“Τα μυστικά του ψήστη” από το Cucina Caruso και την ΑΛΦΑ Weiss είναι μια νέα σειρά 12 βίντεο-επεισοδίων που έχουν σκοπό να μυήσουν τον αρχάριο στον γευστικό κόσμο του BBQ και θα μας συνοδεύσει όλο το καλοκαίρι.
Ο Δημήτρης Παπαζυμούρης παρέα με τον γνωστο ηθοποιό Αλέξανδρο Λογοθέτη αναλύουν από ένα θέμα τη φορά και έτσι κάθε επεισόδιο επικεντρώνεται σε ένα απ’ τα πολλά κεφάλαια του ψησίματος. Στα πρώτα έξι επεισόδια ξεκινάμε απ’ τον εξοπλισμό για να πάμε με τη σειρά στη προετοιμασία, στη θράκα, στη διαδικασία ψησίματος μιας μοσχαρίσιας μπριζόλας, στα διαφορετικά ψησίματα και το θερμόμετρο να τα ελέγχουμε και στην ανάπαυση και το κόψιμο. Μετά πιάνουμε τις μαρινάδες, τα ευαίσθητα (μπιφτέκια, μπέργκερ, ψάρια), τα λιπαρά (αρνί, χοιρινό, κοτόπουλο), τις διαφορετικές κοπές και ποιότητες μοσχαριού, το Slow & Low ψήσιμο και τα λαχανικά.
Σε κάθε επεισόδιο και κυρίως καθώς εξελίσσεται η σειρά, αποκαλύπτουμε μικρά μυστικά, εξηγούμε τεχνικές και προσπαθούμε να δίνουμε έμπνευση σε αρχάριους και έμπειρους ψήστες. Εκτός απ’ την ΑΛΦΑ Weiss που μας δροσίζει σε όλη τη σειρά, ως η πλέον απαραίτητη συνοδεία στους καλούς ψήστες, έχουμε παρέα μας, ίσως το καλύτερο barbecue στον κόσμο, το περίφημο Monolith, προσφορά της εδώ αντιπροσωπείας Metropolitan Foods. Τέλος, παρουσιάζουμε ένα απ’ τα καλύτερα θερμόμετρα για barbecue στον κόσμο που είναι μαλιστα ελληνικό, το Grill Eye.
Η σειρά γυρίστηκε σπίτι μας, στον πίσω κήπο και έτσι αποτυπώνει πλήρως την αλήθεια μας. Πίσω απ’ το εγχείρημα βρίσκεται ένα συνεργείο 12 ατόμων με επικεφαλής τον Σπύρο Μιχαλόπουλο ως παραγωγό, την Ειρήνη Λουκάτου ως σκηνοθέτιδα και τον Διονύση Παπαλεξάτο ως διευθυντή φωτογραφίας.
Κάθε Παρασκευή από την Παρασκευή 28/6 ως τις 13/9 και ένα νέο επεισόδιο στο κανάλι YouTube και στο Facebook Page του Cucina Caruso. Στα 6 πρώτα επεισόδια θα γραφτεί και άρθρο με τα σημαντικότερα μυστικά, όπως και όταν συμπληρωθεί η σειρά.
Στο πρώτο επεισόδιο “Ο Εξοπλισμός”, ό,τι δηλαδή είναι απαραίτητο προκειμένου να μπορείτε να διεκδικήσετε τον τίτλο του ψήστη! Γραφτείτε συνδρομητές στο YouTube κανάλι μας και στη σελίδα του Facebook για να παρακολουθείσετε όλη τη σειρά