Το Cucina Caruso μαγειρεύει στο Casserole Bistro στο Γέρακα ! Τηλέφωνο κρατήσεων : 210-6618838 (μετά τις 14.00)
soupa me parsnip

Σούπα με Παστινάκι (Parsnip) και Κάρι

Ως expat που ζει στην Ελλάδα, υπάρχουν πάντα πράγματα που μoυ λείπουν απ’ την πατρίδα… Κάθε ξένος θα σας πει ότι αυτά που μας λείπουν περισσότερο (εκτός από τις οικογένειές μας), είναι οι γεύσεις με τις οποίες μεγαλώσαμε.  soupa me parsnipsΓι’ αυτό, όποτε κάποιος ανακαλύπτει ότι κάτι από τη χώρα μας πουλιέται εδώ, η είδηση διαδίδεται σαν πυρκαγιά στην αγγλόφωνη κοινότητα. Βεβαίως, δεν λείπουν σε όλους τα ίδια πράγματα… άλλοι αγαπούν κι άλλοι μισούν την Marmite, τις peppermint Aeros, την Birds custard κ.λπ. Υπάρχει εντούτοις ένα πράγμα, που κάνει όποιον κι αν έχω συναντήσει να ρωτάει σχεδόν άναρθρα  «Τι; Από που μπορώ να το πάρω;» ……..parsnips !

Το παστινάκι ή η παστινάκη ή δαύκος ή δαυκί (Pastinaca sativa) μοιάζει με ένα μεγάλο άσπρο καρότο soupa me parsnipκαι ανήκει στην ίδια οικογένεια λαχανικών. Για να αναπτυχθεί σωστά αυτή η ρίζα χρειάζεται ψύχος, γι’ αυτό και γενικά απαντάται στις βόρειες ευρωπαϊκές χώρες. Στην Αγγλία είθισται να ψήνεται στο φούρνο ως συνοδευτικό στο κλασικό Κυριακάτικο μεσημεριανό γεύμα ή να γίνεται σούπα … το είδος της σούπας που σε κάνει να αισθάνεσαι ότι έχεις κουρνιάσει στον καναπέ δίπλα σε αναμμένα κούτσουρα, φορώντας τα πιο άνετα ρούχα σου και Pastinaca sativa ή παστινάκικασμιρένια σοσόνια, ενώ έξω πέφτει πυκνό χιόνι … – με άλλα λόγια είσαι σαν να πρωταγωνιστείς σε ταινία του Richard Curtis (Αγάπη είναι, Το ημερολόγιο της Bridget Jones) με την υπέρ συναισθηματική, αλλά κατά γενική ομολογία, ιδιαίτερα σαγηνευτική εικόνα του κλασικού χειμωνιάτικου απογεύματος σε αγγλικό χωριό. Θα πρέπει να ομολογήσω, ωστόσο, πως τρώγεται εξίσου καλά κι ένα κρύο βράδυ στην Αθήνα.

Η συνέχεια του άρθρου με την συνταγή για σούπα με παστινάκι και κάρι, στο pandespani

Διαφήμιση

Print Friendly, PDF & Email
Διαφήμιση

Your email address will not be published. Required fields are marked *