Το Cucina Caruso μαγειρεύει στο Casserole Bistro στο Γέρακα ! Τηλέφωνο κρατήσεων : 210-6618838 (μετά τις 14.00)

Μεγάλα ραβιόλια γεμιστά με τρούφα και τυρί ή αλλιώς Grantortelli al tartufo. slow cookingΤο απόλυτο εύκολο πρώτο γκουρμέ πιάτο σε τραπέζι. Θα σας πάρει πέντε λεπτά, θα ικανοποιήσει κάθε καλεσμένο και θα νιώσετε την ικανοποίηση του καλού μάγειρα, χωρίς πρακτικά να χρειαστεί να κάνετε τίποτα. Γιατί όλη η γεύση είναι στην εξαιρετική πρώτη ύλη.

Τα Grandtortelli al tartufo τα αγοράζω φρέσκα απ’ το καταπληκτικό delicatessen CULPA Deli στο Ψυχικό (ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ 1, ΝΕΟ ΨΥΧΙΚΟ, 15451 2106719900 – 2106719920), απ’ όπου ψωνίζω συχνά γιατί βρίσκω εξαιρετικά υλικά για τα Ιταλικά μου πιάτα (και όχι μόνον). Πριν κάποιους μήνες μου πρότειναν να δοκιμάσω αυτά τα φρέσκα ραβιόλια με τη γέμιση ρικότα και τρούφας και τα έβγαλα σαν πρώτο πιάτο σε τραπέζι σπίτι μου.

Ravioli-Troufa_20140216_0004

Διαφήμιση

Σε πέντε λεπτά είχα ξεμπερδέψει από μαγειρική και στο έκτο οι καλεσμένοι ήταν εντυπωσιασμένοι. Σα να κλέβεις εκκλησία, ένα πράγμα… Και με γεμάτο παγκάρι!

Είναι τόσο καλά που νιώθω ενοχές ότι κερδίζω εύσημα χωρίς να προσπαθήσω πραγματικά, αλλά αυτά τα υπαρξιακά μου, μάλλον δεν αφορούν τους περισσότερους αναγνώστες που ενδιαφέρονται για απλές κίλερ λύσεις. Και τα €8 που κάνει η κάθε συσκευασία είναι απόλυτα δικαιολογημένα, γιατί είναι πραγματικά σαν χειροποίητα. Και χειροποίητα ραβιόλια κάνουν μόνο στο Master Chef, ως γνωστόν… δεν υπάρχει Έλληνας που να κάτσει να περάσει όλη αυτή τη τελετουργία της ταλαιπωρίας  που πάντα καταλήγει στο ότι η ζύμη θα βγεί “λίγο πιο χοντρή απ’ όσο έπρεπε”.  Been there, done that, never again! Με οχτώ ευρώ αγοράζω ανεκτίμητη ποιότητα ζωής!

Έτσι είπα να μοιραστώ το μυστικό μαζί σας. Γιατί πέρα απ’ τη περίπλοκη μαγειρική που η τεχνική και η σύνθεση των υλικών κάνει θαύματα, υπάρχουν και οι απλές λύσεις που με δύο τσικ σε πάνε κατευθείαν στο τέλειο αποτέλεσμα.

Και βέβαια αν θέλετε να υπερηφανευτείτε για κάτι, αυτό είναι η ψαγμένη επιλογή σας και η δικαίωσή της, μέσα απ’ τη σχολαστικά καλή εκτέλεση της συνταγής πιο κάτω. Όχι ότι έχετε και πολλά περιθώρια να αποτύχετε, αλλά ας προσποιηθούμε μεταξύ μας, ότι είναι δύσκολη.

Ravioli-Troufa_20140216_0064Τα μεγάλα φρέσκα αυτά ραβιόλια που αυτοαποκαλούνται Grantortelli al tartufo, θέλουν τα απολύτως απαραίτητα.

Διαφήμιση

Το γήινο άρωμα της τρούφας θα μαγέψει τον ουρανίσκο σας, αν απλά προσθέσετε 4 υλικά:
Πρώτα, καλό βούτυρο. Ιδανικά βέβαια θα ήταν να βάζατε βούτυρο τρούφας που μπορείτε να βρείτε στο CULPA όπως και τα υπόλοιπα υλικά. Ενισχύετε τα αρώματα της τρούφας με σταγόνες από λάδι τρούφας που επίσης πωλείται στο μαγαζί. Λίγη τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι είναι το μάξιμουμ που χρειάζονται για να κατακτήσουν τη καρδιά σας..

Υλικά για πρώτο πιάτο για 4 άτομα

1 πακέτο (500 γρ.) με 22 Grantortelli al tartufo
50 γρ, βούτυρο λιωμένο ή ιδανικά βούτυρο με τρούφα
50 γρ. παρμεζάνα ή grana τριμμένη
10-15 σταγόνες λάδι τρούφας
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλάτι

Διαφήμιση

Παρασκευή

Ravioli-Troufa_20140216_00091. Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρόλι ή για 1 λεπτό στα μικροκύματα

Ravioli-Troufa_20140216_00252. Σε 4 λίτρα νερό που βράζει, ρίχνετε 2 πρέζες αλάτι και βάζετε μέσα προσεκτικά τα Grandtortelli. Ανακατεύετε, αν χρειάζεται, πολύ προσεκτικά για να μην σπάσουν.

Ravioli-Troufa_20140216_00293. Στη διάρκεια του βρασμού μπορείτε να βάλετε ανάποδα για 1 λεπτό τα πιάτα να ζεσταθούν απ’ τους ατμούς πάνω απ’ τη κατσαρόλα. Τα σκουπίζετε με πετσέτα.

Ravioli-Troufa_20140216_00414. Στα 4’ ακριβώς, βγάζετε τα Grandtortelli με δικτυωτή κουτάλα και τα σερβίρετε στα ζεστά πιάτα. Περιχύνετε πάνω απ’ το κάθε πιάτο, λίγο υγρό βούτυρο.

Ravioli-Troufa_20140216_00475. Με σπρέι ή απ’ το μπουκάλι, ρίχνετε μερικές σταγόνες λάδι τρούφας πάνω από κάθε πιάτο. Τρίβετε φρέσκο πιπέρι και μια-δυο κουταλιές παρμεζάνα.

Ravioli-Troufa_20140216_0060Σερβίρισμα:

Σερβίρετε αμέσως μόλις ετοιμάστε τα πιάτα από 5 κομμάτια στο καθένα. Τα ζυμαρικά κρυώνουν εύκολα και γι’ αυτό πρέπει να σερβιριστούν σε ζεστά βαθιά πιάτα, αμέσως μόλις ετοιμαστούν στη κουζίνα. Έξτρα παρμεζάνα και πιπέρι, ας υπάρχουν πάντα στο τραπέζι.

Print Friendly, PDF & Email
Διαφήμιση
  1. Τα φρέσκα ραβιόλια με βελούδινη γεύση γίνονται πολύ εύκολα με την παραδοσιακή τεχνική ανοίγματος φύλλου πίτας. Οι μηχανές φύλλου είναι μπελάς γιατί ανοίγουν πολύ μικρά φύλλα και θέλουν άπειρα περάσματα. Αν μια σπιτική πίτα θέλει 8-10 φύλλα, 1-2 φύλλα για ραβιόλια γίνονται στο λεπτό.

    https://www.youtube.com/watch?v=8T-JV1KsAYc

  2. Ψάχνοντας είδα ότι κυκλοφορεί λάδι λευκης αλλά και μαύρης τρούφας. Ποια θα μου προτείνατε;

    1. Της λευκής καλύτερα αλλά αφού το δοκιμάσετε και παρασυρθείτε να το βάζετε παντού (θα συμβεί τον πρώτο καιρό), συγκρατηθείτε μετά και επιλέξτε πολύ προσεκτικά που αξίζει να μπαίνει γιατί είναι απόλυτα καπελωτικό των γεύσεων. Εγω το βάζω πλέον ΜΟΝΟ σε ότι φαγητό έχει ήδη τρούφα μέσα για να ενισχύσω τα αρωματά που έτσι κι αλλιώς υπάρχουν. Αλλιώς μου φαίνεται σα γκουρμέ κολώνια που μου κρύβει γευσεις και αρώματα απ’ οτιδήποτε άλλο.

Your email address will not be published. Required fields are marked *