31 Συνταγές για την περίοδο του Πάσχα

SYNTAGES PASXA

Την περίοδο του Πάσχα βιώνουμε από αυστηρή νηστεία ως αχαλίνωτη κρεατοφαγία μέσα σε μια εβδομάδα! Εξ’ ού και ‘Μεγάλη εβδομάδα’ σε γαστρονομικούς όρους!

tsolias  copyΑπό φακές και ψάρια ώς μαγειρίτσες και αρνιά. Και μπόλικα συνοδευτικά!

Μαζέψαμε λοιπόν εδώ πιο κάτω μερικές συνταγές μας που ταιριάζουν με τα έθιμα και την πρακτική των ημερών, κάποιες με μικρές προσαρμογές για τους νηστεύοντες, αλλά όλες ταγμένες σε ένα τραπέζι που μαζί με την παράδοση τιμά και την γεύση, κατά πως σας έχουμε συνηθίσει στο Cucina Caruso.

Έτσι, χωρίς πολλά πολλά, δείτε πιο κάτω 31 ιδέες που θα μπορούσαν να κάνουν το Πάσχα σας πιο νόστιμο.

Πατώντας πάνω στον τίτλο ή την φωτογραφία, ανοίγετε την κάθε συνταγή.

Τα ΚΡΕΑΤΙΚΑ

Αρνί Σούβλας: Τεχνική και Μυστικά

Αρνί σουβλας - τεχνική και οδηγίες αρχαριων

Αρνί στο φούρνο με πατάτες

arnaki fournou me patates

Κατσικάκι Μεσογειακό

katsikaki-mesogeiako_082517_0203

Κατσικάκι Γιουβέτσι

Katsikaki-Giouvetsi_20160419_0354

Μαγειρίτσα με γκουρμέ χαρακτήρα

ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ

Συκώτι Μοσχαρίσο με Καπνιστή πάπρικα

πιατο συκωτιου με καπνιστη παπρικα_20131005_0444

decorative-lines-17_large2

Τα ΨΑΡΙΚΑ και τα ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

Ψαρόσουπα 

psarosoupa rofou

Ψάρι ψητό στο φούρνο

psari psito me laxanika 20131207_0392 

Ψάρι ψητό σε κρούστα αλατιού

ψαρι ψητο σε κρουστα αλατιου

 Μύδια Αχνιστά

μυδια αχνιστά μαρινιέρ με μπύρα

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

xtapodaki-kofto_180227_0226

Γαριδομακαρονάδα

Makaronia me garides kai SKINOS Mastiha Spirit

Σπαγγέτι με Μύδια και ούζο

spaghetti Mydia Ouzo

decorative-lines-17_large2

Τα ΟΣΠΡΙΑ και τα ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Φακές με ταχίνι και κύμινο

Fakes Tahini Kymino

Γίγαντες στο φούρνο

Gigantes_180201_0209

Ρεβιθάδα Νεοτερική

revithada paradosiaki sifnou

Φακές σούπα και σε σαλάτα

FAKES_20151030_0166

Μπριάμ

Briam_180124_0255

Αγκινάρες αλά Πολίτα

αγκινάρες αλά πολίτα

decorative-lines-17_large2 

Τα ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ

Τραγανές Πατάτες Φούρνου – Νέα Τεχνική 3 σταδίων

Patates_20170110_0081

Πατάτες Σοφιγάδες

PATATES SOFIGADES GIAXNI

Κρεμμύδια & Ντοματίνια Φούρνου

kremydia kai ntomatakia fournou

decorative-lines-17_large2

ΜΕΖΕΔΕΣ & ΣΑΛΑΤΕΣ

Βελούδινη Φάβα

φαβα με καραμελωμενα κρεμμύδια και κουκουνάρι

Καπνιστή Μελιτζανοσαλάτα

Καπνιστη Μελιτζανοσαλάτα Ταχίνι

Φέτα Σαγανάκι

Φέτα τηγανητή σε φύλλο με μέλι κ σουσάμι

Κολοκυθάκια Τηγανιτά με το μυστικό κουρκούτι

κολοκυθακια-τηγανητα1

Σαλάτα Νισουάζ

σαλατα νισουαζ μυστικά

Νέα Αστική Ελληνική Σαλάτα

ΝΕΑ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ-ΣΑΛΑΤΑ-CARUSO_20140205_0028

decorative-lines-17_large2

ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ

Μους σοκολάτας

mousse chocolatas

Πανακότα Πορτοκάλι

πανακοτα πορτοκάλι

Πάβλοβα

pavlova me spitiki marega

decorative-lines-17_large2

Να περάσετε ένα υπέροχο Πάσχα !

Kiveri Easter_20130505_0505ed

 

31 Συνταγές για την περίοδο του Πάσχα 5.00/5 (100.00%) 10 votes

Εραστής των απολαύσεων της ζωής, διαφημιστής κατ' επάγγελμα, υπερήφανος πατέρας τριών κοριτσιών, με πολλά ετερόκλητα ενδιαφέροντα και εμπειρίες στα 55 χρόνια που συμμετέχω στη κοινωνική ζωή της πρωτεύουσας και άλλων κωμοπόλεων Ευρώπης και Αμερικής. Έχω μάθει να περνάω καλά με πολλά, αλλά και με λίγα, με μια ανεπαίσθητη προτίμηση στην άνεση, να τ' ομολογήσω. Ασχολούμαι καθημερινά με τη μαγειρική απ' τα 25 μου και με τον καιρό αυτή απασχολεί όλο και μεγαλύτερο ποσοστό των νευρώνων του εγκεφάλου μου, κάτι που ελπίζουμε να οφείλεται στο πάθος και όχι στην μείωση των κυττάρων. Αν πληρωνόμουν για τα πάθη μου (και τα λάθη μου) θα ήμουν μέγας χορηγός του δημοσίου χρέους. Το γεγονός ότι φίλοι, γνωστοί αλλά και τα παιδιά μου με αποκαλούν “chef” με ιντριγκάρει ως προς το τι μπορεί να γίνω όταν επιτέλους ενηλικιωθώ. Λατρεύω το καλό σπιτικό φαγητό, απεχθάνομαι τις μετριότητες και όσο κι αν βασίζομαι στη δημιουργικότητα, τη γνώση και την τέχνη, θέλω παράλληλα να γνωρίζω το επιστημονικό “γιατί” πίσω απ' τη μαγειρική και όχι μόνον. Όσο μαθαίνω νιώθω ζωντάνια, όσο δημιουργώ και προσφέρω, αποκτώ λόγο ύπαρξης.

Be first to comment

Leave a Reply