Το Cucina Caruso μαγειρεύει στο Casserole Bistro στο Γέρακα ! Τηλέφωνο κρατήσεων : 210-6618838 (μετά τις 14.00)
mousse chocolatas

Πλούσια & Εύκολη Μους Σοκολάτας

Eκατοντάδες χρόνια τώρα, η σοκολάτα χρησίμευσε για να αποπλανήσει υποψήφιους εραστές και ερωμένες ή να ξανακερδίσει κάποιον όταν η σπίθα άρχιζε να τρεμοσβήνει… chocolate mousseκαι ποια στιγμή είναι καλύτερη από την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου για να ενεργοποιήσει κανείς τις μυστικές, σαγηνευτικές της δυνάμεις; Ναι, ξέρω ότι ο Άγιος Βαλεντίνος είναι μια προκατασκευασμένη γιορτή, σχεδιασμένη να φουσκώνει τα κέρδη του Hallmark και της συμπαθούς τάξεως των ανθοπωλών, αλλά αν προς στιγμή ξεπεράσουμε τον κυνισμό της εποχής, μπορεί να αρπάξουμε την αφορμή για να παραδοθούμε μαζί με τους αγαπημένους μας σε πικάντικες στιγμές που σπάνε τη ρουτίνα μιας σχέσης και ανανεώνουν εν τέλει τους λόγους ύπαρξής της.

Φανταζόμαστε λοιπόν, ότι μετά την τέρψη των αισθήσεων με το μενού μας, μετά το πρώτο και το κύριο πιάτο, είναι η κατάλληλη ώρα να προσεγγίσει ο ένας τον άλλον μέσα από ένα παιχνίδι σοκολάτας με «αυστηρές ποινές» που σε προκαλούν να χάσεις… Γι’ αυτό νιώσαμε ότι το τέλειο τέλος σε ένα γεύμα που στοχεύει στο να ανάψει το ερωτικό παιχνίδι είναι η μους σοκολάτας της συνταγής μας, απαλή και πλούσια, αρωματισμένη με λικέρ ταγμένα να άρουν τις αναστολές και να απογειώσουν τις αισθήσεις.

syntagi plousia mousse chocolatas: glyko paixnidi apoplanisis

Διαφήμιση

Χαρακτηριστικά της συνταγής:

Περίπου 25 λεπτά συν o χρόνος να κρυώσει. Μπορείτε να κάνετε την μους μια μέρα πριν και να διατηρήσετε τα ποτήρια στο ψυγείο καλά καλυμμένα με διαφανή μεμβράνη. Ετοιμάστε το γαρνίρισμα και βάλτε το πριν το σερβίρισμα. Εύκολη και γρήγορη συνταγή.

Υλικά (για 12 σφηνάκια)

225 γραμ. μαύρη κουβερτούρα (κατά προτίμηση 60-70% κακάο)
6 αβγά, χωριστά οι κρόκοι από τ’ ασπράδια
από 1 κ.σ. Grand Marnier / Crème de Menthe / Baileys (προαιρετικά)
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικό για την μους Grand Marnier)
φύλλα φρέσκιας μέντας (ή δυόσμου) και μισά καρύδια (ή φουντούκια) για το γαρνίρισμα

Παρασκευή

1. Ετοιμάστε τη σοκολάτα: Σπάστε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και να λιώστε την σε μπεν-μαρί, βάζοντάς την δηλαδή σε πυρίμαχο μπολ πάνω από κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Το μπολ πρέπει να βρίσκεται πάνω από την επιφάνεια του νερού. Μη βιαστείτε. Αφήστε τη σοκολάτα να λιώσει αργά χωρίς να την ανακατέψετε παρά μόνο μια φορά.
Σημείωση:Αν ανησυχείτε για την υπερθέρμανση της σοκολάτας, μπορείτε να φέρετε το νερό της κατσαρόλας για το μπεν μαρί σε σημείο βρασμού, στη συνέχεια να την αποσύρετε από τη φωτιά, και βάλετε μέσα τη σοκολάτα. Αυτό θα κάνει τη σοκολάτα να λιώσει μόνη της αργά.

2. Κάνετε την μους: Κτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να έχετε μια μαλακή μαρέγκα.
Ελέγξτε ότι η σοκολάτα έχει λιώσει εντελώς και αφήστε την κάπως να κρυώσει αλλά να παραμένει ζεστή. Χτυπήστε τους κρόκους για λίγα δευτερόλεπτα και σταδιακά προσθέστε τους στην λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε μια κουταλιά της μαρέγκας στο μίγμα, χρησιμοποιώντας μεταλλικό κουτάλι και στη συνέχεια διπλώστε μέσα την υπόλοιπη, με λίγες σίγουρες κινήσεις.

Διαφήμιση

Εύκολη Μους Σοκολάτας

Τέλος, αν θέλετε να προσθέσετε γεύσεις, χωρίστε το μείγμα σε 3 μπολ και ρίξτε στο καθένα μια κουταλιά της σούπας από τα 3 διαφορετικά λικέρ.
Αδειάστε το κάθε μείγμα σε σφηνάκια, καλύψτε με διαφανή μεμβράνη και βάλτε τα στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα τα χρειαστείτε.

Διαφήμιση

Εύκολη Μους Σοκολάτας

3. Πριν το σερβίρισμα: Γαρνίρετε τα σφηνάκια ανάλογα με το περιεχόμενό τους με φλούδα πορτοκαλιού, φύλλα μέντας, καρύδια ή καραμελωμένα φουντούκια.

4. Πρόταση σερβιρίσματος: Ιδανικά σερβίρεται από σεφ με μινιμαλιστική περιβολή (η έννοια naked chef του Jamie Oliver παίρνει εδώ την κυριολεκτική διάστασή της) και συνοδεύεται από δεμένα μάτια, χειροπέδες, μαστίγιο ή οποιοδήποτε άλλο σέξι, κίνκυ παιχνίδι επιλέξετε…

Το άρθρο με την συνταγή για πλούσια μους σοκολάτας πρωτογράφτηκε στο pandespani

Print Friendly, PDF & Email
Διαφήμιση

Your email address will not be published. Required fields are marked *