Ναι, ξέρω. Η πρώτη αντίδραση είναι “σιγά μη σας πούμε και πως να κάνετε τηγανητές πατάτες” σ’ ένα blog , που υποτίθεται ότι το κοινό μας είναι κατά τεκμήριο ψαγμένο μαγειρικά… Και όμως ακόμη και οι πιο διαδεδομένες συνταγές σ’ αυτό τον κόσμο, αυτές που θεωρητικά ξέρουμε από τότε που πρωτοακουμπήσαμε το τηγάνι στο μάτι, έχουν μικρά μυστικά και περιθώρια απογείωσης. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι της Pandespani που την εφαρμόζω και εγώ μια και ήταν πολύ κοντά στη δική μου αλλά …λίγο καλύτερη (τόχει αυτό το κορίτσι… δεν μπορώ να πω… αγωνιώ κάθε φορά να κάνω κάτι καλύτερο απ’ όσο το κάνει και ευτυχώς σπανίως μεν αλλά μια στις τόσες το ψιλοκαταφέρνω). Εδώ καταγράφεται με αφορμή τη συνοδεία του steak tartare αλλά βεβαίως ισχύει για κάθε περίπτωση.
Αν τηρήσετε όλα τα βήματα, η επιτυχία σας θα εξαρτηθεί μόνον από την ποιότητα της πατάτας που θα χρησιμοποιήσετε, κάτι το οποίο δεν είναι δυστυχώς προβλέψιμο, γιατί δεν είναι μόνον ο τύπος ή η προέλευση, αλλά και η εποχή ή η σοδειά που θα σας κάτσει… Πάντως ό,τι πατάτα κι αν χρησιμοποιήσετε, με τον παρακάτω τρόπο θα βγει εξαιρετική ως τηγανητή. Επίσης είναι σίγουρο ότι θα βγει καλύτερη αν την κάνετε σε γκάζι παρά σε ηλεκτρική κουζίνα, όπως άλλωστε και τα περισσότερα φαγητά, γιατί ελλείψει ηλεκτρικών αντιστάσεων και θερμοστάτη, είστε εσείς ο μόνος κυρίαρχος ρυθμιστής της θερμοκρασίας.
Το άρθρο με τα μυστικά και την τεχνική για τέλειες τηγανητές πατάτες πρωτογράφτηκε στο pandespani
Η Νέα Εύκολη Τεχνική για Τέλειες Τραγανές Τηγανητές Πατάτες | Caruso.gr
[…] εφαρμογή των δύο σταδίων τηγανίσματος, για το οποίο είχα γράψει πριν τρία χρόνια: οι πατάτες μπαίνουν στη φριτέζα σε σχετικά υψηλή […]