Πως να ξεχωρίσετε κρόκους από ασπράδια, στα αυγά

kolpo na xexoriseia kroko apo aspradi sta avga

Από τη φίλη του Cucina Caruso, Σόφη Ζουρνατζή,  μας ήρθε ένα πολύ χρήσιμο βιντεάκι που δείχνει μια απλή μέθοδο (κόλπο) για να ξεχωρίζετε κρόκους από ασπράδια στα αυγά.

Απολαύστε εφευρετικότητα και δοκιμάστε το κόλπο!

Έχουμε μάλιστα δει πρόσφατα, ότι δημιουργήθηκαν και εξειδικευμένα προϊόντα που βασίζονται σ’ αυτη τη μέθοδο και πωλούνται στα μαγαζιά με μαγειρικά γκάτζετς.

Ευχαριστούμε Σόφη.

Η Sophie & εγώ ελπίζουμε να επισκευτούμε τη Χαλκίδα σύντομα  για ουζάκια και να σε γνωρίσουμε από κοντά!

Υ.Γ. Είδα πολύ ενδιαφέροντα πράγματα στο facebook page του μαγαζιού σου, L’ art de la Maison που θα ταίριαζαν στο σπίτι μας!

Print Friendly, PDF & Email

Εραστής των απολαύσεων της ζωής, διαφημιστής κατ' επάγγελμα, υπερήφανος πατέρας τριών κοριτσιών, με πολλά ετερόκλητα ενδιαφέροντα και εμπειρίες στα 55 χρόνια που συμμετέχω στη κοινωνική ζωή της πρωτεύουσας και άλλων κωμοπόλεων Ευρώπης και Αμερικής. Έχω μάθει να περνάω καλά με πολλά, αλλά και με λίγα, με μια ανεπαίσθητη προτίμηση στην άνεση, να τ' ομολογήσω. Ασχολούμαι καθημερινά με τη μαγειρική απ' τα 25 μου και με τον καιρό αυτή απασχολεί όλο και μεγαλύτερο ποσοστό των νευρώνων του εγκεφάλου μου, κάτι που ελπίζουμε να οφείλεται στο πάθος και όχι στην μείωση των κυττάρων. Αν πληρωνόμουν για τα πάθη μου (και τα λάθη μου) θα ήμουν μέγας χορηγός του δημοσίου χρέους. Το γεγονός ότι φίλοι, γνωστοί αλλά και τα παιδιά μου με αποκαλούν “chef” με ιντριγκάρει ως προς το τι μπορεί να γίνω όταν επιτέλους ενηλικιωθώ. Λατρεύω το καλό σπιτικό φαγητό, απεχθάνομαι τις μετριότητες και όσο κι αν βασίζομαι στη δημιουργικότητα, τη γνώση και την τέχνη, θέλω παράλληλα να γνωρίζω το επιστημονικό “γιατί” πίσω απ' τη μαγειρική και όχι μόνον. Όσο μαθαίνω νιώθω ζωντάνια, όσο δημιουργώ και προσφέρω, αποκτώ λόγο ύπαρξης.

Be first to comment

Leave a Reply