Το Cucina Caruso μαγειρεύει στο Casserole Bistro στο Γέρακα ! Τηλέφωνο κρατήσεων : 210-6618838 (μετά τις 14.00)
Τα μυστικά του ψήστη

Νέα σειρά βίντεο για “Τα μυστικά του ψήστη” (video)

“Τα μυστικά του ψήστη” από το Cucina Caruso και την ΑΛΦΑ Weiss είναι μια νέα σειρά 12 βίντεο-επεισοδίων που έχουν σκοπό να μυήσουν τον αρχάριο στον γευστικό κόσμο του BBQ και θα μας συνοδεύσει όλο το καλοκαίρι.

Ο Δημήτρης Παπαζυμούρης παρέα με τον γνωστο ηθοποιό Αλέξανδρο Λογοθέτη αναλύουν από ένα θέμα τη φορά και έτσι κάθε επεισόδιο επικεντρώνεται σε ένα απ’ τα πολλά κεφάλαια του ψησίματος. Στα πρώτα έξι επεισόδια ξεκινάμε απ’ τον εξοπλισμό  για να πάμε με τη σειρά στη προετοιμασία, στη θράκα, στη διαδικασία ψησίματος μιας μοσχαρίσιας μπριζόλας, στα διαφορετικά ψησίματα και το θερμόμετρο να τα ελέγχουμε και στην ανάπαυση και το κόψιμο. Μετά πιάνουμε τις μαρινάδες, τα ευαίσθητα (μπιφτέκια, μπέργκερ, ψάρια), τα λιπαρά (αρνί, χοιρινό, κοτόπουλο), τις διαφορετικές κοπές και ποιότητες μοσχαριού, το Slow & Low ψήσιμο και τα λαχανικά.

Δημήτρης Παπαζυμούρης και Αλέξανδρος Λογοθέτης με το Monolith στα μυστικά του ψήστη

Διαφήμιση

Σε κάθε επεισόδιο και κυρίως καθώς εξελίσσεται η σειρά, αποκαλύπτουμε μικρά μυστικά, εξηγούμε τεχνικές και προσπαθούμε να δίνουμε έμπνευση σε αρχάριους και έμπειρους ψήστες.  Εκτός απ’ την ΑΛΦΑ Weiss που μας δροσίζει σε όλη τη σειρά, ως η πλέον απαραίτητη συνοδεία στους καλούς ψήστες, έχουμε παρέα μας, ίσως το καλύτερο barbecue στον κόσμο, το περίφημο Monolith, προσφορά της εδώ αντιπροσωπείας Metropolitan Foods. Τέλος, παρουσιάζουμε ένα απ’ τα καλύτερα θερμόμετρα για barbecue στον κόσμο που είναι μαλιστα ελληνικό, το Grill Eye.

Η σειρά γυρίστηκε σπίτι μας, στον πίσω κήπο και έτσι αποτυπώνει πλήρως την αλήθεια μας. Πίσω απ’ το εγχείρημα βρίσκεται ένα συνεργείο 12 ατόμων με επικεφαλής τον Σπύρο Μιχαλόπουλο ως παραγωγό, την Ειρήνη Λουκάτου ως σκηνοθέτιδα και τον Διονύση Παπαλεξάτο ως διευθυντή φωτογραφίας.

Δημήτρης Παπαζυμούρης και Αλέξανδρος Λογοθέτης με Alfa Weiss στα μυστικά του ψήστη

Κάθε Παρασκευή από την Παρασκευή 28/6 ως τις 13/9 και ένα νέο επεισόδιο στο κανάλι YouTube και στο Facebook Page του Cucina Caruso. Στα 6 πρώτα επεισόδια θα γραφτεί και άρθρο με τα σημαντικότερα μυστικά, όπως και όταν συμπληρωθεί η σειρά.

Διαφήμιση

Alfa Weiss στα μυστικά του ψήστη

Στο πρώτο επεισόδιο “Ο Εξοπλισμός”, ό,τι δηλαδή είναι απαραίτητο προκειμένου να μπορείτε να διεκδικήσετε τον τίτλο του ψήστη! Γραφτείτε συνδρομητές στο YouTube κανάλι μας και στη σελίδα του Facebook για να παρακολουθείσετε όλη τη σειρά

Διαφήμιση

Print Friendly, PDF & Email
Διαφήμιση
  1. Αργήσατε να τα ανεβάσετε. Μέχρι να ολοκληρωθεί θα έχουν τελειώσει και τα ψησίματα 🙁 Θα ειναι χρήσιμα για την επόμενη χρονιά όμως 🙂

    1. Αγώνας δρόμου έγινε για να βγει αυτη η σειρά μόλις εγκρίθηκε η χορηγεία, που ομολογουμένως άρηγσε ένα μήνα.Αλλα θα μας φτάσει ως μέσα Σεπτέμβρη, οπότε θα πιάσουμε όλη τη μπαρμπεκιουπερίοδο

  2. Μπράβο σας ! Συγχαρητήρια σε όλους.

    Μετά το φανταστικό βίντεο ” Τα 9 μυστικά για την τέλεια μοσχαρίσια μπριζόλα”
    Περιμένουμε με ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον την σειρά “ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΨΗΣΤΗ” για να γίνουμε επιτέλους σωστοί στο ψήσιμο και να έχουμε κάθε φορά σωστό και ίδιο αποτέλεσμα οχι να είμαστε μόνο εμπειρικοί με το ”μάτι” και κάθε να βγαίνει διαφορετικό το ψητό.

    Με αφορμή το σχόλιο σας στο βίντεο για για τα BBQ θα ήθελα αν μπορέσετε να μας εξηγήσετε που θεωρείτε ότι υστερεί ένα BBQ υγραερίου ( έχει πέτρες μέσα για το ψήσιμο νομίζω σωστά ? ) έναντι ενός BBQ ξύλου , εκτός και εάν το εξηγείτε στα επόμενα βίντεο

    Σας ευχαριστούμε για τα βιντεο και να σας πω οτι ζηλεύω που δεν ημουν και εγω εκει να δοκιμασω και να σας πω την γνωμη μου για το ψητο βρε αδερφε 🙂 🙂

    1. Ευχαριστω πολύ! Υστερεί στο ότι δεν έχει φυσικό κάρβουνο και αντ’ συτού έχει από κάτω μια ζωντανη φλόγα που εύκολα αρπάζει πάνω σε λίπη κλπ. που πεφτουν στις πέτρες . Δεν ψηνουμε σε θράκα, αλλά σε κάτι σαν θράκα…

Your email address will not be published. Required fields are marked *