Το Cucina Caruso μαγειρεύει στο Casserole Bistro στο Γέρακα ! Τηλέφωνο κρατήσεων : 210-6618838 (μετά τις 14.00)

Mπουκιές Καπρέζε θα μπορούσε να λέγεται αυτή η συνταγή. Η Καπρέζε (Caprese), απ΄τις αγαπημένες μου σαλάτες, είναι εξαιρετική για να ανοίξει ένα δείπνο με δροσερή διάθεση που προβλέπεται να εξελιχθεί σε κόκκινους χρωματικούς και γευστικούς κώδικες. Tomato-vineΗ ιδανική μου Καπρέζε έχει -προφανώς- εκλεκτή μοτσαρέλα μπούφαλα πάνω σε ντομάτα εποχής με μεστή γεύση και παλιωμένο μπαλσάμικο με δάκρυα ελαιόλαδου να δημιουργούν μικρές απογειώσεις πάνω τους… Το υπόστρωμα της ρόκας, αν και όχι απαραίτητο κατ’ εμέ, είναι πάντα ευχάριστο, μια και συμπληρώνει την γευστική παλέτα… Πικρή και τραγανή η ρόκα, γλυκιά η οικεία ντομάτα, γλυκόξινο και αυθάδες το σνομπ μπαλσάμικο, υφάλμυρη και μαστιχωτή η σέξυ μοτσαρέλα …. Απλές υφές και γεύσεις που συντίθενται αρμονικά για να δημιουργήσουν γευστική ποίηση εύληπτη από κάθε ουρανίσκο.

ntomatakia gemista me motsarela

H μετάφραση της Καπρέζε σε ορεκτικό με τη λογική της μπουκιάς (amuse-bouche ή amuse-gueule σύμφωνα με τη γλώσσα της γαλλικής γαστρονομίας) είναι η ιδέα της απλής gourmet συνταγής που σας προτείνουμε σήμερα. Εύκολη, υγιεινή και ταυτόχρονα αναπάντεχη, γιατί η δημιουργικότητα της στιγμής, βρήκε ένα τόσο δα μικρό μυστικό που κάνει τη διαφορά… Ένα τραγανό κρουτόν στη καρδιά της μπουκιάς, μακρυά απ’ τα αδιάκριτα βλέμματα των καλεσμένων, δημιουργεί την έκπληξη στην υφή μιας λαχταριστής γεμιστής μίνι ντομάτας, συγκεντρώνοντας πάνω του όλη την ένταση της γεύσης της σάλτσας του μπαλσάμικο με το ελαιόλαδο (σας διαβεβαιώ ότι η ενστικτώδης αντίδραση των καλεσμένων έχει τεσταριστεί ενδελεχώς και τα σχόλια τους συμπίπτουν… Τυχαίο; Δεν νομίζω…).

Διαφήμιση

Print Friendly, PDF & Email
Διαφήμιση

Your email address will not be published. Required fields are marked *