Το Cucina Caruso μαγειρεύει στο Casserole Bistro στο Γέρακα ! Τηλέφωνο κρατήσεων : 210-6618838 (μετά τις 14.00)

Το κλαφουτί (clafoutis) είναι μια παραδοσιακή συνταγή γαλλικού γλυκού, απ’ την περιοχή της Limoges. clafoutisΗ κλασική εκδοχή κλαφουτί γίνεται με κεράσια που μάλιστα κατά την παράδοση μπαίνουν με το κουκούτσι τους, γιατί έτσι ενισχύουν την γεύση καθώς ψήνονται. Τα κλαφουτί φουσκώνουν στο ψήσιμο και ξεφουσκώνουν ελαφρά καθώς πέφτει η θερμοκρασία. Συνήθως σερβίρονται χλιαρά ή σε θερμοκρασία δωματίου.Η ευκολία στην παρασκευή και η δυνατότητα να συνδυαστούν περισσότερα φρούτα, όπως ροδάκινα, δαμάσκηνα κ.λπ. εκτός από κεράσια έκαναν τον 19° αιώνα ιδιαίτερα δημοφιλές το γλυκό.

clafoutis me syka

Η συγκεκριμένη συνταγή προέρχεται από τον Dan Lepard, βραβευμένο αρτοποιό και ζαχαροπλάστη με πολλά βιβλία και συνεργασίες με τοπ σεφ στις περγαμηνές του. Ο Lepard προτείνει το βύθισμα των σύκων σε σιρόπι από κρασί, κυρίως για να εντείνει τη γεύση αλλά και το χρώμα τους. ‘Οσο είμαστε ακόμη στην εποχή των σύκων, αξίζει να δοκιμάσετε το γλυκό.

Διαφήμιση

Η συνέχεια του άρθρου με την συνταγή για κλαφουτί με μεθυσμένα σύκα, στο pandespani

Print Friendly, PDF & Email
Διαφήμιση

Your email address will not be published. Required fields are marked *