Φέτα σαγανάκι σε φύλλο, με μέλι και σουσάμι

Φέτα τηγανητή σε φύλλο με μέλι κ σουσάμι
ΦΕΤΑ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΜΕ ΦΥΛΛΟ κ ΜΕΛΙ -ΕΥΗ ΑΔΑΜ

“Θέλω να μου φτιάξεις φέτα τηγανητή με φύλλο και μέλι!”. Αυτό, μου ζητούσε η Sophie εδώ και δυο χρόνια, αλλά δεν κατάφερνα να της κάνω το χατήρι. Και ο βασικότερος λόγος ήταν γιατί δεν ήξερα την τέλεια συνταγή, ούτε είχα δοκιμάσει κάπου μια τέτοια φέτα σαγανάκι, έτσι όπως την ήθελα, ώστε να την έχω ως πρότυπο.

ΟΡΕΚΤΙΚΟ: ΦΕΤΑ ΨΗΤΗ ΜΕ ΦΥΛΛΟ κ ΜΕΛΙ 1

Πριν ενάμιση μήνα όμως, που είμαστε καλεσμένοι από τη ΝΕΑ Τηλεόραση Κρήτης για γυρίσματα συνταγών σε βίντεο, στο υπέροχο ξενοδοχείο Avra Imperial Beach Resort & Spa στο Κολυμπάρι Χανίων, βρέθηκε το πρότυπο της φέτας σαγανάκι σε φύλλο. Εκεί, η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου, Αθηνά Χανιωτάκη, μας κάλεσε να φάμε στο εστιατόριο Al Fresco, δίπλα στη πισίνα, και ο σεφ Κωνσταντίνος Δημόπουλος μεταξύ άλλων εξαιρετικών εδεσμάτων, μας έφερε την καλύτερη φέτα τηγανητή σε φύλλο που είχαμε ποτέ δοκιμάσει. Τραγανό φύλο, τέλεια τηγανισμένο, με τη φέτα μέσα να στέκει όσο πρέπει, και ένα γκουρμέ γλυκό σιρόπι με σαφράν από πάνω. Το καλό ήταν ότι αφού τον φωνάξαμε να τον συγχαρούμε για το συνολικό γεύμα, ευτυχώς μοιράστηκε μαζί μου (σας) τα δύο μικρά τεχνικά μυστικά της συνταγής για τη φέτα σαγανάκι, τα οποία όντως έκαναν διαφορά στα πειράματα που κάναμε, πριν καταλήξουμε στην καταγραφή της δικιάς μας συνταγής.

Το πρώτο μυστικό είναι να χρησιμοποιήσει κανείς καλό, χωριάτικο φύλλο, ώστε η φέτα να περιτυλιχτεί από σχετικά παχύ υλικό ζύμης που ταιριάζει στο γευστικό προφίλ της και να έχουμε τέλειο τραγανό αποτέλεσμα.

Το δεύτερο μυστικό είναι καθαρά τεχνικό. Μετά το τύλιγμα της φέτας σε φύλλο, βάζει το πακετάκι σε μεμβράνη και στη κατάψυξη, για τουλάχιστον μία ώρα. Αυτό έχει σαν συνέπεια αφενός να δέσουν καλύτερα τα υλικά, αλλά κυρίως, στο τηγάνισμα μετά, η παγωμένη φέτα τυλιγμένη με το φύλλο δεν λιώνει και δεν αφήνει υγρά στο φύλλο ή στο λάδι. Έτσι φτάνει στο τραπέζι ζεστή μεν, αλλά αναλλοίωτη ως υλικό και σχήμα.

Αν κανείς βάλει τη νωπή φέτα τυλιγμένη με νωπό φύλλο κατευθείαν στο τηγάνι, ναι μεν θα βγει σαγανάκι, αλλά δεν θα είναι τόσο καλό. Το φύλλο θα μαυρίσει πολύ πιο γρήγορα και δεν θα βγει όσο τραγανό θέλουμε, γιατί θα το υγράνουν τα ζουμιά της φέτας. Στο δε εσωτερικό η φέτα θα βγει μαλακή, σαν τυρόπιτα με υγρά, που δεν είναι το ιδανικό σε υφή και νοστιμιά. Και αυτά τα γράφω γιατί τα δοκιμάσαμε σε αλλεπάλληλα πειράματα πριν καταλήξουμε στις οδηγίες του σεφ, μια και σε όσες συνταγές βρήκαμε στο διαδίκτυο, το μυστικό της κατάψυξης δεν υπήρχε! Αλλά ως γνωστόν εμείς το ψάχνουμε λίγο παραπάνω τεχνικά, γι’ αυτό άλλωστε και μας διαβάζετε…

ΕΥΗ ΑΔΑΜ - ΦΕΤΑ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΜΕ ΦΥΛΛΟ κ ΜΕΛΙ

Μάλιστα διαπιστώσαμε ότι και μετά από μια ολόκληρη μέρα στη κατάψυξη, η φέτα σαγανάκι με χωριάτικο φύλλο, τηγανίζεται τέλεια και έχει ακριβώς την ίδια συμπεριφορά. Πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί κάποιος να ετοιμάσει μια ποσότητα με φύλλο και φέτα για σαγανάκι, να την αποθηκεύσει στη κατάψυξη και με το που προκύπτει η ευκαιρία για μεζέ, να την βγάλει επιτόπου και να την τηγανίσει.
Είχαμε μάλιστα τη χαρά να δοκιμάσουμε χτες στο σπίτι μας, το συγκεκριμένο σαγανάκι κατάψυξης, με τη φίλη μας και γνωστό γηγενές σουπερμόντελ Έυη Αδάμ, και την ευχαριστούμε που δέχτηκε να φωτογραφηθεί με τη συνταγή μας για το Cucina Caruso, κλέβοντας την παράσταση βέβαια…

Μπροστά σε τέτοια γυναικεία ομορφιά, μέχρι και εγώ ο κοιλιόδουλος θέλω τα φαγητά μου να υποχωρούν σε δεύτερο ρόλο. Το καλό είναι ότι το τσάκισε η Εύη το σαγανάκι και έτσι πατσίσαμε στις φιλοφρονήσεις!

Τη συνταγή που προτείνουμε, αποφασίσαμε να την κάνουμε με μέλι και όχι σιρόπι με σαφράν όπως αυτή που δοκιμάσαμε στο Avra Imperial, για να είναι πιο απλή και εύκολη στον καθένα.

Χαρακτηριστικά της συνταγής:

Υπέροχος ορεκτικός μεζές για κρασί πριν κάθε ελληνικό (και όχι μόνον) γεύμα. Η προετοιμασία για 2 κομμάτια είναι 3-5 λεπτά, το τηγάνισμα 3’ και η πρόσθεση μελιού και σουσαμιού άλλο 1’.

Για σωστή εκτέλεση της συνταγής όμως, πρέπει να βάλετε τα πακετάκια της φέτας με το φύλλο στην κατάψυξη για μια ώρα πριν τα τηγανίσετε, οπότε υπολογίστε να ξεκινήσετε μια ώρα πριν.
Μπορείτε (και το συστήνουμε) να ετοιμάσετε πολλά πακετάκια και να τα κρατάτε τυλιγμένα, το καθένα με μεμβράνη, στην κατάψυξη ώστε να τα χρησιμοποιήσετε όποτε τα χρειαστείτε, έτσι όπως είναι κατεψυγμένα.

Ενδιαφέρουσα εναλλακτική είναι η αντικατάσταση της φέτας με μανούρι.

Υλικά για μεζέ 4 ατόμων:

2 κομμάτια φέτας κομμένα ορθογώνια πάχους μισού εκατοστού περίπου
1 φύλλο χωριάτικο Χρυσής Ζύμης που το έχετε αποψύξει και το χρησιμοποιείτε κρύο, απ’ το ψυγείο.
1 ασπράδι αυγού ελαφρά χτυπημένο
1 κ.γ. σουσάμι
¼ κ.γ μαυροκούκι (μαύρο σουσάμι)
3-4 κ.γ. καλό ελληνικό μέλι (θυμάρι ή φασκόμηλο)
100 μλ. κλασικό ελαιόλαδο Χρυσελιά

Η Συνταγή σε Video

Οδηγίες παρασκευής συνταγής:

1. Απλώνετε το χωριάτικο φύλλο πάνω στην επιφάνεια του πάγκου σας. Τοποθετείτε μέσα το πρώτο κομμάτι της φέτας με κάποια απόσταση 1-2 εκ. από τις γωνίες, για να μπορείτε να το διπλώσετε. Κόβετε το φύλλο παράλληλα με απόσταση πάλι 1-2 εκ. απ την πλάγια πλευρά σε σχέση με την πλευρά που θα το τυλίξετε.

ΟΡΕΚΤΙΚΟ ΦΕΤΑ ΨΗΤΗ ΜΕ ΦΥΛΛΟ κ ΜΕΛΙ 2

2. Με πινέλο κουζίνας αλείφετε το φύλλο με ασπράδι αυγού, στα σημεία που θέλετε να κολλήσει με άλλη πλευρά του φύλλου, καθώς θα το τυλίγετε.

3. Γυρνάτε το κομμάτι της φέτας προσεκτικά, τυλίγοντας το φύλλο ώστε να περάσει διπλό γύρω της. Κόβετε με το μαχαίρι το φύλλο ώστε να απελευθερώσετε το τυλιγμένο κομμάτι

ΦΕΤΑ ΨΗΤΗ ΜΕ ΦΥΛΛΟ κ ΜΕΛΙ 3

4. Κάνετε πακετάκι στις γωνίες διπλώνοντας τες προς τα μέσα , χρησιμοποιώντας πάντα το πινέλο με το ασπράδι για να κολλάνε τα φύλλα μεταξύ τους , όπου χρειάζεστε.

5. Τυλίγετε το κάθε “πακετάκι” σε μεμβράνη κουζίνας και τα βάζετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1 ώρα.

ΦΕΤΑ ΨΗΤΗ ΜΕ ΦΥΛΛΟ κ ΜΕΛΙ 4

ΤΙΠ: Τα φύλλα της συσκευασίας που δεν χρησιμοποιήσατε, τυλίξτε τα πολύ καλά σε μεμβράνη και αφήστε τα στο ψυγείο. Διατηρούνται για περίπου δυο εβδομάδες, αν δεν έχουν υγρασία.

6. Όταν έρθει η ώρα να ετοιμάσετε το σαγανάκι, βγάζετε τα πακετάκια της φέτας απ’ τη κατάψυξη και αφαιρείτε τις μεμβράνες. Ξεκινάτε τη διαδικασία βάζοντας το λευκό σουσάμι να καβουρντιστεί σε μικρό τηγάνι, χωρίς λάδι και σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε συνέχεια με κυκλικές κινήσεις. Μόλις αρχίσουν τα σουσάμια να χοροπηδάνε (περ. 1 λεπτό) αφαιρείτε τα σουσάμια και τα κρατάτε για το γαρνίρισμα.

ΦΕΤΑ ΨΗΤΗ ΜΕ ΦΥΛΛΟ κ ΜΕΛΙ 5

7. Προσθέτετε στο τηγάνι το εκλαιόλαδο, το αφήνετε να ανεβάσει θερμοκρασία σε μέτρια φωτιά, (χωρίς να αρχίσει να βγάζει καπνό όμως) και προσθέτετε τα πακετάκια της φέτας όπως είναι απ’ τη κατάψυξη. Τα γυρνάτε ανά 30” με σπάτουλα ή λαβίδα απ’ την άλλη πλευρά και εφόσον χρειάζεστε , στο τέλος και για λίγα δευτερόλεπτα στις πλάγιες πλευρές για να πάρουν χρώμα. Δεν θα χρειαστούν πάνω από 3’ για να ροδίσουν παντού και το φύλλο να πάρει ένα βαθύ μελί χρώμα.

ΦΕΤΑ ΨΗΤΗ ΜΕ ΦΥΛΛΟ κ ΜΕΛΙ 6

Προσοχή: Mην χρησιμοποιήσετε πιρούνι γιατί αν τρυπήσετε το φύλλο και αρχίσουν να ρέουν υγρά της φέτας έξω θα αρχίσει να πιτσιλάει το λάδι και μπορεί να σας κάψει. Αυτό συμβαίνει γιατί τα υγρά είναι νερό, που ως γνωστόν επειδή είναι βαρύτερο απ΄ το λάδι, πάει στον πάτο και ακουμπάει πάνω στο τηγάνι. Εκεί όμως απ’ τη θερμοκρασία γίνεται ατμός που ως αέριο, είναι ελαφρύτερος απ’ το λάδι και προσπαθώντας να ανέβει απότομα πάνω, πετάει το λάδι παντού. Για να μην πείτε ότι δεν βάζουμε και λίγη επιστήμονική εξήγηση σε κάθε συνταγή…

8. Αφήνετε τα πακετάκια της φέτας με φύλλο πάνω στο πιάτο που θα τα σερβίρετε, περιχύνετε από πάνω το μέλι, το απλώνετε αν χρειάζεται και με ένα μαχαίρι, πασπαλίζετε με το σουσάμι και το μαυροκούκι και είστε έτοιμοι να σερβίρετε.

ΦΕΤΑ ΨΗΤΗ ΜΕ ΦΥΛΛΟ κ ΜΕΛΙ 7

Έξτρα ιδέα: Τα ρετάλια απ’ το φύλλο που χρησιμοποιήσατε μπορείτε να τα κόψετε μικρά κομμάτια με το χέρι, να τα σφίξετε σε ακανόνιστα σχήματα στη γροθιά σας και να τα ρίξετε στο λάδι. Τα ανακατεύετε συνέχεια και μόλις πάρουν χρώμα τα βάζετε σε ένα πιατάκι και πάλι ρίχνετε από πάνω μέλι και σουσάμι. Είναι κρίμα να πάει χαμένο τόσο ωραίο φύλλο.

ΦΕΤΑ `ΨΗΤΗ ΜΕ ΦΥΛΛΟ κ ΜΕΛΙ 8

Σερβίρισμα:

ΦΕΤΑ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΜΕ ΦΥΛΛΟ κ ΜΕΛΙ -ΕΥΗ ΑΔΑΜ

Σαν ορεκτικό με κρασί ή και μπύρα, όλες τις εποχές του χρόνου και πριν από σχεδόν κάθε είδους γεύμα. Η φέτα σαγανάκι με φύλλο και μέλι πρέπει να καταναλωθεί σε 5-10 λεπτά όσο είναι ζεστή και τραγανή, αλλά είμαι σίγουρος ότι αυτό δεν θα είναι ποτέ πρόβλημα…

Print Friendly, PDF & Email

Εραστής των απολαύσεων της ζωής, διαφημιστής κατ' επάγγελμα, υπερήφανος πατέρας τριών κοριτσιών, με πολλά ετερόκλητα ενδιαφέροντα και εμπειρίες στα 55 χρόνια που συμμετέχω στη κοινωνική ζωή της πρωτεύουσας και άλλων κωμοπόλεων Ευρώπης και Αμερικής. Έχω μάθει να περνάω καλά με πολλά, αλλά και με λίγα, με μια ανεπαίσθητη προτίμηση στην άνεση, να τ' ομολογήσω. Ασχολούμαι καθημερινά με τη μαγειρική απ' τα 25 μου και με τον καιρό αυτή απασχολεί όλο και μεγαλύτερο ποσοστό των νευρώνων του εγκεφάλου μου, κάτι που ελπίζουμε να οφείλεται στο πάθος και όχι στην μείωση των κυττάρων. Αν πληρωνόμουν για τα πάθη μου (και τα λάθη μου) θα ήμουν μέγας χορηγός του δημοσίου χρέους. Το γεγονός ότι φίλοι, γνωστοί αλλά και τα παιδιά μου με αποκαλούν “chef” με ιντριγκάρει ως προς το τι μπορεί να γίνω όταν επιτέλους ενηλικιωθώ. Λατρεύω το καλό σπιτικό φαγητό, απεχθάνομαι τις μετριότητες και όσο κι αν βασίζομαι στη δημιουργικότητα, τη γνώση και την τέχνη, θέλω παράλληλα να γνωρίζω το επιστημονικό “γιατί” πίσω απ' τη μαγειρική και όχι μόνον. Όσο μαθαίνω νιώθω ζωντάνια, όσο δημιουργώ και προσφέρω, αποκτώ λόγο ύπαρξης.

26 Comments

 • Reply November 5, 2014

  μαρία δημητρίου

  Υπέροχη και πολύ… ορεκτική ανάρτηση. Θα φτιάξω από αυτές τις μέρες τα πακετάκια, για ένα τραπέζι που θα κάνω σύντομα στο σπίτι και θα σας γράψω εντυπώσεις, που αν εκτελέσω σωστά τη συνταγή, είνμαι βέβαιη θάναι άριστες

  • Δεν έχω καμμία αμφιβολία ότι η συνταγή θα βγεί όπως πρέπει και θα τη χαρείτε όπως αξίζετε!

 • Reply November 12, 2014

  μαρία δημητρίου

  το ευγενέστατο σχόλιό σας ειλικρινά με συγκίνησε. Στο μεταξύ κατά λάθος αντί χωριάτικο φύλλο αγόρασα φύλλο κρούστας για πίτες. Να επιχειρήσω να το χρησιμοποιήσω ή να πάω να πάρω το σωστό;

  • Θα έλεγα να πάρετε το χωριάτικο γιατί στο τηγάνισμα αμφιβάλλω αν το άλλο θα κρατήσει. ‘Ετσι κι αλλιώς μένουν και θα κάνουμε και συνταγές με φυλλο κρούστας σύντομα!

 • Reply November 12, 2014

  μαρία δημητρίου

  ου, βέβαια, εννοείται αυτό, θα φτιάξω κάτι άλλο με το υπάρχον φύλλο, χίλια ευχαριστώ

 • Reply November 12, 2014

  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

  Το έφτιαξα την Κυριακή, που μας πέρασε και ήταν φανταστικο.
  Ευχαριστώ θερμώς.

 • Reply November 17, 2014

  μαρία δημητρίου

  τελικά αγόρασα άλλο φύλλο, το σωστό αυτή τη φορά, και όντως, κύριε Δημήτρη, βγήκε υπέροχο και ευχαριστούμε πολύ. Όλοι ενθουσιάστηκαν. Μάλιστα, την επόμενη μέρα έφτιαξα μια πράσινη σαλάτα και σέρβιρα από πάνω το πακετάκι της φέτας (εκείνη την ώρα το τηγάνισα βέβαια) και ταίριαξε πάρα πολύ, ίσως αν εμπλούτιζα τη σαλάτα και με κάτι άλλο πλην της άγριας babyρόκας που είχα βάλει, ίσως κάποιο φρούτο (δεν ξέρω τι όμως) νάναι μια πολύ ωραία εναλλακτική επιλογή για πρώτο πιάτο και σε τραπέζια. Φαινόταν εντυπωσιακή πάντως με τη φέτα από πάνω.
  Να ρωτήσω κάτι όμως που με παραξένεψε (αν και είμαι βέβαιη ίτι κάτι δεν κατάλαβα καλά κι έτσι δεν εκτέλεσα σωστά). Επειδή με το φύλλο κρούστας που είχα προλάβει να αγοράσω αρχικά έφτιαξα 2 πακετάκια φέτας και τα έβαλα στην κατάψυξη και επειδή είχα σκοπό να πάω να πάρω το σωστό φύλλο, σκέφτηκα να κάνω μια πρόβα. Οπότε έβγαλα από την κατάψυξη το ένα πακετάκι της φέτας (το είχα εκεί για 2 μέρες) και το έριξα σε καυτό λάδι. Ρόδισε ωραία να πω την αλήθεια από όλες τις πλευρές και το έβγαλα. Όταν δοκίμασα όμως να το κόψω, ανακάλυψα ότι ήταν ακόμα παγωμένη μέσα και δεν κοβόταν, παρά μόνο στις άκρες. Μήπως έπρεπε να το βγάλω από την κατάψυξη κάποιες ώρες πριν, να ξεπαγώσει και μετά να τηγανιστεί; Αναρωτιέμαι πού έκανα το λάθος. Ευχαριστώ πολύ και πάλι

  • Επειδή έκανα ακριβώς το ίδιο και βγήκε τέλειο, το μόνο που μπορώ να υποθέσω είναι ότι το τηγανήσατε σε δυνατή φωτιά, και ρόδισε γρήγορα απ’ έξω, χωρίς να προλάβει να μαλακώσει όσο πρέπει το εσωτερικό. Σε μέτρια φωτιά, το τηγάνισμα του φύλλου συμβαδίζει με το ζέσταμα της φέτας εσωτερικά και έτσι στο τέλος βγαίνει τέλειο αποτέλεσμα.

 • Reply November 20, 2014

  μαρία δημητρίου

  Μάλλον αυτό έγινε, διότι όντως τηγάνισα σε δυανατή φωτιά, θεώρησα λανθασμένα ότι αν τηγάνιζα σε χαμηλότερη θα τραβούσε λάδι. Επίσης, μάλλον ήταν και χοντρό το κομμάτι φέτας που τύλιξα σε φύλλο, οπότε δεν πρόλαβε να ψηθεί καλά. Με δεδομένο ότι η φέτα που πάγωσα τη 2η φορά για λιγότερο χρόνο βγήκε υπέροχη, θα ξαναδοκιμάσω και το απευθείας από την κατάψυξη, διότι συνιστά τεράστια ευκολία. Ευχαριστώ!

 • Reply November 24, 2014

  JohnSkord

  Ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή. Την έφτιαξα χθες το βράδυ για ένα τραπέζι που κάναμε σε κάτι φίλους και άρεσε πάρα πολύ σε όλους μας. Ακολούθησα πιστά τις οδηγίες (μέχρι και το δεντρολίβανο που έχεις σε μια από τις φωτογραφίες έβαλα) και βγήκε ακριβώς όπως έπρεπε. Προτείνω στους φίλους που διαβάζουν τα σχόλια να ακολουθήσουν κι αυτοί πιστά τις οδηγίες, ιδιαίτερα αυτές που έχουν να κάνουν με το πάχος της φέτας (περίπου 1/2 εκατοστό) και την ένταση της φωτιάς (μέτρια) στο τηγάνισμα – ιδιαίτερα για την περίπτωση που η φέτα έχει καταψυχθεί πλήρως (όπως στη δική μου περίπτωση). Ευχαριστώ θερμά και πάλι, να είστε καλά. Γιάννης.

 • Reply December 10, 2014

  Asterion

  Ευχαριστούμε πολύ!
  Χρόνια έψαχνα να βρω μια καλή συνταγή για σαγανάκι φέτας, αλλα καμιά δεν με ικανοποιούσε.
  Τα δύο μυστικά που μας δίνετε, φαίνεται πως είναι η λύση.
  Θα το δοκιμάσω σύντομα και θα επανέλθω

  Έχω ερωτήσεις, όμως:

  1) Έχουμε σαν κανόνα να μην επαναψύχουμε ποτέ προϊόντα που έχουμε ήδη αποψύξει.
  Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, δεν ακολουθούμε αυτόν τον κανόνα με το χωριάτικο φύλλο.
  Πόσο ασφαλή (από υγειονομικής άποψης) κρίνετε αυτήν την τακτική;

  2) Προσπαθώντας να ακολουθήσω κατά γράμμα τις εκάστοτες συνταγές, πάντα μπερδεύομαι στο θέμα “θερμοκρασία”. Ποιά θεωρείται χαμηλή, ποιά μεσαία κλπ. Φαντάζομαι, δηλαδή, πως ως “μεσαία” θερμοκρασία εννοούμε την 3/6 ή την 5/9 ανάλογα με τη βαθμολόγιση των εστιών μας;
  Αντιλαμβάνομαι ότι κάθε εστία έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες, αλλά μήπως θα έπρεπε να έχουμε έναν κοινό τόπο συνεννόησης; Οι φούρνοι έχουν τα δικά τους θερμόμετρα (όσο ανακριβή κι αν είναι) οπότε έχουμε έναν κοινό παρανομαστή για τις συνταγές μας. Με τις εστίες όμως τί γίνεται;
  Θεωριτικά το ιδανικό θα ήταν να ήχαμε όλοι θερμόμετρα χειρός, αλλά προφανώς αυτό δεν είναι ιδιαίτερα βολικό και εν τέλει ίσως χάσουμε και το νόημα της δημιουργίας, την έμπνευσης ή ίσως και της μάθησης δια της αποτυχίας.
  Προτίθεμαι πάντως να αγοράσω ένα θερμόμετρο προκειμένου να επιτύχω τις τέλειες μοσχαρίσιες μπριζόλες, έχοντας ήδη παρακολουθήσει τα αντίστοιχα βίντεο που αναρτήσατε 🙂

  Να είστε καλά!

 • Reply March 19, 2015

  Xanthoula Atsalaki

  Υπέροχη ιδέα πωπω ελπίζω να τα φτιάξω και να μου γίνουν τόσο καλά!!

 • […] Το αυθεντικό άρθρο με τις λεπτομερείς οδηγίες για την συνταγή θα το βρείτε εδώ.  […]

 • Reply November 12, 2015

  Schweinehund

  Ωραια ιδεα! Θα μπορουσα να τα βαλω σε φριτεζα επισης? αν ναι, τι θερμοκρασια?

 • Reply April 29, 2016

  Σοφία Πανδή

  Γειάσας όπου και αν βρίσκεται ο καθένας σας.Λάτρης της κουζίνας και εγώ (ασχολούμαι και επαγγελματικά τα τελευταία έξη χρόνια )να σας πω τι κανω εγώ με τη φέτα .
  Ανοίγω φύλλο σπιτικό .Για όποιον δεν ανοίγει φύλλο το χωριάτικο του εμπορίου είναι αυτό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναλλακτικα .
  Κόβω τετράγωνα κομμάτια φύλλου ,αλλά τοποθετώ τη φέτα πάνω του διαγώνια ,με αποτέλεσμα σε κάθε πλευρά του τυριού υπάρχει ένα τρίγωνο φύλλου .Πασπαλίζω τη φέτα με καυτερό κόκκινο πιπέρι και κατόπιν κλείνω το φύλλο να σχηματιστεί δεματάκι .
  Τοποθετώ τη φέτα σε λαδωμένο πήλινο σκεύος (γιουβετσάκι )ραντίζω με λάδι το δεματάκι και ψήνω στο φούρνο μέχρι ότου ροδίσει καλά και ζουλώντας την επιφάνεια να είναι μαλακιά αρα το τυρί έχει μαλακώσει .
  Σερβίρω το τυρί στο πήλινο σκεύος που ψήθηκε για να μην κρυώσει αφού το γαρνίρω με καραμελωμένο κρεμμύδι και κρέμα βαλσαμικού .Ποτέ δεν το έχω καταψύξει ,αρα αναγκαστικά φτειάχνω καθημερινά μερικά πακετάκια τα οποία κρατώ στο ψυγείο σε ευρύχωρο τάπερ τυλιγμένα εν μέρει με αντικολλητικό χαρτί για να μη κολήσουν μεταξύ τους .
  Με αυτό θέλω να πω ότι άν καποιος θέλει να τα προσφέρει σε ένα τραπέζι στο σπίτι του μπορεί να τα φτιάξει ώρες πριν ,να τα φυλαξει στο ψυγείο και όταν έρθει η ώρα να τα ψήσει θέλουν μόνο μερικά λεπτά στο φούρνο .Φυσικά μπορείτε να τα γαρνίρετε με σουσάμι και μέλι αν προτιμάτε αν και κατά τη γνώμη μου τα δυο αυτά ταιριάζουν περισσότερο στην τηγανητή εκδοχή .

 • Reply March 3, 2019

  Καλλιόπη Νεζερίτη

  Πολύ χρήσιμες και βοηθητικές οι συμβουλές σας. Όμως γράφετε ότι το φύλλο πρέπει να ξεκαταψυχθεί πριν, για να μπορεί να τυλιχτεί. Μετά πως το ξαναβάζουμε (ως πακέτο) στην κατάψυξη ? αφού στη συσκευασία του φύλου γράφει ότι δεν πρέπει να ξανακαταψυχθεί.

  • Ο λόγος που όλες οι βιομηχανίες λένε να μην ξανα-καταψύχουμε κάτι που αποψύξαμε, είναι μόνο για να προστατευτούν από ευθύνη στη περίπτωση που κάποιος αλοιώσει το υλικό στη φάση απόψυξης. Αν το υλικό δεν πάθει κάτι, δεν μολυνθεί από κάποιο μικρόβιο ή αλλοιωθεί με κάποιο τρόπο, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα επι της ουσίας στο να ξανα-καταψυχτεί.

 • Reply December 10, 2019

  alex

  μούρλια φαινεται..μία ερώτηση μονο…ο μικρός μου είναι αλλεργικός στο αυγό. άλλη παντέντα για να κολλήσουν τα φύλλα δεν υπάρχει;

 • Reply August 3, 2020

  gluton

  Εκπληκτικη συνταγη και μυστικα! Θα ηθελα να ρωτησω τι φετα να προτιμησουμε (πχ σχετικα βουτυρατη, σκληρη κλπ);

  • Μάλλον σκληρή για τη περίπτωση αυτή. Απλά να μην είναι πολύ αλμυρή και παραπάει κόντρα στο μέλι

Leave a Reply

Leave a Reply