Το Cucina Caruso μαγειρεύει στο Casserole Bistro στο Γέρακα ! Τηλέφωνο κρατήσεων : 210-6618838 (μετά τις 14.00)

Όταν μια εύκολη γέμιση σπανάκι με ανθότυρο και κουκουνάρια αποκτά πολυχρηστικότητα, έχουμε το δεύτερο επεισόδιο στη σειρά «Σύγχρονη Σπιτική Μαγειρική με Λαχανικά» με βίντεο-συνταγές. Γιατί σας δείχνουμε πως σε 15 λεπτά ετοιμάζετε μια πεντανόστιμη βασική παρασκευή που γίνεται με κατεψυγμένο σπανάκι και κρεμμύδι Μπάρμπα Στάθη, απ’ την οποία προκύπτουν τρεις εναλλακτικές προτάσεις συνδυασμών με ζυμαρικά είτε για καθημερινές περιστάσεις, είτε για πιο επίσημα τραπέζια.

SPANAKI2

Έτσι η βιντεο-συνταγή με το συνοδευτικό της άρθρο, αποτελεί μια ακόμη απόδειξη ότι με λίγα απλά υλικά και σε ελάχιστο χρόνο, μπορείς να έχεις εξαιρετικά νόστιμα και διατροφικά ισορροπημένα φαγητά για όλη την οικογένεια.

Αν μάλιστα μετονομάσετε το ανθότυρο σε ρικότα (που είναι) και τα κουκουνάρια σε πινόλι (που επίσης είναι) τότε έχετε και Ιταλικό αέρα στα ονόματα των πιάτων τα οποία μπορείτε να τα αναφέρετε ως Cannelloni con spinaci e ricotta, Lasagna ricotta, pinoli e spinaci και Penne alla spinaci, ricotta e pinoli, για να εκμαιεύσουμε και την αρμόζουσα αυθεντικότητα στις συνταγές που θα κάνετε. Άλλωστε την ίδια γέμιση την πρωτοπαρουσιάσαμε στην κλασική Ιταλική συνταγή για κανελόνια με σπανάκι, που συνδυάζεται με μπεσαμέλ, πριν λίγους μήνες.

σπανάκι ανθοτυρο λαζανια κανελονια πέννες φουρνου

Οι τρεις εφαρμογές της ίδιας βασικής παρασκευής σπανάκι με ανθότυρο στα ζυμαρικά, είναι μέχρις ενός σημείου ενδεικτικές και σας ανοίγουν παράθυρα δημιουργικότητας να παίξετε και με άλλες λύσεις, είτε στην επιλογή των ζυμαρικών, είτε στο τρίτο συνθετικό στοιχείο της σάλτσας που εδώ είναι ντομάτα, μπεσαμέλ και κρέμα γάλακτος. Και βέβαια εμείς εστιάσαμε σε παρασκευές ζυμαρικών φούρνου που είναι πιο σύνθετες για να δείξουμε πόσο μακρυά μπορεί να σας πάει γαστρονομικά, το νόστιμο και ωφέλιμο σπανάκι, χωρίς πολύ κόπο.

Διαφήμιση

Δείτε λοιπόν το δεύτερο βίντεο στη σειρά “Σύγχρονη Σπιτική Μαγειρική με Λαχανικά” όπου σας δείχνουμε συνταγές που συνδυάζουν την διατροφική αξία, την πρακτικότητα και βέβαια την νοστιμιά, μαζί με την Εύη Αδάμ, η οποία εκπροσωπεί ακριβώς την σύγχρονη Ελληνίδα καταναλώτρια που προσέχει τον εαυτό της, αναζητά ευκολίες και δεν θέλει να θυσιάσει την ωραία γεύση. Μια βασική παρασκευή γέμισης σπανάκι, ανθότυρο και κουκουνάρι με τρεις (τουλάχιστον) εφαρμογές σε ζυμαρικά:

Το ΝΕΟ βίντεο

Η Γέμιση Σπανάκι-Ανθότυρο

spanaki-canelloni_20170423_0198

Χαρακτηριστικά της συνταγής:

Πανεύκολη παρασκευή που απαιτεί συνολικά 15 λεπτά με βασικά συστατικά που φωνάζουν «υγεία» αλλά και νοστιμιά.

Το σπανάκι είναι ως γνωστόν από τις πλέον ωφέλιμες διατροφικά τροφές στον κόσμο, πλούσιο σε βιταμίνες (Κ, Α, Β1, Β2, Β6, Ε, C) μαγγάνιο, φυλλικό οξύ, μαγνήσιο, σίδηρο, ασβέστιο κ.λπ. και αποτελεί πηγή για φυτικές ίνες.
Αντίστοιχα πλούσια και η διατροφική αξία του κουκουναριού, με πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και ω-3 λιπαρά οξέα.
Το ανθότυρο είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, βιταμίνες Α, Ε και Β πρωτεΐνη, χαμηλό σε νάτριο και λιπαρά, με χαμηλή περιεκτικότητα σε χοληστερόλη και υψηλή περιεκτικότητα σε λακτόζη.
Το αγνό αγελαδινό βούτυρο που για μένα είναι απαραίτητο γευστικά, όπως θα ξέρετε σύμφωνα με τις νέες μελέτες για την διατροφή και τα ζωικά λίπη, είναι εξαιρετικά ωφέλιμο όταν καταναλώνεται με μέτρο. Αλλά βέβαια η έννοια του μέτρου ισχύει για τα πάντα στη σωστή και ισορροπημένη διατροφή.

Άρα μιλάμε για μια γέμιση που είναι πραγματικό διατροφικό διαμάντι!

Διαφήμιση
σπανάκι κανελονι

Υλικά (για 6-8 άτομα στις κατωτέρω συνταγές ζυμαρικών)

600 γρ. Σπανάκι σε φύλλα Μπάρμπα Στάθης
150 γρ. Κρεμμύδι Μπάρμπα Στάθης
300 γρ. ανθότυρο
50 μλ. ελαιόλαδο
30 γρ. κουκουνάρι
1 κ.γ. αλάτι
¼ κ.γ. πιπέρι
50 γρ. βούτυρο Lurpak (προαιρετικά)

Διαδικασία παρασκευής:

1. Σε μεσαία προς δυνατή ένταση (¾) βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί στον ταβά της Fest (ανοιχτή χαμηλή πλατιά κατσαρόλα) και ρίχνετε το κρεμμύδι να σοταριστεί, έτσι όπως είναι απ’ τη κατάψυξη, ανακατεύοντας σταδιακά.

Διαφήμιση
Γέμιση Σπανάκι-Ρικότα για Μακαρόνια

2. Στα 4’ ρίχνετε μέσα και το κατεψυγμένο σπανάκι να σοταριστεί και να χάσει τα υγρά του. Ανακατεύετε σταδιακά όση ώρα πάρει, που λογικά είναι περί τα 10’-12’.

γέμιση Σπανάκι-Ρικότα για Μακαρόνια

 Καθώς περνά η ώρα θα δείτε να βγαίνουν υγρά, στην αρχή που θα αποψυχθεί το σπανάκι, τα οποία βέβαια στη συνεχεια εξατμίζονται. Τότε ή γέμιση είναι έτοιμη.

Γέμιση Σπανάκι-Ρικότα για Μακαρόνια

3. Στο μεσοδιάστημα κόβετε το ανθότυρο σε κυβάκια και σοτάρετε τα κουκουνάρια σε ένα μικρό τηγάνι, ίσα-ίσα να πάρουν χρώμα. Τα βάζετε σε μεσαία ένταση (γιατί εύκολα σας ξεφεύγουν και καίγονται αν δεν είστε από πάνω) και τα γυρνάτε μόλις αρχίσουν να μυρίζουν. Θα πάρει συνολικά 3-4 λεπτά η διαδικασία. Δεν χρειάζονται λάδι ή κάτι άλλο, απλά σοτάρισμα σε ζεστό αντικολλητικό τηγάνι. Μόλις γίνουν τα αφήνετε σε ένα πιάτο.

Γέμιση Σπανάκι-Ρικότα για Μακαρόνια

4. Όταν το σπανάκι έχει πλέον χάσει τα υγρά του, σβήνετε το μάτι και ενσωματώνετε το βούτυρο που θα δώσει σαφώς νοστιμιά στην σύνθεση και στη συνέχεια το κουκουνάρι και το ανθότυρο, ανακατεύοντας αρκετά, ώστε το ανθότυρο να γίνει μικρά κομμάτια. Αφήνετε την γέμιση να κρυώσει και ετοιμάζετε όποια συνταγή θέλετε απ’ τις προτεινόμενες πιο κάτω.

Γέμιση Σπανάκι-Ρικότα για Μακαρόνια
decorative-lines-17_large2

Συνταγή Α: Κανελόνια με σπανάκι-ανθότυρο

κανελόνια με σπανάκι-ρικότα & σάλτσα ντομάτας
Υλικά (για 6-8 άτομα)

Η γέμιση με Σπανάκι Μπάρμπα Στάθης που ετοιμάσατε πριν και επιπλέον:

250 γρ. κανελόνια Barilla
70 γρ. Κρεμμύδι Μπάρμπα Στάθης
250 γρ. Ντομάτα στον τρίφτη Μπάρμπα Στάθης
30 γρ. ελαιόλαδο
4 κ.σ. τριμμένη Grana Padano
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία παρασκευής:

1. Βάζετε τον φούρνο στους 180ºC να προθερμανθεί. Γεμίζετε τα κανελόνια με την γέμιση σπανάκι-ανθότυρο χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας και τα απλώνετε στο ταψί σας. Πασπαλίζετε τα κανελόνια με τριμμένη Grana Padano.

Κανελόνια με σπανάκι ρικότα & σάλτσα ντομάτας

2. Σοτάρετε σε ένα κατσαρολάκι με λίγο λάδι το κρεμμύδι για 4’ και ρίχνετε την τριμμένη ντομάτα να πάρει μια βράση για 3 λεπτά. Στη συνέχεια απλώνετε την απλή αυτή σάλτσα πάνω στα κανελόνια, καλύπτοντας σίγουρα το κέντρο της κάθε γραμμής. Εναλλακτικά, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες ρίχνετε την τριμμένη ντομάτα όπως είναι απ’ τη συσκευασία, κατ’ ευθείαν πάνω στα κανελόνια. Η διαφορά στη τελική γεύση δεν είναι αξιοσημείωτη.

κανελόνια με σπανάκι ρικότα & σάλτσα ντομάτας

3. Πασπαλίζετε από πάνω τριμμένη Grana Padano και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και βάζετε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για περίπου 50′-60′.

Κανελόνια με σπανάκι ρικότα & σάλτσα ντομάτας

Σερβίρισμα:

Αφού βγουν τα κανελόνια περιμένετε τουλάχιστον 10 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία και να δέσουν τα υλικά πριν σερβίρετε. Εμείς ψήσαμε τα κανελόνια στο ταψί 36 εκ. της σειράς ΕΞΟΧΗ της ΙΩΝΙΑ και τα σερβίραμε σε ένα απ’ τα πιάτα της συλλογής.

decorative-lines-17_large2

Συνταγή Β: Λαζάνια με σπανάκι-ανθότυρο

λαζάνια με σπανάκι ρικότα μπεσαμέλ

Υλικά (για 6-8 άτομα)

Η γέμιση με Σπανάκι Μπάρμπα Στάθης που ετοιμάσατε πριν και επιπλέον:

300 γρ. λαζάνια με σπανάκι Barilla
70 γρ. βούτυρο Lurpak
70 γρ. αλεύρι
1 lt. γάλα ΔΕΛΤΑ
6 κ.σ. τριμμένη Grana Padano
2/3 κ.γ. αλάτι
1/8 κ.γ. πιπέρι
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο

Διαδικασία παρασκευής:

1. Φτιάχνετε μια απλή σπιτική μπεσαμέλ, σύμφωνα με τις αναλυτικές οδηγίες της συνταγής μας εδώ, αναμιγνύοντας ίσες ποσότητες αλευριού και βούτυρου με γάλα και ισορροπώντας την γεύση με αλατοπίπερο και μοσχοκάρυδο. Θα σας πάρει περί τα 15 λεπτά κατά μέγιστο.

Λαζάνια με σπανάκι ανθότυρο μπεσαμέλ 1

2. Βάζετε τον φούρνο στους 180ºC να προθερμανθεί. Απλώνετε λίγη μπεσαμέλ στον πάτο του ταψιού και τοποθετείτε τα λαζάνια. Βάζετε το ⅓ της ποσότητας του μίγματος σπανακιού με ανθότυρο και το απλώνετε να μοιραστεί πάνω στα λαζάνια. Στη συνέχεια προσθέτετε δυο-τρεις κουτάλες μπεσαμέλ και πασπαλίζετε με λίγη Grana Padano.

Λαζάνια σπανάκι ανθότυρο μπεσαμέλ 2

3. Βάζετε τη δεύτερη στρώση λαζάνια από πάνω και τα πιέζετε για να μοιραστεί η γέμιση από κάτω. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία για άλλες δυο στρώσεις και πάνω στην τρίτη στρώση σπανακιού τοποθετείτε την τελευταία, τέταρτη στρώση λαζάνια. Εκεί απλώνετε όλη την υπόλοιπη μπεσαμέλ. Αν θέλετε να βγουν οι άκρες των λαζανιών τραγανές, όπως εγώ, αφήνετε επίτηδες ατέλειες με κενά στο άπλωμα. Πασπαλίζετε από πάνω με Grana Padano, ελάχιστο μοσχοκάρυδο και τριφτό πιπέρι και βάζετε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 50’-60’.

Λαζάνια σπανάκι ανθότυρο μπεσαμέλ 3

Σερβίρισμα:

Αφού βγουν τα λαζάνια περιμένετε τουλάχιστον 20 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία και να δέσουν τα υλικά, πριν κόψετε και σερβίρετε. Εμείς ψήσαμε τα λαζάνια στο ταψί 36 εκ. της σειράς FANTASY και το σερβίραμε σε πιάτα της σειράς PATCHWORK, της ΙΩΝΙΑ.

Λαζάνια σπανάκι ανθότυρο μπεσαμέλ 4

decorative-lines-17_large2

Συνταγή Γ. Πέννες με σπανάκι-ανθότυρο

Υλικά (για 6-8 άτομα)

Η γέμιση με Σπανάκι Μπάρμπα Στάθης που ετοιμάσατε πριν και επιπλέον:

500 γρ. Πέννες Barilla (προαιρετικά ολικής άλεσης)
250 γρ. κρέμα γάλακτος
6 κ.σ. τριμμένη Grana Padano
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.σ. αλάτι

Διαδικασία παρασκευής:

1. Βάζετε τον φούρνο στους 180ºC να προθερμανθεί και παράλληλα γεμίζετε μια κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζετε να βράσει. Όταν κοχλάσει, ρίχνετε μέσα 2 κ.σ. αλάτι και τις πέννες. Βγάζετε τις πέννες 1-2 λεπτά πριν την ώρα που λέει το πακέτο μια και θα περάσουν 40’ στο φούρνο.

Πέννες Φούρνου με σπανάκι Ρικότα

2. Ανακατέψτε στο ταψί σας τις πέννες, την γέμιση την κρέμα γάλακτος και την τριμμένη Grana και βάλτε στο φούρνο. Αν θέλετε να υπάρχουν και τραγανά, μισοκαμμένα ζυμαρικά , όπως μ’ αρέσουν εμένα, τα 5 τελευταία λεπτά βάλτε το γκριλ να τους δώσει χρώμα. Αν θέλετε να είναι όλα μαλακά, μπορείτε μέχρι και να προσθέσετε μισή κουτάλα νερό με άμυλο, απ’ αυτό που έβρασαν οι πέννες ώστε να κρατήσει τα ζυμαρικά ζουμερά. Βάζετε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 40 λεπτά περίπου.

πέννες Φούρνου με σπανάκι Ρικότα

Σερβίρισμα:

Σερβίρονται αμέσως. Σερβίραμε τις πέννες στο σερβίτσιο KYTHERA της συλλογής MEDITERRANEAN BLUE της ΙΩΝΙΑ. Βράσαμε τις πέννες στην αντικολλητική κατσαρόλα της FEST.

Πέννες Φούρνου με σπανάκι Ρικότα
Print Friendly, PDF & Email
Διαφήμιση
  1. Καταπληκτική η προηγούμενη συνταγή με τα κανελόνια και την μπεσαμέλ, απλή και νόστιμη… Θα είναι και αυτές οι τρεις εναλλακτικές υπέροχες. Ευχαριστούμε πολύ.

  2. Έφτιαξα τη συνταγή με τις πένες εγινε υπέροχη.!!
    Ευχαριστούμε.!!

  3. Επανέρχομαι κύριε Παπαζυμουρη !!
    Τα κανελόνια με γέμιση (σπανάκι ανθότυρο) είναι πιο νόστιμα με μπεσαμέλ ( τη ντομάτα δεν τη προτιμώ.) όπως δίνετε τη συνταγή εδώ:

    ΙΤΑΛΙΚΑ ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΔΥΟ ΤΡΟΠΟΥΣ: ΜΠΟΛΟΝΕΖ & ΣΠΑΝΑΚΙ-ΡΙΚΟΤΑ

  4. ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ….Στη παρασκευη του σπανακιου..
    Το 1/4 του λαδιου τι το κανουμε??

  5. Φαντάζομαι πως ζητάω πολλά ,αν θελήσω τη γνώμη σας παραμονή της απόπειρας παρασκευής δύο συνταγών δικών σας,αλλά θα το ρισκάρω..
    Η πρώτη αφορά στη συνταγή με το Μοσχαράκι κατσαρόλας με κρεμμύδια μικρά καροτάκια πατάτες baby και κάπαρη.
    Έβαλα πριν από λίγο εκτός κατάψυξης τα κομμάτια κατσικάκι που είχα πάρει πριν καιρό.
    Δυστυχώς δεν είναι χωρίς λίπος και δεύτερον δεν ειναι αμιγώς από μπούτι.
    ‘Έφαγα την αγορά σήμερα μήπως και βρώ συνπλήρωμα αλλά τίποτα.
    Εάν καταφέρω να τα αποψύξω μέχρι τις 9 το πρωί ελλείψει φούρνου μικροκυμμάτων θα αξίζει τον κόπο να τα ”καθαρίσω” όσο μπορώ εγώ και όσο μείνει (προσαρμόζοντας και τις ποσότητες των άλλων υλικών ανάλογα),
    ή να πάω στο γιουβέτσι σας,που εκει πια θα κοιτάξω αύριο Κυριακή να ”ξυπνήσω” κανα γνωστο μανάβιηγια τα υλικά που δεν έχω..(στην επαρχια ”παίζουν” αυτά);
    Νομίζω πως το γιουβέτσι σας με το κατσικάκι δεν έχει πρόβλημα λίπους,σωστά;
    Υπόψιν πως τα υλικά εκτός από το κατσικάκι (το ”ακαθάριστο”σχετικά) τα έχω ήδη πάρει για τη συνταγή κατσαρόλας.

    Δεύτερον αφορά στη συνταγή με την γέμιση σπανάκι ανθότυρο που θέλω να την κάνω μαζί.

    Τα υλικά και εδώ τα έχω πάρει,απλώς δεν ξέρω αν την κάνω σήμερα αύριο μεσημέρι δεν θα χάσει σε τίποτα και αν υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω γι’αυτό,παρακαλώ να μου το πείτε.

    Ξέρω ζητάω πολλά,αλλά έχω το θάρρος-θράσος του ανθρώπου που (μη γελάσετε σας παρακαλώ),
    μια από τις δυνατότερες αναμνήσεις που έχει από την Γυναίκα της ζωής του,
    είναι οι στιγμές που τρώγανε μαζί και απολάμβαναν συνταγές που είχε πάρει από εσάς..

    Μανώλης

    1. Κοιτάξτε, το θέμα του καθαρίσματος από λίπος είναι περισσότερο δικιά μου εμμονή για πιο ελαφριά και φίνα γεύση στη λογική της αστικής κουζίνας. Όμως η ίδια ακριβώς συνταγή για κατσικάκι θα μπορούσε να γίνει και από άλλα κομμάτια του εριφίου με κόκκαλα ακόμη και με πέτσα. Θα είναι κάπως πιο βαρύ και πιο “χωριάτικο” αλλά θα είναι νόστιμο, όπως και να το κάνουμε. Το ίδιο ισχύει και για το γιουβετσι μέχρις ενός σημείου.
      Γενικά, εγώ δεν βάζω κρέατα κατσαρόλας (μοσχαρι, αγριογούρουνο, κατσίκι, χοιρινο κλπ) να μαγειρευτούν με εμφανή λίπη. Φροντίζω να τα αφαιρώ στις συνταγές που κάνω, για να είναι πιο φίνες οι γεύσεις και πιο κομψή η εμφάνιση. Αλλά δεν είναι και καταστροφή σε πιο ρουστικ εκδοχές των συνταγών αυτών.
      Στον φούρνο που λιώνουν και λιπαίνουν το κρέας βγάζοντας νοστιμιά, δεν έχω θέμα!
      Την γέμιση για τα ζυμαρικά και όλη την προετοιμασία μπορείτε να την κάνετε όποτε θέλετε, απλά το τελικό πιάτο στον φούρνο -αν κάνετε τα κανελλόνια ή τις πέννες- ας γίνει εκείνη την ώρα! Μια χαρά θα βγεί η συνταγή, μην ανησυχείτε. Αν δεν σας ξεπαγώνει το κατσικι βάλτε το σε μια σακούλα και βάλτε την σακούλα σε λεκάνη με χλιαρό νερό, αλλάζοντας το νερό ανα μιση ώρα.

  6. Φυσικά και δεν πρόκειται για Μοσχαράκι αλλά για Κατσικάκι.
    Διορθώνω..

  7. Ά!
    Τη συνταγή με τα ζυμαρικά θα την κάνω με λαζάνια με σπανάκι της Barilla..

  8. Τι να πω!
    Εξαιτίας κάποιων θεμάτων που προέκυψαν και ενώ είχα τη γέμιση έτοιμη από το προηγούμενο βράδυ που σας έγραψα,δεν πρόλαβαινα να φτιάξω τα λαζάνια.
    Έτσι έφτιαξα με πείσμα,παρά τα ”θέματα”-τα πολλά-που προέκυπταν
    ,το κατσικάκι κατσαρόλας…
    Όταν έβαλα την δεύτερη σάλτσα (η πρώτη ”πάει” μαζί με πολύτιμο ζωμό) με την γαλλική τεχνική,
    άρχισα να υποψιάζομαι πως κάτι έκανα.
    Το φαγητό μεταφέρθηκε σε άλλη πόλη έτσι ζεστό,
    όπου με περίμενε το τραπέζι της αδελφής μου με αυτήν
    και μια γειτόνισσά της βέρα Θεσσαλονικιά και μαγείρισσα η ίδια.
    Όταν σέρβιρα και πριν δοκιμάσουν,άρχισαν τα επιφωνήματα και οι κλεφτές ματιές.
    Όταν δε,δοκίμασαν ήταν το κάτι άλλο…
    Ανά πεντάλεπτο έπαιρνα συγχαρητήρια και από τις δύο,
    τα οποία διανθίζονταν από ήχους νοστιμιάς ..μμ! αα! ..
    και παραπλήσιους.
    Τι να σας πώ! (για δεύτερη φορά)
    Δεν έχω λόγια..
    Τα παραπάνω φτωχά.
    Σας ευχαριστώ πολύ!

    Υ/Γ
    Η γέμιση για τα λαζάνια είναι στο ψυγείο και οσονούπω θα αξιοποιηθεί..

  9. Καλημέρα σας. Θα μπορούσαμε να καταψύξουμε την γέμιση και να την χρησιμοποιήσουμε σαν μια “έτοιμη” σάλτσα για ζυμαρικά αργότερα, βράζοντας μόνο τα ζυμαρικά? Αφού την αποψύξουμε πρώτα, φυσικά.

Your email address will not be published. Required fields are marked *