Cucina Caruso pop-up, με Ιταλικό Μενού στο Ξενοδοχείο Ηρώδειο

CARUSO ITALIKO POP-UP

Ιταλικό μενού με τις αγαπημένες σας συνταγές Cucina Caruso, στο φιλόξενο Atrium του Ξενοδοχείου Ηρώδειο, δίπλα στο Μουσείο Ακροπόλεως, ΜΟΝΟ για ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ.

cookΤην Παρασκευή 5/5 και το Σάββατο 6/5 τα βράδυα, σε δύο seatings (19:00-21:30 & 21:30 +), αλλά και για πιο οικογενειακές μαζώξεις μπορείτε να κλείσετε και την Κυριακή 7/5 το μεσημέρι στις 14:30, στο 210 92 36 832.  Έτσι, σε ένα ζεστό χώρο, αστικής αισθητικής και με την ευγενική χορηγία της Barilla που σας ετοιμάζει μικρές εκπλήξεις, θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε 6 πιάτα Ιταλικής έμπνευσης, συνδυασμένα  με 5 κρασιά απ’ το αγαπημένο κτήμα Κυρ Γιάννη

Το μενού κοστίζει €40 το άτομο και  η τιμή περιλαμβάνει και τα 6 πιάτα και τα 5 κρασιά σας, οπότε δεν υπάρχουν εκπλήξεις.

MENU ΙΤΑΛΙΚΟ GR1 copy

Τα πιάτα θα ετοιμάσει για σας η μαγειρική ομάδα του POINT A Bar & Restaurant στο Ηρώδειο με επικεφαλής τον chef Μανώλη Μαυριγιαννάκη, υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Παπαζυμούρη, που βέβαια θα είναι εκεί μαζί σας, για να κουβεντιάσει (σχεδόν) για τα πάντα!

Οι συνταγές βεβαίως θα γίνουν με την “σπιτικής λογικής μαγειρική” του Cucina Caruso, με κορυφαίας ποιότητας υλικά και σε μερίδες που θα σας επιτρέψουν να καταφέρετε όλα τα πιάτα που είναι πολλά.  Και βέβαια ν’ απολαύσετε όλα τα κρασιά που επέλεξε για μας απ’ το κτήμα του Κυρ Γιάννη,  ο πρόεδρος της Ελληνικής ένωσης οινοχόων, Ανδρέας Ματθίδης Aiws.

KIR YIANNI KRASIA

Το μενού ξεκινά με “καλωσόρισμα-έκπληξη απ’ τη Barilla” και μετά θα σας έρθει ένα ονειρικό βιτέλο τονάτο, που είναι λεπτοκομμένες φέτες από μαγειρεμένη μοσχαρίσια σπαλομύτα με μια σάλτσα μαγιονέζας με τόνο και κάπαρη. Όσοι δεν έχετε δοκιμάσει αυτό το κλασικό Ιταλικό πιάτο θα εκπλαγείτε με το πώς όλες αυτές οι γεύσεις ταιριάζουν απόλυτα στο κρύο αυτό ορεκτικό. Θα το συνοδέψετε με την  ζωηρή Σαμαρόπετρα με Sauvignon Blanc & Ροδίτη.

vitelo-tonnato_160925_0048

Μετά θα πάμε σε δύο πάστες, ξεκινώντας από μια αυθεντική καρμπονάρα με γκουαντσιάλε και πεκορίνο ρομάνο στο νέο σπαγγέτι ριγκάτι της Barilla και συνεχίζοντας σε ένα κριθαρότο  με πορτσίνι & άγρια μανιτάρια, με κριθαράκι Barilla βέβαια. Στη πρώτη πάστα, θα συνεχίσετε με την Σαμαρόπετρα και στο κριθαρότο θα περάσετε στο αγαπημένο μου ροζέ, τις έντονα αρωματικές Ακακίες από ξινόμαυρο.

carbonara_20170129_0540

κριθαρότο με αγρια μανιταρια

Για να δροσιστείτε ακολουθεί μια σαλάτα Caprese με ντοματίνια, μοτσαρέλλα μπουράτα και βασιλικό.

Το μενού μετά σας δίνει επιλογές στο κυρίως πιάτο ανέμεσα σε πιο ελαφριά σκαλοπίνια χοιρινά αλ λιμόνε με κοφτό μακαρονάκι και στα πληθωρικά λαζάνια αλ’ Caruso με αργομαγειρεμένο ραγού Μπολονέζ, μανιτάρια πορτσίνι, κουκουνάρι και μπεσαμέλ, σκέτη γαστρονομική κόλαση. Όσοι επιλέξουν τα σκαλοπίνια, τους συστήνουμε να τα συνοδεύσουν με τις υπέροχες Τεσσερις Λίμνες από Chardonnay & Gewurztraminer, ενώ οι εραστές των λαζανιών ,προτείνουμε να επιλέξουν το ερυθρό, πλούσιο γευστικά, Κτήμα Κυρ-Γιάννη από Syrah, Ξινόμαυρο & Merlot.

scallopine-al-limone-20131011_0195

Lasagna-Caruso_20160524_0359

Θα τελειώσετε το γεύμα σας με μια πανακότα πορτοκάλι (νέα συνταγή που θα δημοσιευτεί σύντομα) που θα συνοδευτεί από τον Χρυσογέρακα, ένα λευκό γλυκό κρασί όψιμου τρύγου από Gewurztraminer και Μαλαγουζιά με πλούσια αρώματα και οξύτητα που ισορροπεί την γλυκύτητα.

Pannacotta-orange_050217_0313

Αν έρθετε στην ώρα σας (και ιδανικά ένα δεκάλεπτο πρίν), θα έχουμε την δυνατότητα να σας ανεβάσουμε σε μια απ’ τις πιο όμορφες βεράντες της πόλης, όπου σε λίγες μέρες θα ανοίξει για την σεζόν και το Point A Bar & Restaurant, για να σας κεράσουμε ένα ποτό-έκπληξη, με μαγευτική θέα προς τον Παρθενώνα και το Μουσείο της Ακρόπολης.

drz-herodion23306_result

Herodion_Point A t

Ελπίζουμε να μας τιμήσετε και αυτή τη φορά και να χαρείτε όσο χάρηκαν οι φίλοι του blog που πέρασαν από το Ηρώδειο στο τέλος του Μάρτη που κάναμε το πρώτο pop-up του 2017. Γι’ αυτό σας συστήνουμε να κάνετε κράτηση γρήγορα, γιατί ο χώρος είναι περιορισμένος και συνήθως η ζήτηση είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ τα διαθέσιμα τραπέζια.
Τηλεφωνήστε λοιπόν στο 210 92 36 832 και ελάτε να δοκιάσετε το Ιταλικό μενού μας με τους φίλους σας.

Ξενοδοχείο Ηρώδειο, Ροβέρτου Γκάλλη 4, Αθήνα 11742 (δίπλα στο μουσείο Ακροπόλεως). Λίγο μετά το ξενοδοχείο, έχει πάρκινγκ.

Herodion_Pointa_

Cucina Caruso pop-up, με Ιταλικό Μενού στο Ξενοδοχείο Ηρώδειο 5.00/5 (100.00%) 3 votes

Εραστής των απολαύσεων της ζωής, διαφημιστής κατ' επάγγελμα, υπερήφανος πατέρας τριών κοριτσιών, με πολλά ετερόκλητα ενδιαφέροντα και εμπειρίες στα 55 χρόνια που συμμετέχω στη κοινωνική ζωή της πρωτεύουσας και άλλων κωμοπόλεων Ευρώπης και Αμερικής. Έχω μάθει να περνάω καλά με πολλά, αλλά και με λίγα, με μια ανεπαίσθητη προτίμηση στην άνεση, να τ' ομολογήσω. Ασχολούμαι καθημερινά με τη μαγειρική απ' τα 25 μου και με τον καιρό αυτή απασχολεί όλο και μεγαλύτερο ποσοστό των νευρώνων του εγκεφάλου μου, κάτι που ελπίζουμε να οφείλεται στο πάθος και όχι στην μείωση των κυττάρων. Αν πληρωνόμουν για τα πάθη μου (και τα λάθη μου) θα ήμουν μέγας χορηγός του δημοσίου χρέους. Το γεγονός ότι φίλοι, γνωστοί αλλά και τα παιδιά μου με αποκαλούν “chef” με ιντριγκάρει ως προς το τι μπορεί να γίνω όταν επιτέλους ενηλικιωθώ. Λατρεύω το καλό σπιτικό φαγητό, απεχθάνομαι τις μετριότητες και όσο κι αν βασίζομαι στη δημιουργικότητα, τη γνώση και την τέχνη, θέλω παράλληλα να γνωρίζω το επιστημονικό “γιατί” πίσω απ' τη μαγειρική και όχι μόνον. Όσο μαθαίνω νιώθω ζωντάνια, όσο δημιουργώ και προσφέρω, αποκτώ λόγο ύπαρξης.

1 Comment

  • Reply May 3, 2017

    JohnSkord

    Μμμμ… το μενού είναι πολύ γιαμ γιαμ. Θα ‘θελα να δοκιμάσω το βιτέλο τονάτο – δεν το έχω φάει ποτέ. Καλή Επιτυχία !!!

Leave a Reply

Leave a Reply