Πρόσκληση στα Βραβεία Ποιότητας του Γαστρονόμου 2015

Βραβεία Ποιότητας Γαστρονόμου 2015

Ο Γαστρονόμος της Καθημερινής, εδώ και 9 χρόνια, αποτελεί το πλέον έγκυρο έντυπο ενημέρωσης για τα περί γαστρονομίας θέματα, διατηρώντας τη σοβαρότητά του σε δύσκολες εποχές για τον τύπο. Βραβεία Ποιότητας Γαστρονόμου 2015Ένας απ’ τους τρόπους που σηματοδοτεί τη σημαντικότητα της προσφοράς του στην ελληνική γαστρονομική σκηνή, είναι και τα Βραβεία Ποιότητας που εδώ και 8 χρόνια οργανώνει.

Βραβεία που γιορτάζουν την ποιότητα της ελληνικής παραγωγής πρώτων υλών στο χώρο των τροφίμων και των ποτών. Γιατί η γαστρονομία οφείλει να ξεκινά απ’ την πρώτη ύλη. Άλλωστε η ανάπτυξη της Ελλάδας στο χώρο της γαστρονομίας, θα πρέπει να περάσει μέσα απ΄ τη ποιοτική παραγωγή παραδοσιακών αλλά και πρωτοποριακών προϊόντων.Βραβεία Ποιότητας Γαστρονόμου 2015

Τα Βραβεία Ποιότητας του Γαστρονόμου έφτασαν πλέον να αποτελούν επιστέγασμα μιας σωστά στοχευμένης και αποτελεσματικής προσπάθειας Ελλήνων παραγωγών στο χώρο της γαστρονομίας και ταυτόχρονα το καλό παράδειγμα για όλο τον χώρο. Μια αναγνώριση κύρους.

Βρίσκω ιδιαίτερα ενδιαφέρον στα Βραβεία Ποιότητας του Γαστρονόμου το ότι καλύπτουν όλη τη πιθανή κλίμακα μεγέθους μιας επιχειρηματικής προσπάθειας, απ’ την οικοτεχνία ως την βιομηχανική παραγωγή. Επίσης γνωρίζω ότι η προσπάθεια των σεφ του Γαστρονόμου μαζί με την συντακτική ομάδα, προκειμένου να επιλεγούν οι αποδέκτες των βραβείων, διαρκεί όλη τη χρονιά δοκιμάζοντας νέα προϊόντα και αξιολογώντας τα. Δεν υπάρχουν εμπορικά κριτήρια αλλά μόνο γαστρονομικά. Έτσι τα βραβεία έχουν πραγματική αξία και κύρος για τους παραγωγούς που τα παίρνουν. Είτε αυτοί είναι μικροί οπότε το βραβείο αποτελεί πηγή δημοσιότητας και σημαντικό εργαλείο πώλησης, είτε μεγάλοι όπου το βραβείο επιβεβαιώνει την ποιοτική διάσταση της επιλογής των καταναλωτών, για ένα επιτυχημένο προϊόν.Βραβεία Ποιότητας Γαστρονόμου 2015

Φέτος, σε εκδήλωση που θα γίνει την Δευτέρα 8/6/15 στις 20:00 στο μουσείο Μπενάκη στη Πειραιώς, θα δοθούν 11 τέτοια βραβεία σε παραγωγούς και ανθρώπους του χώρου της γαστρονομίας.

Επιπλέον θα δοθεί ένα 12ο τιμητικό βραβείο, σε δυο γυναίκες που απ’ τη θέση τους και τις προσπάθειές τους συνδράμουν την προσπάθεια των παραγωγών ελαιολάδου να κατακτήσουν ξένες αγορές. Το εύρος των βραβευμένων μεγάλο και κυμαίνεται από αλιευτικούς και αγροτικούς συνεταιρισμούς σε μεγάλη βιομηχανία ζυμαρικών και από Κρητικό τυροκομείο, σε Σαλονικιό παντοπωλείο. Τα ονόματα θα τα μάθετε πριν τη βράβευση στο site του Γαστρονόμου, εδώ. Όμως σύντομα θα παρουσιάσουμε στο Cucina Caruso τις βραβευμένες απ’ τον Γαστρονόμο προσπάθειες των Ελλήνων παραγωγών 2015, αναλυτικά και πιο ζωντανά.

Βραβεία Ποιότητας Γαστρονόμου 2015Όσοι αναγνώστες του Cucina Caruso ενδιαφέρονται για μια πρόσκληση στη τελετή των βραβείων, μπορούν να μας στείλουν μήνυμα με τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο,  κινητό) στο facebook page του Cucina Caruso. Οι πρώτοι 10 θα εξασφαλίζουν από μια ατομική πρόσκληση για την εκδήλωση της Δευτέρας 8/6 στην οποία βέβαια θα παρευρεθούμε και εμείς. Άν θέλετε να συνοδεύεστε, συμπληρώστε και δεύτερο όνομα και τηλέφωνο, στο ίδιο μήνυμα.Βραβεία Ποιότητας Γαστρονόμου 2015

Ραντεβού εκεί λοιπόν, να γιορτάσουμε, χάρη στο Γαστρονόμο της Καθημερινής, ‘το καλό παράδειγμα’ εκεί που μετρά: στη ποιότητα της εγχώρια παραγόμενης γαστρονομικής πρώτης ύλης.

Print Friendly, PDF & Email

Εραστής των απολαύσεων της ζωής, διαφημιστής κατ' επάγγελμα, υπερήφανος πατέρας τριών κοριτσιών, με πολλά ετερόκλητα ενδιαφέροντα και εμπειρίες στα 55 χρόνια που συμμετέχω στη κοινωνική ζωή της πρωτεύουσας και άλλων κωμοπόλεων Ευρώπης και Αμερικής. Έχω μάθει να περνάω καλά με πολλά, αλλά και με λίγα, με μια ανεπαίσθητη προτίμηση στην άνεση, να τ' ομολογήσω. Ασχολούμαι καθημερινά με τη μαγειρική απ' τα 25 μου και με τον καιρό αυτή απασχολεί όλο και μεγαλύτερο ποσοστό των νευρώνων του εγκεφάλου μου, κάτι που ελπίζουμε να οφείλεται στο πάθος και όχι στην μείωση των κυττάρων. Αν πληρωνόμουν για τα πάθη μου (και τα λάθη μου) θα ήμουν μέγας χορηγός του δημοσίου χρέους. Το γεγονός ότι φίλοι, γνωστοί αλλά και τα παιδιά μου με αποκαλούν “chef” με ιντριγκάρει ως προς το τι μπορεί να γίνω όταν επιτέλους ενηλικιωθώ. Λατρεύω το καλό σπιτικό φαγητό, απεχθάνομαι τις μετριότητες και όσο κι αν βασίζομαι στη δημιουργικότητα, τη γνώση και την τέχνη, θέλω παράλληλα να γνωρίζω το επιστημονικό “γιατί” πίσω απ' τη μαγειρική και όχι μόνον. Όσο μαθαίνω νιώθω ζωντάνια, όσο δημιουργώ και προσφέρω, αποκτώ λόγο ύπαρξης.

Be first to comment

Leave a Reply