Γιορτινό Pop-up Cucina Caruso στο Ηρώδειο 7-10/12

neo po up restaurant Cucina Caruso

Ένα ακόμη pop-up εστιατόριο του Cucina Caruso με γιορτινή διάθεση και κεντρικό χορηγό το αγαπημένο Lurpak, ετοιμάζεται για την Πέμπτη 7/12 ως και την Κυριακή 10/12/2017, στον φιλόξενο χώρο του Atrium restaurant στο ξενοδοχείο Ηρώδειο. Ένα χώρο που αγαπήθηκε ιδιαίτερα από μας αλλά και απ’ όσους ήρθαν στα προηγούμενα δύο pop –up που κάναμε εκεί. Χαρακτηριστικά του, η καλόγουστη αστική ζεστασιά του, η καλλιτεχνική αύρα από τα αντικείμενα τέχνης που τον περιβάλλουν αλλά και η όμορφη κοσμοπολίτικη και ταυτόχρονα χαλαρή ατμόσφαιρα που αναδίδει. Το Caruso όμως νιώθει σαν στο σπίτι του στο Ηρώδειο, όχι απλά λόγω περιβάλλοντος αλλά κυρίως χάρη στην ομάδα των ανθρώπων του, που ξεκινά απ’ την ιδιοκτησία και περιλαμβάνει το σέρβις και την κουζίνα, όπου πρωταγωνιστεί η ομάδα του Point A Bar & Restaurant, με επικεφαλής τον chef Μανώλη Μαυριγιαννάκη.

Vintage Silverware Knife, Fork, and SpoonΈχοντας μέσα απ’ τη συνεργασία με το Ηρώδειο, την ανθρώπινη αλλά και την τεχνική υποδομή να τιμήσουμε την σπιτική – αστική κουζίνα του Caruso, τολμάμε κάθε φορά να βάλουμε πιάτα στο μενού που δεν είναι εύκολο να βγουν σωστά και ισορροπημένα, σε ένα οποιοδήποτε εστιατόριο.

CARUSO ΗΡΩΔΕΙΟ  POP-UP

Το μενού αυτού του pop-up χαρακτηρίζεται από κλασικά πιάτα της διεθνούς αστικής κουζίνας, πειραγμένα κατά την δικιά μου λογική, δηλαδή όπου και όπως πιστεύω ότι προσθέτει στο γευστικό αποτέλεσμα και μόνον, και όχι χάριν πρωτοτυπίας ως αυτοσκοπού. Στα περισσότερα απ’ τα πιάτα χρησιμοποιείται βέβαια βούτυρο Lurpak ή και άλλα προϊόντα της Arla, όπως η κρέμα γάλακτος και το μπλε τυρί Danablu Castello.  Στο μενού τριών πιάτων έχετε δύο επιλογές στο πρώτο, στο κυρίως και στο επιδόρπιο.

Xmas_Banner_728x90_St.Par_2017

Κάθε πιάτο συνοδεύεται από ένα ποτήρι κρασί επιλεγμένο για να συνδυάζεται ιδανικά από τον Ανδρέα Ματθίδη, τον πρόεδρο των Ελλήνων οινοχόων. Σ’ αυτό το pop-up θα δοκιμάσετε 5 κρασιά απ’ το ιδιαίτερα ανερχόμενο, ποιοτικό οινοποιείο του φίλου, Χρήστου Μπαραφάκα στη Νεμέα και συγκεκριμένα τις Νεράιδες στο καλωσόρισμα, την λευκή και ερυθρή Idea, το νέο υπέροχο Apocalypsis που είναι 100% Αγιωργίτικο και τέλος το σπάνιο Φυλαχτό με το επιδόρπιο. Επίσης θα δοκιμάσετε την υπέροχη ροζέ Τομή απ’ το πολύ αξιόλογο οινοποιείο Τρουπή στην Μαντινεία, από 100% Μοσχοφίλερο.

MENU CUCINA CARUSO DECEMBER 17

Από πλευράς μενού θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε στα πρώτα πιάτα, την πλέον εξελιγμένη εκδοχή του “αποδομημένου” μουσακά μου , με αργομαγειρεμένο επί 6ωρο ραγού μοσχαριού και μπεσαμέλ με καπνιστή μελιτζάνα.

Αποδομημένος μουσακάς με αργομεγειρεμένο ραγού μοσχαριού και μπεσαμέλ με καπνιστη μελιτζάνα

Ως εναλλακτική επιλογή, μια χειμωνιάτικη σούπα μπρόκολου με μπλε τυρί Danablu Castello και τσιπς από καραμελωμένο μπέικον. Στη συνέχεια θα δοκιμάσετε μια πράσινη πολύ φρέσκια σαλάτα που θα έχει μέσα στα χορταρικά της κάποιες γευστικές εκπλήξεις, που θα σας τις πούμε στο τραπέζι.

Σούπα μπρόκολου με μπλέ τυρί

Στα κυρίως, δεσπόζει η δικιά μου αγαπημένη συνταγή του φιλέτου ταρτάρ, ελαφρά πικάντικου που θα συνοδεύεται από πατάτες κομμένες αλά Γαλλικά. Είναι ένα πιάτο που σέρβιρα και στο εστιατόριο της Τήνου το καλοκαίρι του 16, με το όνομα “Ωμόν Ντιέ” και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από Γάλλους πελάτες.

φιλέτο ταρτάρ Caruso

Ως εναλλακτική για όσους δεν τρώνε ωμό κρέας, θα έχουμε ατομικά χοιρινά φιλέτα Γουέλινγκτον (ψαρονέφρι σε σφολιάτα) με γέμιση από ξινόμηλα, δαμάσκηνα και καρύδια. Θα συνοδεύεται από μια σάλτσα “Αγιωργίτικο” από φρέσκο κρασί του Μπαραφάκα, η οποία περιέχει Κορινθιακή σταφίδα. Το Γουέλινγκτον με χοιρινό φιλέτο είναι μια συνταγή που σύντομα θα δείτε να δημοσιεύεται στο μπλόγκ σε βίντεο-συνταγή ως η πρότασή μας για το φετινό γιορτινό τραπέζι.

χοιρινό φιλέτο Γουέλινγκτον

Είναι φανερό ότι σε μια τέτοια εκδήλωση με περιορισμένο μενού, δεν θα μπορέσουμε να καλύψουμε διατροφικές ιδιαιτερότητες τύπου vegan & vegetarian.

Τέλος, στα επιδόρπια θα έχετε την επιλογή ανάμεσα σε δύο κλασικά γλυκά των 70’ς. Απ΄ τη μία, μια πολύ μεστή και γευστική κρεμ καραμελέ που επίσης σύντομα θα δημοσιεύσουμε την συνταγή της, στην οποία καταλήξαμε με την Σόφη μετά από σειρά δοκιμών. Απ’ την άλλη ένα αχνιστό & φουσκωμένο σουφλέ σοκολάτας που θα έρχεται με συνοδεία κρέμας γάλακτος. Κι’ αυτό σύντομα στο μπλογκ…

CremeCaramele_171126_0037

Αυτό που δεν μπορώ να σας αποκαλύψω είναι οι μικρές εκπλήξεις που θα σας περιμένουν απ’ τους χορηγούς μας και θα σας δώσουν έξτρα ικανοποίηση.
Το σύνολο που θα πληρώσετε είναι 45€ το άτομο που περιλαμβάνει φαγητό και κρασί.

Την Πέμπτη 7/12 θα υπάρχει ένα σερβίρισμα που ξεκινάει στις 21:00.
Την Παρασκευή 8/12 & το Σάββατο 9/12 θα υπάρχουν δύο σερβιρίσματα, το πρώτο 19:00-21:20 και το δεύτερο 21:30 – 24:00.
Την Κυριακή 10/12 θα υπάρχει ένα σερβίρισμα στις 14:30.

Παρακαλούμε θερμά να τηρήσετε τις ώρες άφιξης (και αναχώρησης στα πρώτα σερβιρίσματα) μια και στη λογική των pop up που κάνουμε, σερβίρονται όλα τα τραπέζια συγχρονισμένα σε σειρά, κρασί και φαγητό.

Αν και θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητο, σημειώνω ότι η αίθουσα είναι non-smoking, αλλά όσοι θέλετε μπορείτε να καπνίσετε στην σκεπασμένη είσοδο του ξενοδοχείου 20μέτρα μακρυά. Ανάλογα με τον καιρό, μπορεί να ανέβουμε παρέα και στον χώρο του καλοκαιρινού Point A για μια “σπονδή” με θέα τον Παρθενώνα που είναι ακριβώς μπροστά μας.

drz-herodion23306_result

Για κρατήσεις μιλάτε με την Μαρία στο 210 9236 832. Το Ηρώδειο είναι στη Ροβέρτου Γκάλλη 4, ένα τετράγωνο μετά το Μουσείο Ακροπόλεως.
Εμείς θα χαρούμε να σας δούμε και να κουβεντιάσουμε από κοντά. Σας περιμένουμε!

Γιορτινό Pop-up Cucina Caruso στο Ηρώδειο 7-10/12 3.75/5 (75.00%) 8 votes

Εραστής των απολαύσεων της ζωής, διαφημιστής κατ' επάγγελμα, υπερήφανος πατέρας τριών κοριτσιών, με πολλά ετερόκλητα ενδιαφέροντα και εμπειρίες στα 55 χρόνια που συμμετέχω στη κοινωνική ζωή της πρωτεύουσας και άλλων κωμοπόλεων Ευρώπης και Αμερικής. Έχω μάθει να περνάω καλά με πολλά, αλλά και με λίγα, με μια ανεπαίσθητη προτίμηση στην άνεση, να τ' ομολογήσω. Ασχολούμαι καθημερινά με τη μαγειρική απ' τα 25 μου και με τον καιρό αυτή απασχολεί όλο και μεγαλύτερο ποσοστό των νευρώνων του εγκεφάλου μου, κάτι που ελπίζουμε να οφείλεται στο πάθος και όχι στην μείωση των κυττάρων. Αν πληρωνόμουν για τα πάθη μου (και τα λάθη μου) θα ήμουν μέγας χορηγός του δημοσίου χρέους. Το γεγονός ότι φίλοι, γνωστοί αλλά και τα παιδιά μου με αποκαλούν “chef” με ιντριγκάρει ως προς το τι μπορεί να γίνω όταν επιτέλους ενηλικιωθώ. Λατρεύω το καλό σπιτικό φαγητό, απεχθάνομαι τις μετριότητες και όσο κι αν βασίζομαι στη δημιουργικότητα, τη γνώση και την τέχνη, θέλω παράλληλα να γνωρίζω το επιστημονικό “γιατί” πίσω απ' τη μαγειρική και όχι μόνον. Όσο μαθαίνω νιώθω ζωντάνια, όσο δημιουργώ και προσφέρω, αποκτώ λόγο ύπαρξης.

Be first to comment

Leave a Reply