Το Cucina Caruso μαγειρεύει στο Casserole Bistro στο Γέρακα ! Τηλέφωνο κρατήσεων : 210-6618838 (μετά τις 14.00)

Χρόνια πολλά και γευστικά σε όλες και σε όλους!

Από τις αρχές του Δεκέμβρη πολύς κόσμος ψάχνει για γιορτινές συνταγές και έτσι λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα έχει γίνει συνωστισμός στη συγκεκριμένη ανάρτηση, με ιδέες για μενού γιορτινό. Εδώ, μόλις επικαιροποιήσαμε για το 2023, την αρχική λίστα του 2014,  προσθέτοντας και συνταγές που έγιναν μέσα στα τελευταία χρόνια οι οποίες ταιριάζουν στο εορταστικό πνεύμα των ημερών, φτάνοντας τις 92 γευστικές ιδέες!

Φέτος έχουμε πάλι χορηγό μας στα τραπέζια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς τo LURPAK, το αγαπημένο μας αγνό αγελαδινό βούτυρο. Το LURPAK είναι άλλωστε αυτό που νοστιμίζει τόσο τα φαγητά όσο και τα γλυκά του Cucina Caruso και στα γιορτινά αλλά και στα καθημερινά τραπέζια.

Πατώντας σε κάθε φωτογραφία οδηγείστε στο αντίστοιχο άρθρο.

Διαφήμιση

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΜΕΝΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ & ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ 2023

decorative-lines-17_large2

Τα παραδοσιακά

Νέα συνταγή για κουραμπιέδες

Η συνταγή για κουραμπιέδες του γνωστού instabaker Dough n’ Cream με δύο διαφορετικά αλεύρια, βούτυρο Lurpak και μπόλικα αμύγδαλα!

Κουραμπιέδες

…και η τέλεια Πολίτικη Βασιλόπιτα

Με σπιτική συνταγή με ιστορία, μια αυθεντική πολίτικη βασιλόπιτα που τελετουργικά είθισται να πλάθεται στις 30/12, για να είναι έτοιμη να την κόψετε την πρωτοχρονιά το μεσημέρι.

πολιτικη βασιλόπιτα
decorative-lines-17_large2

8 επιλογές για Ορεκτικά:

Καναπεδάκια με αυγοτάραχο σε τυρί κρέμας

Ας τιμήσουμε ένα απ’ τα καλύτερα προϊόντα που βγάζει η χώρα μας σαν καναπεδάκι

Καναπεδάκια με μους Σολομού

Συνταγή των 5′ λεπτών, πανεύκολη και σίγουρη.

Διαφήμιση
Mousse-Solomos180730_0064

 Συκώτι πεσκανδρίτσας σοτέ με σέρι

Άν καταφέρετε να βρείτε από τον ψαρά σας και έχετε πραγματικά γκουρμέ καλεσμένους θα τους στείλετε στον παράδεισο μ’ αυτόν τον σπάνιο και εκλεκτό μεζέ. Ιδανικό για καθιστό τραπέζι με λίγο κόσμο.

συκώτι πεσκανδρίτσας

Λαβράκι σεβίτσε

Δροσερή εισαγωγή σε ένα πλούσιο γεύμα ή δέιπνο, το σεβίτσε είναι πολύ της μόδας και ιδιαίτερα εύκολο στη παρασκευή. Μπορεί να γίνει και με φιλέτο τσιπούρας.

Διαφήμιση

Μεδούλι σε φρυγανισμένο ψωμί

Το μεδούλι είναι εκλεκτός γκουρμέ μεζές που τώρα γίνεται ευρύτερα γνωστός έχοντας περάσει στα μενού των πιο ψαγμένων εστιατορίων της πόλης. Η δικιά μας εκτέλεση άν και απλή θεωρώ ότι είναι γευστικά καλύτερη απ’ όλες όσες έχω δοκιμάσει στα τοπ εστιατόρια. Ένα πιάτο για να κλέψετε τις εντυπώσεις με ελάχιστο κόπο και κόστος.

ΜΕΔΟΥΛΙ ΣΕ ΠΡΟΖΥΜΕΝΙΟ ΨΩΜΙ

Καρπάτσιο αλα Harry’s Bar

Το αυθεντικό καρπάτσιο. Πέρα από τις οδηγίες, διαβάζοντας το άρθρο  θα μάθετε ενδιαφέρουσες ιστορίες για το πως δημιουργήθηκε το πιάτο, για να έχετε να διηγείστε στο τραπέζι. Ιδανικό και για μπουφέ.

carpaccio afthentiko

Βιτέλο Τονάτο

Αν και θεωρείται καλοκαιρινό πιάτο, ταιριάζει και σε γιορτινό μπουφέ ή ως ορεκτικό σε ενα δείπνο με Ιταλικό χαρακτήρα, δεδομένου ότι είναι μια κορυφαία γευστικά πρόταση. Θα μπορούσε να παίξει και ως πρώτο πιάτο.

vitello tonnato

Μπουρεκάκια Μουσακά

Ιδανικό ορεκτικό για μπουφέ γιατί θα εκπλήξει τους καλεσμένους σας.

Bourekakia Moussaka DSC02818

decorative-lines-17_large2
5 επιλογές για σούπα ως πρώτο πιάτο:

Γενικά οι σούπες βολεύουν σε γιορτινά τραπέζια ως πρώτο πιάτο και γιατί είναι στο κλίμα της εποχής και επειδή είναι έτοιμες από πριν και με ένα απλό ζέσταμα φτάνουν στο τραπέζι. Επίσης αφήνουν περιθώριο για κάποια πληθωρικά κυρίως πιάτα που θ’ ακολουθήσουν, ώστε το όλο δείπνο να μην ξεπεράσει τα όρια… καλά, λέμε τώρα!

Μπισκ Καραβίδας

Μια μαγευτική σούπα με συγκεντρωμένη γεύση θαλασσινών και βελούδινη υφή, η μπισκ είναι απ’ τις πιο πολυτελείς προτάσεις εισαγωγής σε ένα γιορτινό τραπέζι. Μπορεί να σερβιριστεί ως σούπα, σε μικρή ποσότητα πάντοτε (λόγω γευστικής έντασης), ή και σαν ορεκτικό σε σφηνάκι. Η συνταγή μπορέι να εκτελεστεί και με γαρίδες ή καβούρια ή και αστακό. Είναι απ’ τις πιο κοπιώδεις συνταγές, υψηλού εστιατορικου επιπέδου, αλλά το αποτέλεσμα σας ανταμοίβει με το παραπάνω!

Σούπα με αρακά μπέικον και μέντα.

Μια κλασική ευρωπαϊκή επιλογή με εντυπωσιακό πράσινο χρώμα και γεύση που θ’ αρέσει σε όλους.

soupa araka me menta

Μανιταρόσουπα

Πανεύκολη, γεμάτη αρώματα και θαλπωρή είναι ένα ιδανικό πρώτο πιάτο σε ένα γιορτινό τραπέζι. Και σε βίντεο!

μανιταρόσουπα εύκολη με πορτσίνι

 Σούπα με κολοκύθα και κάστανο

Μια σούπα 100% εντός εποχής και γιορτινού πνεύματος  που σίγουρα θα εντυπωσιάσει!

soupa veloute kolokytha kastano

Σούπα μπρόκολου με Μπλέ τυρί

Μια σούπα με γευστικές εντάσεις για λάτρεις της υπόξινης γεύσης των μπλέ τυριών.

Σούπα μπρόκολου με μπλέ τυρί

decorative-lines-17_large2
19 επιλογές για πρώτο πιάτο:

Πίτα με Χριστουγεννιάτικη γέμιση κιμά.

Το ιδανικό πρώτο πιάτο, ειδικά αν δεν κάνετε γεμιστή γαλοπούλα ως κυρίως πιάτο ταιριάζει και σε καθιστό τραπέζι και σε μπουφέ. Τώρα και σε ΒΙΝΤΕΟ-ΣΥΝΤΑΓΗ!

Πίτα με Χριστουγεννιάτικη γέμιση

Λαζάνια με μπέικον, κολοκύθα και γκοργκονζόλα

Μια καταπληκτική, νέα συνταγή με υλικά που ταιριάζουν στην εποχή και γευστικές εντάσεις που θα εντυπωσιάσει, είτε σαν πρώτο πιάτο, είτε σε γιορταστικό μπουφέ.

λαζανια κολοκυθα μπεικον γκοργκονζολα

Τερίν φασιανού με ορτύκια

Εδώ μιλάμε για πραγματική γκουρμεδιά που θα ετοιμάσετε 2-3 μέρες πριν το τραπέζι σας. Θα μπορούσατε να κάνετε την ίδια συνταγή αντικαθιστώντας τον φασιανό και τα ορτύκια με πάπια ή άλλο ενδιαφέρον γευστικά πτηνό.

τεριν φασιανού

 Ψάρι Αθηναϊκή Μαγιονέζα

Ιδανική επιλογή για μπουφέ, φέρνει νοσταλγία απ’ το παρελθόν ειδικά σε όσους έχουν πατήσει τα 50, είναι ένα σχετικά ελαφρύ και γιορτινό πιάτο ταυτόχρονα και απ’ τα λίγα που επιτρέπουν ψάρι με εύκολο τρόπο σε ένα γιορτινό τραπέζι με πολύ κόσμο. Τώρα και σε βίντεο!

Athinaiki_180210_0316

Μιλφέιγ ψητών λαχανικών και ταμπουλέ αλ Caruso

Ένα εντυπωσιακό πιάτο τόσο σε εμφάνιση, όσο και σε γεύση, ιδιαίτερα ελαφρύ και  δροσερό για την αρχή ενός πλούσιου γεύματος. Προτιμείστε το χωρίς το τυρί.

μιλφειγ λαχανικων ψητων ταμπουλε

Σαλάτα με παντζάρι, κάστανο και σος ταχίνι

Απ’τα υλικά ως τα χρώματα και την πρωτοτυπία, είναι ίσως η ιδανική σαλάτα για ένα γιορτινό τραπέζι είτε καθιστό, είτε σε μπουφέ.

Σαλατα Χειμωνιατικη παντζαρι καστανο ταχινι

Κις Λορέν

Ένα κλασικό Γαλλικό πιάτο που αποτελεί πλέον μέρος της διεθνούς κουζίνας, ταιριάζει σαν πρώτο πιάτο σε γιορταστικό γεύμα / δείπνο, ίσως και σε μια πιο ρουστίκ λογική

Quiche Loraine

Τάρτα με πράσο και προσούτο

Μια νέα απλή μαγειρικά συνταγή με χειμωνιάτικα υλικά που ταιριάζει σε ένα πιο ρουστίκ, ζεστό, εορταστικό δείπνο, ενώ είναι ιδανική για μπουφέ

Τάρτα σφολιάτας με πράσο & προσούτο, γκρατιναρισμένη με παρμεζάνα

Ριζότο Μιλανέζε

Ένα πιάτο κλασίκ, εξαιρετικό συνοδευτικό για Ιταλικές συνταγές κρεατικών αλλά και ένα τέλειο απλό πρώτο πιάτο με λεπτά αρώματα σαφράν.

ριζοτο μιλανεζε

Ριζότο με Πορτσίνι

Ίσως το πιο αγαπημένο ριζότο γεμάτο αρώματα δάσους και γής απ’ τα πορτσίνι όχι ως συνοδευτικό (λόγω γευστικών εντάσεων) αλλά ως ένα πληθωρικό, γευστικό πρώτο πιάτο.

italian risotto porcini

Κριθαρότο με άγρια ελληνικά μανιτάρια ή κριθαρότο με πορτσίνι

Αρώματα φθινοπωρινά και χειμωνιάτικά, γήινα, λεπτά αλλά γεύση μεστή με μικρές εκπλήξεις. Μεγάλο πιάτο αν έχετε πρόσβαση σε άγρια φρέσκα μανιτάρια, (που μπορείτε ν’ αγοράσετε εύκολα απ’ την Fungihellas) ή να την δοκιμάσετε ως κριθαρότο με απλά μανιτάρια και πορτσίνι όπως στη νέα μας βίντεο-συνταγή.

κριθαρότο με άγρια ελληνικά μανιτάρια
κριθαροτο μανιταρια πορτσινι

Κριθαρότο γαρίδας

Το κριθαρότο γαρίδας είναι μια επιλογή βατή και πεντανόστιμη, με ευρύ κοινό. Με μοναδικό “μειονέκτημα” ότι απαιτεί μαγείρεμα την τελευταία στιγμή.

κριθαροτο γαριδας

Βουτυροσκορδάτες Γαρίδες “Scampi”

Κλασικός πληθωρικός μεζές με νόστιμες γαρίδες σε βούτυρο και σκόρδο

Γαρίδες με σκόρδο σε βούτυρο

Κανελόνια με σπανάκι και ρικότα

Μια σίγουρη, κομψή & χορταστική επιλογή που λειτουργεί και σε καθημερινό τραπέζι και σε γιορταστικό αλλά και σε μπουφέ. Έχετε πάντα την επιλογή να κάνετε γέμιση μπολονέζ ή να ταν κάνετε μισά-μισά στο ταψί.

cannelloni bolognese - spinachi - ricotta

Σουφλέ μπρόκολου με τρία τυριά

Ένα σουφλέ πάντα έχει γιορταστικό χαρακτήρα και ταιριάζει σε ένα καθιστό δείπνο! Εδώ σε μια πρωτότυπη εκδοχή και σε βίντεο-συνταγή!

Soufflee_Broccoli 3 Tyria 180211_0026

Σολομός Φλορεντίν

Ένα πληθωρικό πρώτο πιάτο που αν σερβιριστεί σε μικρότερες ατομικές ποσότητες θα ταιτιάξει και θα εντυπωσιάσει σε κάθε γιορτινό καθιστό τραπέζι. Ίσως η καλύτερη συνταγή για σολομό διεθνώς. Τώρα και σε βίντεο-συνταγή!

Solomos-Florentine_180321_0102

Μουσακάς αλ Caruso με ραγού και καπνιστή μελιτζάνα

Κανείς δεν θα σκεφτόταν μουσακά σε εορταστικό τραπέζι, αλλά αυτός ειδικά ο μουσακάς ταιριάζει και θα κλέψει και τη παράσταση.

Moussaka ragu kapnisti bechamel

Λαζάνια με μανιτάρια πορτσίνι

Μια ελαφριά εκδοχή με λαζάνια που σηκώνει να σερβιριστούν ως πρώτο πιάτο σε μικρή ποσότητα, καλύπτοντας και όλους τους βετζετέριαν.

ΛΑΖΑΝΙΑ ΠΟΡΤΣΙΝΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

decorative-lines-17_large2
30 επιλογές για κυρίως πιάτο 

Εύκολη και γρήγορη γαλοπούλα “πεταλούδα” με μαρινάδα πορτοκαλιού-μελιού

Μια νέα συνταγή που θα σας λύσει το θέμα ζουμερή & νόστιμη γαλοπούλα μέσα σε 2 ώρες με πολύ εύκολη προσέγγιση στο συνολικό χριστουγεννιάτικο γεύμα. Δοκιμάστε την!

γαλοπουλα χριστουγεννων

 Η Ζουμερή Γαλοπούλα της Σόφης

Η γαλοπούλα με γέμιση αποτελεί την κλασική επιλογή. Εδώ, σε δοκιμασμένη συνταγή επί 25 χρόνια!

Γαλοπούλα-γεμιστή-της-Σόφης

Αρνάκι φούρνου με πατάτες

Το αρνάκι φούρνου αποτελεί μια παραδοσιακά Ελληνική λύση στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Και εδώ θα το βρείτε στην πιο δημοφιλή συνταγή του στο Ελληνικό ιντερνετ για 6 χρόνια.

arnaki fournou me patates

Κότσι χοιρινό με τραγανή πέτσα

Η πρότασή μας για αυτά τα Χριστούγεννα είναι ένα οικονομικό κομμάτι κρέατος που γίνεται θεϊκό γευστικά και οπτικά με σωστή μαγειρική. Μπορείτε να εφαρμόσετε τις αρχές της συνταγής και την τεχνική για τραγανή πέτσα και σε άλλα κομμάτια χοιρινού, εκτός από το κότσι.

KOTSI-XOIRINO-PETSA_20151202_0121

Γουρουνόπουλο ολόκληρο στο φούρνο με τραγανή πέτσα

gourounaki psito olokliro

Μια κλάσικ συνταγή ταυτισμένη με την ελληνική παράδοση των Χριστουγέννων. Πάρτε τα τιπ για τη τραγανή πέτσα απ’ το άρθρο εδώ και εκτελέστε την ανάλογα. 

Χοιρινή ράχη μπριζόλας άνευ οστού με σάλτσα μανιταριών και πατάτες ριζολέ

Μια εύκολη και νόστιμη συνταγ΄ή για ένα κομψό γιορτινό πιάτο με κέντρο το χοιρινό που πλαισιώνεται από μια υπέροχα λαχταριστή σάλτσα μανιταριών και τραγανές πατάτες ριζολέ. Όλα αυτά έτοιμα σε 1:30′!

Χοιρινή ράχη μπριζόλας με σάλτσα μανιταριών & πατάτες ριζολέ
Χοιρινή ράχη μπριζόλας με σάλτσα μανιταριών & πατάτες ριζολέ

Χοιρινή ράχη μπριζόλας με σάλτσα δαμάσκηνο

Η εναλλακτική πρότασή μας για χοιρινό είναι άκρως εντυπωσιακή σε εμφάνιση αλλά και σε γεύση, καθότι σπάνια θα έχετε φάει πιο ζουμερές μπριζόλες.  Και μαγειρικά πολύ απλή, αν τηρήσετε την τεχνική με βάση το θερμόμετρο για ψητό κρέας.

χoirini-raxi-brizolas_20150725_0164

Ψαρονέφρι με σάλτσα Αγιωργίτικο

H σάλτσα Αγιωργίτικο είναι μια αυθεντική συνταγή του Cucina Caruso για να αναδέιξει τα προϊόντα της Νεμέας και της Κορινθίας, με το κρασί και τη σταφίδα να πρωταγωνιστούν! Ταιριάζει τόσο με ψαρονέφρι όπως καταγραφεται στη συνταγή, όσο και με ψητό μοσχάρι (φιλέτο ή εσκαλόπ) αλλά και με κυνήγι (αγριογούρουνο, ελάφι, φασιανό κλπ.).

Agiorgitiko_180606_0184

Αγριογούρουνο Μπουργινιόν

Η προσαρμογή της συνταγής Μπουργκινιόν που παραδοσιακά γίνεται με βοδινό (πιο κάτω), στο αγριογούρουνο είναι ίσως ό,τι πιο νόστιμο και πληθωρικό έχετε ποτέ δοκιμάσει στην Γαλλική κουζίνα. Αρκεί να βρείτε καλή πρώτη ύλη…

Agriogourouno kokkino krasi

Μπεφ Μπουργκινιόν με την αυθεντική συνταγή της Τζούλια Τσάϊλντ

Το Μπεφ Μπουργκινιόν είναι μια  αναβαθμισμένη γαστρονομικά πρόταση που θα κάνει όλους τους καλεσμένους να παραμιλάνε για την μαγειρική σας.

Mosxari Bourguignon

Η διάσημη πάπια σε “τούρτα” σφολιάτας του Ritz

Εδώ πιά το έχετε τερματήσει σε υψηλή γαστρονομία με ένα πιάτο με αρκετές τεχνικές δυσκολίες και γεύση για πολύ απαιτητικούς ουρανίσκους. Μια πολύ είδική επιλογή που στο κατάλληλο κοινό που εκτιμά πληθωρικές γεύσεις της κλασικής βαριάς Γαλλικής κουζίνας, θα κάνει θραύση!

tourta papias se sfoliata

Πάπια πορτοκάλι (ολόκληρη)

Η κλασική γαλική συνταγή για μια ολόκληρη πάπια με σάλτσα πορτοκάλι, που απαιτεί τρεις παρασκευές που ενώνονται στο τέλος.

Φιλέτα στήθους πάπιας με σάλτσα πορτοκάλι

Η αντίστοιχη συνταγή με τη προηγούμενη, μόνο που όταν έχουμε φιλέτα πάπιας δεν τα κάνουμε στο φούρνο αλλά στο τηγάνι με άλλη τεχνική και βέβαια την τελευταία στιγμή.

 Φιλέτα Χοιρινά σε Φύλλο Σφολιάτας με δύο προτάσεις για γέμιση 

Η πρότασή μας για το περσινό γιορτινό τραπέζι ήτανι ένα κλασικό γιορτινό πιάτο που κλέβει τις εντυπώσεις και σε γεύση και σε εμφάνιση, γίνεται πιο εύκολα απ’ όσο φαντάζεστε και είναι και οικονομικό με τον τρόπο που το προτείνουμε: Χοιρινά φιλέτα σε σφολιάτα “Γουέλινγκτον”  σε ΒΙΝΤΕΟ-ΣΥΝΤΑΓΗ! (Σημ: Εδώ επίσης ταιριάζει η σάλτσα Αγιωργίτικο.)
Με άλλα λόγια,  ψαρονέφρι σε σφολιάτα και μάλιστα με δύο εναλλακτικές προτάσεις γέμισης, είτε κλασική με μανιτάρια ή με πρωτότυπη γιορτινή γέμιση μήλο, δαμάσκηνο και καρύδι.

fileto-sfoliata_171022_0325
fileto-sfoliata_171022_0300

Φιλέτο Γουέλινγκτον

Η συνταγή που θα διαβάσετε έγινε με φιλέτο ελαφιού αλλά τίποτε δεν αλλάζει αν χρησιμοποιήσετε βοδινό ή μοσχαρίσιο φιλέτο

fileto elafi wellington

Φιλέ-ο-πουάβρ

Κλασικό μεγάλο πιάτο της Γαλλικής μαγειρικής με πολυεπίπεδες εντάσεις ανάλογα με τα πιπέρια που θα χρησιμοποιήσετε.  Λίγος κόπος γιατί γίνεται συνολικά σε 15 λεπτά, αλλά θέλει τελευταία στιγμή!

filet au poivre

Φιλέ Μινιόν Σος Μαδέρα

Ένα πιάτο ξεχασμένο στα 70ς, αλλά εύκολο και ως γεύση και ως παρασκευή, πιάτο που σίγουρα θα εγείρει αναμνήσεις και κουβέντα. Απλό και γρήγορο, αλλά όπως και πιο πάνω, θέλει να γίνει την τελευταία στιγμή.

φιλε μινιον σος Μαδέρα

Κατσικάκι Μεσογειακό Κατσαρόλας

Εξαιρετικά φίνα και μεστή από γεύσεις συνταγή, που συνδυάζει κλασικές Ελληνικές πρώτες ύλες με Γαλλική τεχνική και δημιουργεί ένα πιάτο λουκούμι.  Σάλτσα από λευκό κρασί, κάπαρη, ελιές, κοκκάρια και καρότα δένουν με το ξεκοκκαλισμένο κατσικάκι ιδανικά. Μια πρωτότυπη ιδέα που σε όσους την έχω σερβίρει έχουν ξετρελλαθεί!

κατσικακι μεσογειακο κρασι καπαρη ελιες

Λαγός Στιφάδο

Ο λαγός είναι απ’ τα πιο νόστιμα κρέατα που μπορεί να φάει κανείς. Στη παραδοσιακή εκδοχή ως στιφάδο είναι σιγουράκι για εκλεκτούς καλεσμένους.

Lagos-Stifado_101318_0348

Αρνίσια σπάλα κονφί

Ένα πεντανόστιμο κομμάτι του αρνιού, ιδανικό για τραπέζι με λίγα άτομα, σε μια πρωτότυπη συνταγή με μέλι και 5 μπαχαρικά

Αρνίσια σπάλα φούρνου μέλι & μπαχαρικά

Αρνίσια κότσια κρασάτα

Μια ακόμη εναλλακτική προσέγγιση στο θέμα αρνί, πιο κομψή και πιο γιορτινή απ’ τις κλασικές λύσεις. Τα αργομαγειρεμένα κότσια που μελώνουν είναι πολύ της μόδας και ταιριάζουν σε ένα τραπέζι με λίγα άτομα.

αρνισια κοτσια κρασατα

Χοιρινό με σάλτσα δαμάσκηνα, αλά Γαλλικά

Κλασική γιορτινή συνταγή της εποχής, στη Γαλλική εκδοχή της

Χοιρινό ψαρονέφρι με δαμάσκηνα γαλλικό

Μπλανκέτ ντε Βω: μοσχάρι σε λευκή σάλτσα

Άλλη μια κλασική Γαλλική συνταγή που γευστικά θα σας θυμίσει τη κότα Μιλανέζα, μια και χρησιμοποιεί την ίδια σάλτσα.

Λαζάνια αλ Caruso

Θεωρητικά ως πιάτο με πάστα μπορεί να ενταχθεί στα πρώτα πιάτα, αλλά ο γευστικός πλούτος του το κατατάσσει στα κυρίως. Δύσκολα μπορεί να συγκριθεί η πληρότητα των γεύσεων με κάτι άλλο!

Lasagna-Caruso_20160524_0375

Ενα κλασικό μοσχάρι λεμονάτο σε φέτες

Ίσως η πιο κλασική “Κυριακάτικη” αλλά και σίγουρη επιλογή, ένα λεμονάτο, σαφώς μπορεί να ενταχθεί σε ένα εορταστικό μενού. Ειδικά στη γαστρονομικά προχωρημένη εκτελεση που έχουμε καταγράψει και σε βίντεο-συνταγή

Lemonato-20180617_0324

Μοσχάρι Γιουβέτσι

Για ένα γιορτινό οικογενειακό τραπέζι στο εξοχικό, κάτι απλό, αγαπημένο και κλασικό, ένα γιουβέτσι με μοσχάρι, τώρα και σε βίντεο-συνταγή

Youvetsi Mosxari 180617_0492

Μοσχάρι Κυδωνάτο Σμυρνέϊκο, νεωτερικό

Μια Σμυρνέϊκη συνταγή με γιορτινό χαρακτήρα λόγω των κυδωνιών

mosxari-kydonato-85

Μέσα στις γιορτές, σίγουρα θα φτιάξετε και Λαχανοντολμάδες

Ε τώρα γιορτινές κρύες μέρες χωρίς λαχανοντολμάδες δε λέει…

λαχανοντολμαδες αυγολεμονο

Και μια παραδοσιακή ρουστίκ πρόταση
για χοιρινό πρασοσέλινο

Σε πολλά μέρη στην Ελλάδα, το παντανόστιμο χοιρινό πρασοσέλινο είναι συνταγή των Χριστουγέννων

χοιρινό πρασοσέλινο αυγολέμονο

Τέλος, σκεφτείτε την πιο εναλλακτική ιδέα
για ένα ελαφρύ και φίνο κύριο πιάτο:
Φιλέτα τσιπούρας με σπανάκι Φλορεντίν
σε “τούρτες” σφολιάτας

Μια πρωτότυπη ιδέα για ένα κυρίως πιάτο από ψάρι, ελαφρύ και υγιεινό, πολύ εντυπωσιακό και ιδιαίτερα γευστικό. Είναι μάλλον αρκετά χορταστικό για πρώτο πιάτο, αν και ψάρι και γι’ αυτό συνίσταται ως κυρίως.

Φιλετα τσιπουρας με σπανακι Φλορεντιν σε τουρτες σφολιατας

decorative-lines-17_large2
11 επιλογές για συνοδευτικά πιάτα 

Πατάτες Γκρατέν Ντοφινουά

Gratin-Dauphinois_20151227_0120

 Κλασικές πατάτες φούρνου,
αλλά σε απίστευτα τραγανή εκτέλεση χάρη στη νέα τεχνική 3 σταδίων

Patates_20170110_0081

Οι σπασμένες πατάτες του μποξέρ

Μια εναλλακτική ιδέα για πατάτες φούρνου όπου θα χρησιμοποιήσετε μικρές πατάτες με το φλούδι τους, που αφού θα βράσετε λίγο θα τις σπάσετε και θα τις ψήσετε στο φούρνο μέχρι να γίνουν τραγανές.

σπασμένες τραγανες πατατες φουρνου του μποξέρ

Ο πιό πληθωρικά ηδονικός πουρές που έχετε δοκιμάσει

Poures-Patatas_171219_0365

Κουνουπίδι φούρνου με γκοργκονζολα και φουντούκια αλα κρεμ

Μια πρωτότυπη σύνθεση συνοδευτικού πιάτου για πιο στεγνά κυρίως πιάτα, με εντάσεις από το μπλέ τυρί αλλά και γλύκα απ’ το κουνουπίδι και τη κρέμα ώστε να μη περάσει απαρατήρητη.

Kounoupidi-Gorgonzola_20190219_0105

Κρεμώδεις πουρέδες  με σελινόριζα, κολοκύθα, κουνουπίδι και γλυκοπατάτα

Συνδυάστε δυο πουρέδες διαφορετικού χρώματος ως συνοδευτικό σε πολλά απ’ τα κυρίως πιάτα

Puree_191104_0304

Πουρές γλυκοπατάτας, κολοκύθας & μήλου

Ένας νεωτερικής λογικής πουρές όπου η οικεία θαλπωρή της γλθκοπατάτας και της κολοκύθας, κοντράρεται από πολύπλοκες οξύτητες και φρουτώδη αρώματα.

πουρες κολοκυθας, γλυκοπατατας μηλου

Λαχανάκια Βρυξελλών & μπέικον με αγιολί

Τα λαχανάκια Βρυξελλών μπορεί να διχάζουν το κοινό, αλλά σε όσους αρέσουν, τα λατρεύουν πραγματικά και ταιριάζουν με πάρα πολλά γιορτινά πιάτα που χαρακτηριζονται από γλυκιές γεύσεις, καθώς τα κοντράρουν με τη πικράδα τους

λαχανακια βρυξελλων μπεικον αγιολι

decorative-lines-17_large2
17 επιλογές για επιδόρπιο

Ζελέ Προσέκο

Απλό στην εκτέλεση αλλά πρωτότυπο, εντελώς γιορταστικό, φίνο και δροσερό! Το τέλειο επιδόρπιο για ρεβεγιόν.

prosecco-jelly_20151214_0032

Σοκολατένια τρουφάκια

Για το σπίτι ή για κέρασμα, τα σπιτικά τρουφάκια είναι εύκολα και πραγματικά εντυπωσιακά γευστικά

σοκολατενια τρουφακια

Σπιτικό παγωτό οριεντάλ σε φωλίτσες κανταϊφιού

Μια συνταγή που κλέβει τις εντυπώσεις και ως εμφάνιση και ως γεύση και ταιριάζει μετά από οποιοδήποτε μεγάλο γεύμα ή δείπνο

Σουφλέ Σοκολάτας

Καλώς ή κακώς, τίποτα δεν λέει  περισσότερο “γιορτές”, από ένα αχνιστό σουφλέ σοκολάτας

Chocolate-souffle_171222_0388

Μους σοκολάτας πορτοκάλι

Ανάλαφρη, σοκολατένια και με αρώματα πορτοκαλιού, όλη η φινέτσα σε ένα ποτήρι

μουσ σοκολατας πορτοκαλι

Île flottante

¨Ενα πραγματικά φίνο και αέρινο, κλασικό γαλλικό επιδ΄όρπιο

ιλ φλοταντ

Tούρτα Black Forest

Μια κλασική τούρτα που γιορτάζει τη σοκολάτα με βύσσινο και kirsch ενώ η σαντιγύ σιγοντάρει με την αντίθεσή της.

Αποδομημένα Μιλφέιγ σε ανδρική & γυναικεία εκδοχή

Ένα επιδόρπιο που συντίθεται την τελευταία στιγμή αλλά κλέβει εντυπώσεις με την πρωτοτυπία του και τις ισορροπίες γεύσεων και υφών.

millefeuille al Caruso

Τιραμισού

Μας ήρθε απ’ την Ιταλία και έγινε κλάσικ με πολλούς φανς. Σίγουρα έχει θέση σε ένα γιορτινό δέιπνο.

tiramisu_20160108_0042

Κρεμ Μπρουλέ Καφέ

Μια ιδανική εκτέλεση της Κρεμ μπρουλέ που λειτουργεί είτε ως υποκατάστατο του καφέ στο τέλος ενός δείπνου ή ως συνοδευτικό του. Δοκιμάστε τη στη πρώτη ευκαιρία!

creme-brulee-coffee_20151122_0283

Σπιτικές Μαρέγκες με Lime curd & Passion Fruit 

Οι σπιτικές μαρέγκες που βγαίνουν με την απλή και εύκολη συνταγή μας δεν παίζονται, λένε όλοι όσοι τις έκαναν. Όταν συνδυάσει κανείς τη τραγανή γλύκα τους με την ένταση και οξύτητα του λάϊμ και τον ερωτικό χαρακτήρα του passion fruit, έχει ένα ιδανικό συνδυασμό.

ΜΑΡΕΓΚΑ ΛΑΙΜ ΚΕΡΝΤ ΠΑΣΣΙΟΝ ΦΡΟΥΤ

Κρεμ Μπρουλέ λεβάντας 

crem brule levanta

Μια πολύ κομψή, πρωτότυπη εκδοχή ενός κλασικού γλυκού που σπάνια σερβίρεται σε σπίτια. 

Πάβλοβα με σπιτική μαρέγκα

Πέρα απ’ ότι θα αφήσει όλους στο τραπέζι άφωνους, θα κάνει όλες τις κυρίες να σας ζητάνε την συνταγή της μαρέγκας.

PAVLOVA_191225_0036

Πανακότα πορτοκάλι με σιρόπι καραμελωμένου πορτοκαλιού

Μια δροσερή και αρωματική χειμωνιάτικη γεύση με τον γνωστό πληθωρικό κρεμώδη χαρακτήρα της πανακότας αλλά και με μια δόση πρωτοτυπίας στον συνδυασμό!

Pannacotta-orange_050217_0313

Κρεμ Καραμελέ

Ακούγεται “καθημερινό”, αλλά η συγκεκριμένη εκτέλεση που προτείνουμε ανεβάζει την κλασική κρεμ καραμελέ σε άλλα ύψη!

κρεμ καραμελε

Mince pies

Τα Mince Pies είναι απόλυτη σύσταση για την περίοδο των γιορτών, ανεξάρτητα από το αν θα τα σερβίρετε με παγωτό ή κρέμα σε κάποιο επίσημο τραπέζι.

Christmas mince pies

Πάστα Φλόρα

Για να υπάρχει στο σπίτι…

Παστα Φλορα
decorative-lines-17_large2

Ό,τι κι αν επιλέξετε να φτιάξετε και να μοιραστείτε με τους αγαπημένους σας ανθρώπους είναι σίγουρο ότι θα περάσετε καλά, μαγειρεύοντας σπιτικά και με μεράκι για την τέλεια γεύση!

Κι’ ας ελπίσουμε ότι η επόμενη χρονιά δεν θα έχει κι άλλες κρίσεις!

Χριστούγεννα με LURPAK
Print Friendly, PDF & Email
Διαφήμιση