Πίτα με Χριστουγεννιάτικη γέμιση

Τερίν φασιανού με ορτύκια

Εδώ μιλάμε για πραγματική γκουρμεδιά που θα ετοιμάσετε 2-3 μέρες πριν το τραπέζι σας. Θα μπορούσατε να κάνετε την ίδια συνταγή αντικαθιστώντας τον φασιανό και τα ορτύκια με πάπια ή άλλο ενδιαφέρον γευστικά πτηνό.

τεριν φασιανού

 Ψάρι Αθηναϊκή Μαγιονέζα

Ιδανική επιλογή για μπουφέ, φέρνει νοσταλγία απ’ το παρελθόν ειδικά σε όσους έχουν πατήσει τα 50, είναι ένα σχετικά ελαφρύ και γιορτινό πιάτο ταυτόχρονα και απ’ τα λίγα που επιτρέπουν ψάρι με εύκολο τρόπο σε ένα γιορτινό τραπέζι με πολύ κόσμο. Τώρα και σε βίντεο!

Athinaiki_180210_0316

Μιλφέιγ ψητών λαχανικών και ταμπουλέ αλ Caruso

Ένα εντυπωσιακό πιάτο τόσο σε εμφάνιση, όσο και σε γεύση, ιδιαίτερα ελαφρύ και  δροσερό για την αρχή ενός πλούσιου γεύματος. Προτιμείστε το χωρίς το τυρί.

μιλφειγ λαχανικων ψητων ταμπουλε

Σαλάτα με παντζάρι, κάστανο και σος ταχίνι

Απ’τα υλικά ως τα χρώματα και την πρωτοτυπία, είναι ίσως η ιδανική σαλάτα για ένα γιορτινό τραπέζι είτε καθιστό, είτε σε μπουφέ.

Σαλατα Χειμωνιατικη παντζαρι καστανο ταχινι

Ριζότο Μιλανέζε

Ένα πιάτο κλασίκ, εξαιρετικό συνοδευτικό για Ιταλικές συνταγές κρεατικών αλλά και ένα τέλειο απλό πρώτο πιάτο με λεπτά αρώματα σαφράν.

ριζοτο μιλανεζε

Ριζότο με Πορτσίνι

Ίσως το πιο αγαπημένο ριζότο γεμάτο αρώματα δάσους και γής απ’ τα πορτσίνι όχι ως συνοδευτικό (λόγω γευστικών εντάσεων) αλλά ως ένα πληθωρικό, γευστικό πρώτο πιάτο.

italian risotto porcini

Κριθαρότο με άγρια ελληνικά μανιτάρια ή κριθαρότο με πορτσίνι

Αρώματα φθινοπωρινά και χειμωνιάτικά, γήινα, λεπτά αλλά γεύση μεστή με μικρές εκπλήξεις. Μεγάλο πιάτο αν έχετε πρόσβαση σε άγρια φρέσκα μανιτάρια, (που μπορείτε ν’ αγοράσετε εύκολα απ’ την Fungihellas) ή να την δοκιμάσετε ως κριθαρότο με απλά μανιτάρια και πορτσίνι όπως στη νέα μας βίντεο-συνταγή.

κριθαρότο με άγρια ελληνικά μανιτάρια

κριθαροτο μανιταρια πορτσινι

Κριθαρότο γαρίδας

Το κριθαρότο γαρίδας είναι μια επιλογή βατή και πεντανόστιμη, με ευρύ κοινό. Με μοναδικό “μειονέκτημα” ότι απαιτεί μαγείρεμα την τελευταία στιγμή.

κριθαροτο γαριδας

Κανελόνια με σπανάκι και ρικότα

Μια σίγουρη, κομψή & χορταστική επιλογή που λειτουργεί και σε καθημερινό τραπέζι και σε γιορταστικό αλλά και σε μπουφέ. Έχετε πάντα την επιλογή να κάνετε γέμιση μπολονέζ ή να ταν κάνετε μισά-μισά στο ταψί.

cannelloni bolognese - spinachi - ricotta

Σουφλέ μπρόκολου με τρία τυριά

Ένα σουφλέ πάντα έχει γιορταστικό χαρακτήρα και ταιριάζει σε ένα καθιστό δείπνο! Εδώ σε μια πρωτότυπη εκδοχή και σε βίντεο-συνταγή!

Soufflee_Broccoli 3 Tyria 180211_0026

Σολομός Φλορεντίν

Ένα πληθωρικό πρώτο πιάτο που αν σερβιριστεί σε μικρότερες ατομικές ποσότητες θα ταιτιάξει και θα εντυπωσιάσει σε κάθε γιορτινό καθιστό τραπέζι. Ίσως η καλύτερη συνταγή για σολομό διεθνώς. Τώρα και σε βίντεο-συνταγή!

Solomos-Florentine_180321_0102

decorative-lines-17_large218 επιλογές για κυρίως πιάτο 

Ψαρονέφρι με σάλτσα Αγιωργίτικο
(Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2018)

H σάλτσα Αγιωργίτικο είναι μια αυθεντική συνταγή του Cucina Caruso για να αναδέιξει τα προϊόντα της Νεμέας και της Κορινθίας, με το κρασί και τη σταφίδα να πρωταγωνιστούν! Ταιριάζει τόσο με ψαρονέφρι όπως καταγραφεται στη συνταγή, όσο και με ψητό μοσχάρι (φιλέτο ή εσκαλόπ) αλλά και με κυνήγι (αγριογούρουνο, ελάφι, φασιανό κλπ.).

Agiorgitiko_180606_0184

 Η Ζουμερή Γαλοπούλα της Σόφης

Η γαλοπούλα με γέμιση αποτελεί την κλασική επιλογή. Εδώ, σε δοκιμασμένη συνταγή επί 25 χρόνια!

Γαλοπούλα-γεμιστή-της-Σόφης

Lurpak_XMAS_2017_300x250

 Κοτόπουλο (ή Γαλοπούλα) γεμιστό με μέλι, πορτοκάλι και Metaxa με πατάτες

Το κοτόπουλο αυτό αποτελεί μια εναλλακτική προσέγγιση όπου θα μπορούσατε να εκτελέσετε είτε την συνταγή ως έχει, είτε εφαρμόζοντας την κεντρική της ιδέα, πάνω στην συνταγή της Γαλοπούλας της Σόφης. Δηλαδή η πρόταση είναι να ακολουθήσετε την τεχνική που περιγράφεται στη Ζουμερή Γαλοπούλα, αλλά να κάνετε την σάλτσα και τις ενέσεις στη γαλοπούλα που περιγράφονται στη συνταγή για το κοτόπουλο. Αρκεί να τις κάνετε όλες ΠΡΙΝ μπει στο φούρνο.

κοτοπουλο με πατάτες και μέλι

Αρνάκι φούρνου με πατάτες

Το αρνάκι φούρνου αποτελεί μια παραδοσιακά Ελληνική λύση στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Και εδώ θα το βρείτε στην πιο δημοφιλή συνταγή του στο Ελληνικό ιντερνετ για 6 χρόνια.

arnaki fournou me patates

Κότσι χοιρινό με τραγανή πέτσα

Η πρότασή μας για αυτά τα Χριστούγεννα είναι ένα οικονομικό κομμάτι κρέατος που γίνεται θεϊκό γευστικά και οπτικά με σωστή μαγειρική. Μπορείτε να εφαρμόσετε τις αρχές της συνταγής και την τεχνική για τραγανή πέτσα και σε άλλα κομμάτια χοιρινού, εκτός από το κότσι.

KOTSI-XOIRINO-PETSA_20151202_0121

Γουρουνόπουλο ολόκληρο στο φούρνο με τραγανή πέτσα

Μια κλάσικ συνταγή ταυτισμένη με την ελληνική παράδοση των Χριστουγέννων. Πάρτε τα τιπ για τη τραγανή πέτσα απ’ το άρθρο εδώ και εκτελέστε την ανάλογα. gourounaki psito olokliro

Χοιρινή ράχη μπριζόλας με σάλτσα δαμάσκηνο

Η τρίτη πρότασή μας για χοιρινό είναι άκρως εντυπωσιακή σε εμφάνιση αλλά και σε γεύση, καθότι σπάνια θα έχετε φάει πιο ζουμερές μπριζόλες.  Και μαγειρικά πολύ απλή, αν τηρήσετε την τεχνική με βάση το θερμόμετρο για ψητό κρέας.

χoirini-raxi-brizolas_20150725_0164

Αγριογούρουνο Μπουργινιόν

Η προσαρμογή της συνταγής Μπουργκινιόν που παραδοσιακά γίνεται με βοδινό (πιο κάτω), στο αγριογούρουνο είναι ίσως ό,τι πιο νόστιμο και πληθωρικό έχετε ποτέ δοκιμάσει στην Γαλλική κουζίνα. Αρκεί να βρείτε καλή πρώτη ύλη…

Agriogourouno kokkino krasi

Μπεφ Μπουργκινιόν με την αυθεντική συνταγή της Τζούλια Τσάϊλντ

Το Μπεφ Μπουργκινιόν είναι μια  αναβαθμισμένη γαστρονομικά πρόταση που θα κάνει όλους τους καλεσμένους να παραμιλάνε για την μαγειρική σας.

Mosxari Bourguignon

Η διάσημη πάπια σε “τούρτα” σφολιάτας του Ritz

Εδώ πιά το έχετε τερματήσει σε υψηλή γαστρονομία με ένα πιάτο με αρκετές τεχνικές δυσκολίες και γεύση για πολύ απαιτητικούς ουρανίσκους. Μια πολύ είδική επιλογή που στο κατάλληλο κοινό που εκτιμά πληθωρικές γεύσεις της κλασικής βαριάς Γαλλικής κουζίνας, θα κάνει θραύση!

tourta papias se sfoliata

 Φιλέτα Χοιρινά σε Φύλλο Σφολιάτας με δύο προτάσεις για γέμιση 

Η πρότασή μας για το περσινό γιορτινό τραπέζι ήτανι ένα κλασικό γιορτινό πιάτο που κλέβει τις εντυπώσεις και σε γεύση και σε εμφάνιση, γίνεται πιο εύκολα απ’ όσο φαντάζεστε και είναι και οικονομικό με τον τρόπο που το προτείνουμε: Χοιρινά φιλέτα σε σφολιάτα “Γουέλινγκτον”  σε ΒΙΝΤΕΟ-ΣΥΝΤΑΓΗ! (Σημ: Εδώ επίσης ταιριάζει η σάλτσα Αγιωργίτικο.)
Με άλλα λόγια,  ψαρονέφρι σε σφολιάτα και μάλιστα με δύο εναλλακτικές προτάσεις γέμισης, είτε κλασική με μανιτάρια ή με πρωτότυπη γιορτινή γέμιση μήλο, δαμάσκηνο και καρύδι.

fileto-sfoliata_171022_0325fileto-sfoliata_171022_0300

Φιλέτο Γουέλινγκτον

Η συνταγή που θα διαβάσετε έγινε με φιλέτο ελαφιού αλλά τίποτε δεν αλλάζει αν χρησιμοποιήσετε βοδινό ή μοσχαρίσιο φιλέτο

fileto elafi wellington

Φιλέ-ο-πουάβρ

Κλασικό μεγάλο πιάτο της Γαλλικής μαγειρικής με πολυεπίπεδες εντάσεις ανάλογα με τα πιπέρια που θα χρησιμοποιήσετε.  Λίγος κόπος γιατί γίνεται συνολικά σε 15 λεπτά, αλλά θέλει τελευταία στιγμή!

filet au poivre

Φιλέ Μινιόν Σος Μαδέρα

Ένα πιάτο ξεχασμένο στα 70ς, αλλά εύκολο και ως γεύση και ως παρασκευή, πιάτο που σίγουρα θα εγείρει αναμνήσεις και κουβέντα. Απλό και γρήγορο, αλλά όπως και πιο πάνω, θέλει να γίνει την τελευταία στιγμή.

φιλε μινιον σος Μαδέρα

Κατσικάκι Μεσογειακό Κατσαρόλας

Εξαιρετικά φίνα και μεστή από γεύσεις συνταγή, που συνδυάζει κλασικές Ελληνικές πρώτες ύλες με Γαλλική τεχνική και δημιουργεί ένα πιάτο λουκούμι.  Σάλτσα από λευκό κρασί, κάπαρη, ελιές, κοκκάρια και καρότα δένουν με το ξεκοκκαλισμένο κατσικάκι ιδανικά. Μια πρωτότυπη ιδέα που σε όσους την έχω σερβίρει έχουν ξετρελλαθεί!

κατσικακι μεσογειακο κρασι καπαρη ελιες

Λαζάνια αλ Caruso

Θεωρητικά ως πιάτο με πάστα μπορεί να ενταχθεί στα πρώτα πιάτα, αλλά ο γευστικός πλούτος του το κατατάσσει στα κυρίως. Δύσκολα μπορεί να συγκριθεί η πληρότητα των γεύσεων με κάτι άλλο!

Lasagna-Caruso_20160524_0375

Ενα κλασικό μοσχάρι λεμονάτο σε φέτες

Ίσως η πιο κλασική “Κυριακάτικη” αλλά και σίγουρη επιλογή, ένα λεμονάτο, σαφώς μπορεί να ενταχθεί σε ένα εορταστικό μενού. Ειδικά στη γαστρονομικά προχωρημένη εκτελεση που έχουμε καταγράψει και σε βίντεο-συνταγή

Lemonato-20180617_0324

Μοσχάρι Γιουβέτσι

Για ένα γιορτινό οικογενειακό τραπέζι στο εξοχικό, κάτι απλό, αγαπημένο και κλασικό, ένα γιουβέτσι με μοσχάρι, τώρα και σε βίντεο-συνταγή

Youvetsi Mosxari 180617_0492

decorative-lines-17_large23 επιλογές για συνοδευτικά πιάτα με πατάτες

Πατάτες Γκρατέν Ντοφινουά

Gratin-Dauphinois_20151227_0120

 Κλασικές πατάτες φούρνου,
αλλά σε απίστευτα τραγανή εκτέλεση χάρη στη νέα τεχνική 3 σταδίων

Patates_20170110_0081

Ο πιό πληθωρικά ηδονικός πουρές που έχετε δοκιμάσει

Poures-Patatas_171219_0365

decorative-lines-17_large211 επιλογές για επιδόρπιο

Ζελέ Προσέκο

Απλό στην εκτέλεση αλλά πρωτότυπο, εντελώς γιορταστικό, φίνο και δροσερό! Το τέλειο επιδόρπιο για ρεβεγιόν.

prosecco-jelly_20151214_0032

Σουφλέ Σοκολάτας

Καλώς ή κακώς, τίποτα δεν λέει  περισσότερο “γιορτές”, από ένα αχνιστό σουφλέ σοκολάτας

Chocolate-souffle_171222_0388

Αποδομημένα Μιλφέιγ σε ανδρική & γυναικεία εκδοχή

Ένα επιδόρπιο που συντίθεται την τελευταία στιγμή αλλά κλέβει εντυπώσεις με την πρωτοτυπία του και τις ισορροπίες γεύσεων και υφών.

millefeuille al Caruso

Τιραμισού

Μας ήρθε απ’ την Ιταλία και έγινε κλάσικ με πολλούς φανς. Σίγουρα έχει θέση σε ένα γιορτινό δέιπνο.

tiramisu_20160108_0042

Κρεμ Μπρουλέ Καφέ

Μια ιδανική εκτέλεση της Κρεμ μπρουλέ που λειτουργεί είτε ως υποκατάστατο του καφέ στο τέλος ενός δείπνου ή ως συνοδευτικό του. Δοκιμάστε τη στη πρώτη ευκαιρία!

creme-brulee-coffee_20151122_0283

Σπιτικές Μαρέγκες με Lime curd & Passion Fruit 

Οι σπιτικές μαρέγκες που βγαίνουν με την απλή και εύκολη συνταγή μας δεν παίζονται, λένε όλοι όσοι τις έκαναν. Όταν συνδυάσει κανείς τη τραγανή γλύκα τους με την ένταση και οξύτητα του λάϊμ και τον ερωτικό χαρακτήρα του passion fruit, έχει ένα ιδανικό συνδυασμό.

ΜΑΡΕΓΚΑ ΛΑΙΜ ΚΕΡΝΤ ΠΑΣΣΙΟΝ ΦΡΟΥΤ

 

Κρεμ Μπρουλέ λεβάντας 

Μια πολύ κομψή, πρωτότυπη εκδοχή ενός κλασικού γλυκού που σπάνια σερβίρεται σε σπίτια. crem brule levanta

Πάβλοβα με σπιτική μαρέγκα

Πέρα απ’ ότι θα αφήσει όλους στο τραπέζι άφωνους, θα κάνει όλες τις κυρίες να σας ζητάνε την συνταγή της μαρέγκας.pavlova me spitiki marega

Πανακότα πορτοκάλι με σιρόπι καραμελωμένου πορτοκαλιού

Μια δροσερή και αρωματική χειμωνιάτικη γεύση με τον γνωστό πληθωρικό κρεμώδη χαρακτήρα της πανακότας αλλά και με μια δόση πρωτοτυπίας στον συνδυασμό!

Pannacotta-orange_050217_0313

Κρεμ Καραμελέ

Ακούγεται “καθημερινό”, αλλά η συγκεκριμένη εκτέλεση που προτείνουμε ανεβάζει την κλασική κρεμ καραμελέ σε άλλα ύψη!

κρεμ καραμελε

Mince pies

Τα Mince Pies είναι απόλυτη σύσταση για την περίοδο των γιορτών, ανεξάρτητα από το αν θα τα σερβίρετε με παγωτό ή κρέμα σε κάποιο επίσημο τραπέζι.Christmas mince pies

 

decorative-lines-17_large2

Η φετεινή μας ψαγμένη πρόταση για Χριστουγεννιάτικο δώρο σε γκουρμέ φίλους, αλλά και για να συνοδέψετε ένα γιορτινό δείπνο ή για να το κλείσετε με αξέχαστες γεύσεις και αρώματα είναι  το RAVEN Rare, που θα το χαρακτηρίζαμε ως ένα New Age Premium blended Scotch Whisky γιατί προέρχεται από το συνδυασμό Speyside Malts, ενός από τα πλέον ιστορικά αποστακτήρια της Σκωτίας, του Glen Moray, με Grain Whiskies που προέρχονται από το Glen Turner που θεωρείται το πιο σύγχρονο αποστακτήριο της Σκωτίας. Με άλλα λόγια, ένα blend παρελθόντος και μέλλοντος σε ένα μπουκάλι, ιδανικό για μια περίοδο που αφήνουμε πίσω μια χρονιά για να υποδεχτούμε τη νέα!

Για πιό νέους, λάτρεις των λευκών ποτών και ειδικά για καινοτομικούς και εκκεντρικούς χαρακτήρες που θελουν να ξεχωρίσουν περιφρονώντας τα ταμπού και τους κανόνες, προτείνουμε κάτι εντελώς νέο και πρωτοποριακό, το N.O.S.   Το N.O.S. (No Ordinary Spirit) είναι ένα πολύ ιδιαίτερο ποτό, που δεν μοιάζει με κανένα άλλο, δεν εντάσσεται δηλαδή σε μια συγκεκριμένη κατηγορία, καθώς φέρνει τα αρώματα της Μεσογείου στο ποτήρι σου: Αρωματικά λάιμ, γευστικά γκρέιπφρουτ, δροσιστικές νότες από φύλλα μέντας συμπληρώνουν την μαστίχα, συνθέτοντας ένα εξαιρετικό & ισορροπημένο blend που μπορείς να το πιείς σκέτο, με πάγο ή να το αναμίξεις με το αγαπημένο σου τόνικ ή λεμονάδα. Εμείς το διοκιμάσαμε με FEVER-TREE TONIC με γεύση elderflower και έγινε αμέσως το καθημερινό απεριτίφ μας. Δεν θα το βρείτε εύκολα, καθώς μόλις τώρα κυκλοφόρησε, αλλά όσοι ψάχνετε το “νέο” και “καινοτομικό”, για να δημιουργήσετε τάσεις, θα βρείτε την άκρη… (καλά, μπορεί να σας βοηθήσουμε και μείς στη πορεία)!

RAVEN RARE & N.O.S. (No Ordinary Spirit)

Ό,τι κι αν κάνετε, να χαρείτε τους αγαπημένους σας ανθρώπους και να περάσετε καλά, μαγειρεύοντας σπιτικά και με μεράκι για την τέλεια γεύση!
Κι’ ας ελπίσουμε ότι η επόμενη χρονιά θα έχει μόνο ευχάριστες εκπλήξεις κι’ ανατροπές…

Χριστούγεννα με LURPAK

54 Συνταγές για γιορτές αλα Caruso, Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά 4.77/5 (95.48%) 31 votes

Εραστής των απολαύσεων της ζωής, διαφημιστής κατ' επάγγελμα, υπερήφανος πατέρας τριών κοριτσιών, με πολλά ετερόκλητα ενδιαφέροντα και εμπειρίες στα 55 χρόνια που συμμετέχω στη κοινωνική ζωή της πρωτεύουσας και άλλων κωμοπόλεων Ευρώπης και Αμερικής. Έχω μάθει να περνάω καλά με πολλά, αλλά και με λίγα, με μια ανεπαίσθητη προτίμηση στην άνεση, να τ' ομολογήσω. Ασχολούμαι καθημερινά με τη μαγειρική απ' τα 25 μου και με τον καιρό αυτή απασχολεί όλο και μεγαλύτερο ποσοστό των νευρώνων του εγκεφάλου μου, κάτι που ελπίζουμε να οφείλεται στο πάθος και όχι στην μείωση των κυττάρων. Αν πληρωνόμουν για τα πάθη μου (και τα λάθη μου) θα ήμουν μέγας χορηγός του δημοσίου χρέους. Το γεγονός ότι φίλοι, γνωστοί αλλά και τα παιδιά μου με αποκαλούν “chef” με ιντριγκάρει ως προς το τι μπορεί να γίνω όταν επιτέλους ενηλικιωθώ. Λατρεύω το καλό σπιτικό φαγητό, απεχθάνομαι τις μετριότητες και όσο κι αν βασίζομαι στη δημιουργικότητα, τη γνώση και την τέχνη, θέλω παράλληλα να γνωρίζω το επιστημονικό “γιατί” πίσω απ' τη μαγειρική και όχι μόνον. Όσο μαθαίνω νιώθω ζωντάνια, όσο δημιουργώ και προσφέρω, αποκτώ λόγο ύπαρξης.

2 Comments

  • Reply November 18, 2018

    Anonymous

    Συγχαρητήρια για το site σας. Κάνετε τις πιο ευφάνταστες συνταγές να μοιάζουν πραγματοποιήσιμες ακόμα και από…μένα! Περιμένω με ανυπομονησία το γιορτινό μενού 2018-2019.

    • Νάστε καλά! Θα προστεθούν λίγα εξαιρετικά πιάτα για το 2019 αλλά η βάση θα είναι ίδια.

Leave a Reply

Leave a Reply