Το τέλειο Γιουβέτσι με Μοσχάρι Κοκκινιστό & τα 9 μυστικά του (VIDEO)

Γιουβετσι Μοσχάρι Κοκκινιστό Μυστικά

Μοσχαράκι κοκκινιστό γιουβέτσι στο φούρνο είναι σαν να λέμε Κυριακή μεσημέρι με την οικογένεια. Ένα απ’ τα απόλυτα comfort foods της ελληνικής κουζίνας, το γιουβέτσι με μοσχάρι αρέσει σε όλους. Όμως δεν είναι τόσο εύκολο να βγει σωστό, ζουμερό και νόστιμο, όσο φαίνεται εκ πρώτης όψεως.

οικογενειακο τραπεζι με γιουβετσι

Το κλασικό πρόβλημα με το γιουβέτσι στο φούρνο είναι ότι εύκολα λασπώνει το κριθαράκι και δύσκολα κρατιέται ζουμερό το φαγητό την ώρα του σερβιρίσματος.

Γι’ αυτό λοιπόν έχω αναπτύξει μια τεχνική στο γιουβέτσι που την αποτύπωσα για πρώτη φορά στο άρθρο μου με τα 9 μυστικά για το γιουβέτσι φούρνου (όπου το κρέας ήταν κατσικάκι). Μάλιστα το άρθρο αυτό κάνει περίπου 350 κλικ κάθε μέρα, ενώ έχει διαβαστεί πάνω από 300,000 φορές μέχρι σήμερα. Αριθμοί που δείχνουν πόσο μεγάλο είναι το ενδιαφέρον του κόσμου προκειμένου να βρει τον ιδανικό τρόπο για να εκτελέσει μια οικεία και αγαπημένη συνταγή, η οποία όμως έχει αναμφίβολα τεχνικές προκλήσεις.

Τα ίδια 9 μυστικά που έγραψα εκεί, ισχύουν και στην συνταγή που σας παρουσιάζω εδώ και σε πολύ όμορφο βίντεο με την χορηγία της Barilla, που στην ουσία περιλαμβάνει δύο συνταγές σε μία σειρά. Αφ’ ενός σας δείχνω το πως θα κάνετε ένα τέλειο κοκκινιστό μοσχαράκι με την γνωστή δημοφιλή συνταγή μου και μετά πώς μ’ αυτό το μοσχαράκι θα φτιάξετε ένα τέλειο γιουβέτσι με το οποιοδήποτε κρέας κοκκινιστό έχετε ετοιμάσει πριν.

Οπότε απλά παραθέτω πιο κάτω (με ελάχιστες διορθώσεις & επικαιροποιήσεις) το κείμενο που είχα γράψει για τα 9 μυστικά της τεχνικής για το τέλειο γιουβέτσι.

Τα 9 μυστικά για το τέλειο γιουβέτσι:

#1. Κρέας με πηχτή σάλτσα:
Φροντίστε το κοκκινιστό κρέας που θα μαγειρέψετε να έχει πηχτή σάλτσα πριν μπει στο γιουβέτσι, ώστε οι αναλογίες βραστού νερού προς κριθαράκι που θα δώσουμε πιο κάτω να μην επηρεαστούν από έξτρα υγρά της σάλτσας.

#2. Ζεστό σκεύος για γιουβέτσι:
Είτε είναι το παραδοσιακό πήλινο σκεύος για γιουβέτσι, είτε κάποιο άλλο κεραμικό ή μαντεμένιο πλατύ και ρηχό σκεύος, πρέπει να το έχετε προθερμάνει στο φούρνο στους 200ºC, να απορροφήσει θερμική ενέργεια, ώστε τα υλικά που θα μπουν μαζί με το κριθαράκι να μπορέσουν να το σιγοβράσουν άμεσα (από κάτω και πλάγια), και έτσι να τηρηθούν οι χρόνοι που καταγράφουμε.

Γιουβέτσι Μοσχάρι Κοκκινιστό Μυστικά

#3. Υπολογίστε το σωστό μέγεθος σκεύους:
Το κριθαράκι που θα βάλετε θα αυξηθεί σε όγκο σημαντικά απ’ αυτό που βλέπετε όταν το ρίξετε νωπό μέσα. Έτσι υπολογίστε ότι τα συνήθη σκεύη καλύπτουν 1 κιλό κρέατος μαγειρεμένου στα οποία αναλογεί 250-300 γρ. κριθαράκι. Αν έχετε μαγειρέψει παραπάνω ποσότητα απλά μοιράστε την σε δύο σκεύη στο φούρνο.

#4. Επιλέξτε καλό κριθαράκι:
Όλα τα κριθαράκια μοιάζουν περίπου ίδια, αλλά δεν είναι. Η ποιότητα πρώτης ύλης στο κριθαράκι είναι πολύ σημαντική για να χυλώσει όσο πρέπει και ταυτόχρονα να στέκει το εσωτερικό του, ώστε να μπορεί να αισθανθεί κανείς τον κάθε ξεχωριστό κόκκο στο στόμα. Η προϋπόθεση να συμβεί αυτό είναι η πρώτη ύλη να προέρχεται από σιτάρια υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη που δίνουν στο προϊόν αυτή ακριβώς τη δυνατότητα, να χυλώνει εξωτερικά μένοντας αλντέντε εσωτερικά, εφόσον βέβαια έχουμε τηρήσει κάποιους χρόνους και αναλογίες στο νερό. Γι΄ αυτό και εδώ και χρόνια επέλεγα Barilla και στο σπίτι και στο εστιατόριο, όπως και οι περισσότεροι σεφ. Είναι απ’ τις περιπτώσεις όπου η επιλογή μάρκας παίζει ουσιαστικό ρόλο και γι’ αυτό την συγκεκριμένη την συνιστώ με κλειστά μάτια για εγγυημένο αποτέλεσμα σε κάθε γιουβέτσι.

Γιουβέτσι Μοσχάρι Κοκκινιστό Μυστικά

#5. Νερό Βραστό:
Το νερό που θα βάλουμε στο γιουβέτσι για να γίνει το κριθαράκι πρέπει να έχει μόλις βράσει, ώστε μέσα στο ζεστό σκεύος και στον ζεστό φούρνο, ν’ αρχίσει να μαγειρεύει το κριθαράκι χωρίς καθυστέρηση για να τηρήσουμε τους χρόνους.

#6. Αναλογίες για κριθαράκι σε γιουβέτσι στο φούρνο:
Για κάθε 1 κιλό κρέατος υπολογίστε 250-300γρ. κριθαράκι, (δηλαδή αναλογία 1:4 ως 1:3).
Για κάθε 100 γραμμάρια κριθαράκι υπολογίστε 280ml βραστό νερό (δηλαδή αναλογία 1:2.8)

#7. Χρόνοι και θερμοκρασίες:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200ºC πάνω-κάτω όπως είπαμε και αφού τους φτάσει θα μπορείτε να βάλετε μέσα το γιουβέτσι.

Απ’ τη στιγμή που μπαίνει μέσα το γιουβέτσι στα 17 λεπτά ανακατεύετε και ρίχνετε το τυρί και ανάλογα με το είδος του τυριού το αφήνετε για άλλα 3-5 λεπτά μάξιμουμ για να λιώσει. Βγάζετε το γιουβέτσι απ’ το φούρνο μόλις λήξει αυτός ο χρόνος, παρόλο που θα δείτε να έχει μείνει νερό.

Γιουβέτσι Μοσχάρι Κοκκινιστό Μυστικά

#8. Ανάπαυση:
Αφού βγει καυτό απ’ το φούρνο, το γιουβέτσι χρειάζεται απαραίτητα ανάπαυση 10’-15’ στον πάγκο της κουζίνας, για δυο λόγους: Πρώτα, ο χρόνος που μεσολαβεί βοηθάει να ολοκληρωθεί με ήπιο τρόπο η απορρόφηση των υγρών που έχουν μείνει στο σκεύος σας, απ’ το κριθαράκι, συντελώντας στο τέλειο μέλωμα. Δεύτερον επιτρέπει στη θερμοκρασία να κατέβει σε επίπεδα που οι γεύσεις είναι πιο έντονες και έτσι χαίρεστε το φαγητό στην ιδανική μορφή του.

#9. Φρεσκομαγειρεμένο Πάντα:
Το γιουβέτσι δεν είναι πιάτο που μας παίρνει να το κάνουμε από πιο νωρίς και να το ζεστάνουμε ή να το αφήσουμε στο φούρνο. Το τσακίσαμε, το στεγνώσαμε, το κάναμε λαπά ή ένα στούμπι που δεν τρώγεται. Το σωστό γιουβέτσι ετοιμάζεται ΠΑΝΤΑ τελευταία στιγμή και μπαίνει στο φούρνο αυστηρά μισή ώρα (30’) πριν κάτσει ο κόσμος να το φάει. Το κρέας βέβαια μπορεί να έχει γίνει απ’ τη προηγούμενη και να ζεσταθεί λίγο πριν μπει στο ζεστό σκεύος γιουβέτσι.

Γιουβέτσι Μοσχάρι Κοκκινιστό Μυστικά

Χαρακτηριστικά της συνταγής:

Μέσης ευκολίας συνταγή με δύο διακριτά στάδια, καθώς πρόκειται για δύο διαφορετικές παρασκευές όπου η μία προηγείται της άλλης.
Η πρώτη πρόκληση είναι να ετοιμάσετε ένα κοκκινιστό κρέας και να το φέρετε στο σημείο που έχει πιει τελείως η σάλτσα τα νερά της, ώστε να είναι πηχτή. Αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει και μια μέρα πριν και θα πάρει περί την 1:30-2 ώρες ανάλογα βέβαια και με το κομμάτι του κρέατος που έχετε διαλέξει. Αν πάρετε μοσχαρίσια μάγουλα και ουρά, που είναι και η καλύτερη επιλογή από πλευράς νοστιμιάς στο γιουβέτσι, θα πάρει περί τις 3:30 ώρες;.

Η δεύτερη παρασκευή είναι το γιουβέτσι, που θέλει 20’ λεπτά προετοιμασία για να ζεσταθεί το σκεύος στο φούρνο πριν μπει μέσα του φαγητό και στη συνέχεια περί τα 30’ στην εκτέλεση. Η διαδικασία αυτή επιβάλλεται να γίνει ακριβώς πριν το σερβίρισμα. Το γιουβέτσι είναι απ’ τα φαγητά που χάνει πάρα πολύ αν δεν σερβιριστεί 15 λεπτά αφού βγει απ’ τον φούρνο.

γιουβέτσι Μοσχάρι Κοκκινιστό Μυστικά

Υλικά (για 6 άτομα):

Για το κοκκινιστό:
1 κιλό μοσχαρίσια σπάλα κομμένη σε κυβάκια 3-4 εκ.
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο στον τρίφτη
1 μπαστούνι σέλερι ψιλοκομμένο
70 ml ελαιόλαδο
100 ml. κόκκινο κρασί
500 ml. ζωμό βοδινού κρέατος
800 γρ. σάλτσα ντομάτας Napoletana Barilla
Αλάτι, πιπέρι
(λίγο σκόρδο, 3-4 δάφνες και μπαστούνι κανέλας, προαιρετικά)

Για το γιουβέτσι:
500 γρ. κριθαράκι Barilla
1.5 λίτρο βρασμένο νερό
70 γρ. τυρί τριμμένο (μυζήθρα ή γραβιέρα ή κεφαλοτύρι ή κασέρι)

Διαδικασία Παρασκευής (2:30 ώρες)

1. Ετοιμάζετε το κοκκινιστό μοσχάρι:

Σκουπίστε επιμελώς τα κομμάτια του κρέατος με χαρτί κουζίνας ώστε να είναι στεγνά.

γιουβέτσι Μοσχάρι Κοκκινιστό Μυστικά


Σε μεγάλη πλατιά κατσαρόλα βάζετε το λάδι να κάψει σε δυνατή ένταση. Σοτάρετε το κρέας σε δύο δόσεις, ώστε να είναι αραιά τα κομμάτια στον πάτο της κατσαρόλας και γυρίστε τα ανά 2’-3’, μέχρι να πάρουν χρώμα από παντού. Αφαιρέστε τα κομμάτια σε ένα μπολ και επαναλάβετε με τη δεύτερη δόση. Όταν κι’ αυτή είναι έτοιμη, αφαιρέστε και το υπόλοιπο κρέας στο μπολ και χαμηλώστε την ένταση.

γιουβέτσι Μοσχάρι Κοκκινιστό Μυστικά

Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σέλερι, το καρότο και το σκόρδο και τα αφήνετε να σοταριστούν για περίπου 10’ λεπτά σε χαμηλή ένταση, ανακατεύοντας σταδιακά.
Στη συνέχεια βάζετε πίσω το κρέας στη κατσαρόλα, προσθέστε το κρασί και ανακατέψτε για 2’ λεπτά. Προσθέστε τον ζωμό και αφήστε το σύνολο να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας (αν χρειαστεί συμπληρώστε βραστό νερό) και να σωθεί το υγρό.

γιουβέτσι Μοσχάρι Κοκκινιστό Μυστικά

Τέλος, προσθέτετε την σάλτσα ντομάτας Napoletana Barilla με λίγο νερό, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε καλά και αφήνετε να σιγοβράσει για 20’ περίπου, μέχρι να μειωθούν όλα τα υγρά και να έχετε μια πηχτή σάλτσα. Αφαιρείτε απ’ το μάτι.

γιουβέτσι Μοσχάρι Κοκκινιστό Μυστικά

2. Προθερμαίνετε φούρνο και γιουβέτσι:

Βάλτε το σκεύος για το γιουβέτσι στο φούρνο και προθερμάνετε στους 200°C.

γιουβέτσι Μοσχάρι Κοκκινιστό Μυστικά

3. Ψήνετε το γιουβέτσι:

Μεταφέρετε το κοκκινιστό στο καυτό σκεύος του γιουβετσιού. Προσθέτετε το κριθαράκι και το βραστό νερό. Η αναλογία του νερού πρέπει να είναι 2.8 φορές η ποσότητα απ’ το κριθαράκι. Ανακατεύετε και βάζετε στο φούρνο των 200°C για 15’.

Αφαιρείτε το γιουβέτσι για μισό λεπτό, ανακατεύετε και πασπαλίζετε καλά με το τριμμένο τυρί. Ξαναβάζετε στο φούρνο για άλλα 4’-5’. Αφαιρείτε τελικά απ’ τον φούρνο παρόλο που θα δείτε να υπάρχει ακόμη νερό. Το νερό αυτό θα το πιει το γιουβέτσι εκτός φούρνου καθώς θα κρυώνει για τα επόμενα 10-15’, μέχρι να φτάσει σε θερμοκρασία που μπορεί να καταναλωθεί. Και έτσι θα μείνει ζουμερό!

γιουβέτσι Μοσχάρι Κοκκινιστό Μυστικά

Σερβίρισμα

Το γιουβέτσι έρχεται πάντα στο κέντρο του τραπεζιού υπό τον ήχο θαυμασμών και σερβίρεται στα πιάτα από εκεί. Έξτρα τυρί τριμμένο και πιπέρι τριφτό θεωρούνται απαραίτητα αξεσουάρ της τελετουργίας. Καθώς και κόκκινο κρασί!

γιουβέτσι Μοσχάρι Κοκκινιστό Μυστικά

Ετοιμάσαμε το κοκκινιστό μας στον ταβά της Fest, χρησιμοποιήσαμε ένα παραδοσιακό πήλινο γιουβέτσι απ’ τη Σίφνο και σερβίραμε το γιουβέτσι μας στα πιάτα της σειράς KALEIDOSCOPE της ΙΩΝΙΑ.

Η συνταγή μας αυτή έχει αναρτηθεί και στο επίσημο site της Barilla, εδώ

Print Friendly, PDF & Email

Εραστής των απολαύσεων της ζωής, διαφημιστής κατ' επάγγελμα, υπερήφανος πατέρας τριών κοριτσιών, με πολλά ετερόκλητα ενδιαφέροντα και εμπειρίες στα 55 χρόνια που συμμετέχω στη κοινωνική ζωή της πρωτεύουσας και άλλων κωμοπόλεων Ευρώπης και Αμερικής. Έχω μάθει να περνάω καλά με πολλά, αλλά και με λίγα, με μια ανεπαίσθητη προτίμηση στην άνεση, να τ' ομολογήσω. Ασχολούμαι καθημερινά με τη μαγειρική απ' τα 25 μου και με τον καιρό αυτή απασχολεί όλο και μεγαλύτερο ποσοστό των νευρώνων του εγκεφάλου μου, κάτι που ελπίζουμε να οφείλεται στο πάθος και όχι στην μείωση των κυττάρων. Αν πληρωνόμουν για τα πάθη μου (και τα λάθη μου) θα ήμουν μέγας χορηγός του δημοσίου χρέους. Το γεγονός ότι φίλοι, γνωστοί αλλά και τα παιδιά μου με αποκαλούν “chef” με ιντριγκάρει ως προς το τι μπορεί να γίνω όταν επιτέλους ενηλικιωθώ. Λατρεύω το καλό σπιτικό φαγητό, απεχθάνομαι τις μετριότητες και όσο κι αν βασίζομαι στη δημιουργικότητα, τη γνώση και την τέχνη, θέλω παράλληλα να γνωρίζω το επιστημονικό “γιατί” πίσω απ' τη μαγειρική και όχι μόνον. Όσο μαθαίνω νιώθω ζωντάνια, όσο δημιουργώ και προσφέρω, αποκτώ λόγο ύπαρξης.

41 Comments

 • Reply October 2, 2018

  Maria

  Καταπληκτικό φαγητό, θα το φτιάξω την Κυριακή! Βλέπω και ξαναβλέπω το βίντεο….πόσο πολύ απολαμβάνω τις οδηγίες σας! Ερώτηση σχετικά με το κριθαράκι: έχω δει στην εκτέλεση πολλών συνταγών να το περνάνε από λάδι για να μην «λασπώσει». Ποια ειναι η γνώμη σας επ´αυτού;
  Σας θαυμάζω απεριόριστα και σας εκτιμώ,
  Να είστε καλά!

  • Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια. Επί του συγκεκριμένου δεν έχω ακριβώς γνώμη και αδυνατώ να καταλάβω γιατί αν τσιγαριστεί το κριθαράκι δεν θα λασπώσει. Μπορεί να ισχύει, αλλά απλά εγω δεν αντιλαμβάνομαι το γιατί. Επίσης μπορρεί να ισχύει για “κάποια” κριθαράκια που ίσως είναι λιγότερο “σκληρά” ή χαμηλώτερης ποιότητας αν θέλετε. Με το Barilla που χρησιμοποιώ και προτείνω εγω, εγγυημένσ δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο.

 • Reply October 3, 2018

  Μυρτώ

  Όπως κάνω με όλες τις συνταγές σου, ακολούθησα κι αυτή κατά γράμμα. Όπως πάντα, το φαγητό βγήκε καταπληκτικό. Ο 4χρονος γιος μου φώναζε «μμμμμ μιαμ μιαμ!» και μόνο από τη μυρωδιά, όσο το γιουβέτσι «ξεκουραζόταν» πριν σερβιριστεί. Το μόνο πρόβλημα, όπως το εντόπισε ο άνδρας μου, είναι το πυρέξ μας, που προφανώς έχει κάποια «διαρροή», δεν εξηγείται αλλιώς πώς εξαφανίστηκε μέσα σε μισή μέρα σχεδόν ολόκληρο το περιεχόμενό του. Ολοφάνερα, συμφώνησα κι εγώ. Μυστικά αόρατα πλάσματα μπήκαν στην κουζίνα, άνοιξαν τον φούρνο με θράσος, και απαλλοτρίωσαν το γιουβέτσι μας. Ναι, αυτό έγινε. Το καταγγέλλω… (ΥΓ. Και με περίσσιο θράσος, τα αόρατα πλάσματα έφαγαν σήμερα και τη γωνίτσα που είχε απομείνει. Για π ρ ω ι ν ό!)

 • Reply October 29, 2018

  Provence

  Καλησπέρα,
  Κατ’αρχάς να πω συγχαρητήρια για το site σας και όλη την προσπάθεια που κάνετε μιας και δεν το έχω αναφέρει μεχρι στιγμής κάπου αλλου εντός του site. Εκτός του site το έχω αναφέρει σε πολύ κόσμο.
  Σας γραφω μετα το πέρας ενός επιτυχούς Κυριακάτικου γεύματος όπου πρωταγωνιστής ηταν το κοκκινιστό μοσχαράκι. Δεν ακολούθησα τη συνταγή κατα γράμμα μιας και η επιλογή ηταν να συνοδευτεί με χυλοπιτες, ακολούθησα ομως τα μυστικά κατα γράμμα όπως επίσης και το τρίπτυχο κρεμμύδι καρότο σελερυ. Μπορώ να πω με βεβαιότητα οτι με τις συμβουλες σας η σημερινή απόπειρα είχε εμφανώς ανώτερη γευστική διαφορα σε σχέση με άλλες του παρελθόντος. Να αναφέρω εδω οτι στην αρχή δεν μου γέμισε το μάτι το κρεας που αγόρασα ομως στο τέλος έγινε τόσο τρυφερό και νόστιμο που αισθάνθηκα την ανάγκη αφενός να σας γράψω τις ευχαριστίες μου για τα μυστικά σας, αφετέρου δε, να μην αμφισβητήσω ξανα τον κρεοπώλη.
  Υ.Γ: Σχετικά με το βίντεο, ωραίος χώρος και ωραια μουσική!
  Να ειστε καλα

  • Ευχαριστω πολύ. Χαίρομαι ιδιαίτερα όταν οι αναγνώστες (μέσα από αυτά που γράφω) καταλαβαίνουν την ουσία των μυστικών και μπορούν να τα εφαρμόσουν κατ’ αναλογία σε μια άλλη παρασκευή που κινείται σε σχετικό χώρο με την κάθε συνταγή. Όλο το νόημα είναι να αντιλαμβάνεται τελικά κανείς τι συμβαίνει στο μαγικό τσουκάλι και πως και γιατί πρέπει να το επηρεάσει ωστε η γεύση να βγαίνει πιο πληθωρική! Αρκεί να είναι κάποιος ανοιχτός σε ιδέες που έχουν τεκμηρίωση και δεν είναι του στυλ, γιατι έτσι το κάνει κυρία Ευανθία απ’ το Τσιτσιχώρι που όλοι την λατρεύουν…

 • Reply November 17, 2018

  Anonymous

  Συγχαρητήρια θερμά για τις συνταγές σας!!!!!!

 • Reply December 3, 2018

  ΓΙΩΡΓΟΣ

  Μηπως ειναι πολλα τα 2 βαζακια της σαλτσας;;;

 • Reply February 17, 2019

  Anna Giamouridou

  Γεια σας. Ξεκίνησα σήμερα να κάνω το γιουβέτσι. Στις οδηγίες στο νούμερο 6 γράφει:
  6. Αναλογίες για κριθαράκι σε γιουβέτσι στο φούρνο:
  Για κάθε 1 κιλό κρέατος υπολογίστε 250-300γρ. κριθαράκι, (δηλαδή αναλογία 1:4 ως 1:3).

  Στη συνταγή όμως , στα υλικά που θα χρειαστώ, ενώ έχουμε 1κιλο κρέας παρακάτω λέει 500 γρ. κριθαράκι …
  Έχει γίνει μήπως κάποιο λάθος;

  Άννα

  • Κάθε συντάκτης συνταγης έχει μια συγκεκριμένη φιλοσοφία σ’ αυτο που κάνει και άρα έχει κάποιες αναλογίες που θεωρεί ιδανικές. Προφανώς εγώ θέλω να μην το πνίξω στο κριθαράκι, ο παραγωγός του κριθαρακιού όμως, να πουλήσει θέλει ο άνθρωπος, λέει παραπάνω. Θέμα γούστου είναι το πόσο κριθαράκι θα φάει κανείς με το κρέας.

 • Reply February 21, 2019

  Έλενα

  Δεν έχω δοκιμάσει πιο νόστιμο γουβέτσι!! Εγώ το έφτιαξα με οσομπούκο (είναι ένα κομμάτι του μοσχαριού που αγαπώ ιδιαίτερα!)
  Πολλά συγχαρητήρια, θα μπορούσα να γράφω κάτω από κάθε συνταγή σας μπράβο!!
  Καλή συνέχεια!

 • Reply February 23, 2019

  Anonymous

  Καλημέρα σας κύριε Παπαζυμουρη,
  Ευχαριστω πολύ για την συνταγή,τους εντυπωσίασα όλους!!!!!!!

 • Reply February 23, 2019

  Apostolos

  Σας έχουμε στην κουζίνα μας καθημερινά,καλό ΣΚ!!!!

 • Reply March 29, 2019

  Meni Lekaki

  Καλησπέρα σας,
  Όταν έκανα τους λαχανοντολμάδες κ πέτυχαν είπα οκ, όταν έκανα τις χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο είπα κάτι παίζει εδώ(!), Ακολούθησε το ψητό ψάρι στο φούρνο και ενθουσιάστηκα κ εγώ κ όσοι το εφαγαν! Μετά λοιπόν κ από το γιουβέτσι οφείλω να ομολογήσω ότι αν ακολουθήσει κάποιος ακριβώς τις οδηγίες θα γευτεί ένα αληθινά νόστιμο φαγητό που θα το ευχαριστηθεί! Τέσσερις επιτυχίες στην σειρά μόνο τυχαίο δεν μπορεί να είναι…! Τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια για το site κ για την συνολική προσπάθεια με τεκμηριωμένες συνταγές!

 • Reply March 30, 2019

  Anonymous

  Συγχαρητήρια για τη συνταγή με το γιουβέτσι!!!!
  Θεϊκό…..!
  Σας εύχομαι και σε άλλες καταπληκτικές συνταγές!!!
  Σοφία

 • Reply June 2, 2019

  ΓΙΩΡΓΟΣ

  Εξακολουθω να πιστευω οτι ειναι πολλα τα 800γρ σαλτσας (2 βαζακια δηλαδη) για 1 κιλό κρεας ισως. Μετα και απο δοκιμη ηταν πολυ εντονη η μυρωδια Napoletana και χαθηκε εντελως η κρεάτινη γευση.

  • Σ’ αυτό που λέτε υπεισέρχεται 100% ο υποκειμενικός παράγων του πόσο σάλτσα μας αρέσει σε ένα γιουβέτσι, πόσο ντοματενιοή κρεάτινο το θέλουμε. Εδω προφανώς καταγράφεται η αποψή μου και είναι τόση πολύ η σάλτσα γιατί θέλω γεύση ντομάτας στη μανέστρα. Αντιλαμβάνομαι ότι πολλοί θέλουν πιο λευκό το γιουβέτσι τους. Ας βάλουν λιγότερη.

 • Reply January 18, 2020

  ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

  Η συνταγή έχει ως αποτέλεσμα ένα πιάτο πολύ νόστιμο με τη σωστή όψη και υφή, που επιτυγχάνει αυτό που υπόσχεται: Σπυρωτό και ρωμαλέο κριθαράκι! Πλην όμως η σάλτα που απαιτείται στα 2 κιλά μοσχαράκι (1600 γρ.) που μαγειρεύω είναι υπερβολική για τα οικογενειακά γούστα. Σε περίπτωση που μειώσω την ποσότητα, θα πρέπει να την αντικαταστήσω ισόποσα με κάποιο άλλο υγρό για να έχω το ίδιο σπυρωτό αποτέλεσμα στο κριθαράκι;

 • Reply February 2, 2020

  Σοφία Χηνιάδου Καμπάνη

  Συγχαρητήρια! Εξαιρετικό και πεντανόστιμο το γιουβέτσι του Caruso! Θα σας παρακαλούσα να μου υποδείξετε σε ένα κυριακάτικο τραπέζι με φίλους με τι άλλα πιάτα θα το συνοδεύατε.
  Ευχαριστώ πολύ

  • Δύσκολο να δέσει με κάτι πριν γιατί είναι πληθωρικό φαγητό. Εγω θα διάλεγα μια τυρόπιτα ή σπανακόπιτα ή γενικώς μια πίτα λιτή ως πρώτη επιλογή. Και με σαλάτα πράσινη, βραστά λαχανικά, παντζάρι, χόρτα κλπ.

 • Reply February 22, 2020

  Anonymous

  Καλησπέρα σας και ευχαριστούμε για τις όμορφες και προσεγμένες συνταγές σας! Κάθε μια είναι εγγύηση! Και τώρα στον λόγο του μηνύματος μου: ποια είναι γνώμη σας για την χρήση γάστρας (ανοιχτής) για την φάση του ψησίματος στον φούρνο αντί του σκεύους που βλέπουμε στις φωτογραφίες (ταβάς λέγεται;); Αν είναι εύκολο εξηγείστε παρακαλώ και τις διαφορετικές επιπτώσεις που θα είχε η χρήση του κάθε σκεύους ως προς το αποτέλεσμα. Ευχαριστούμε πολύ!

 • Reply April 2, 2020

  Maria Bazioni

  μπαι φαρ η μονη πληρης συνταγη για ενα δυσκολο φαγητο. θενς Δημητρη

 • Reply May 24, 2020

  Κωνσταντίνος

  Το σιγοβράσιμο του κρέατος πρέπει να γίνει χωρίς καπάκι;

 • Reply June 20, 2020

  Μαρίνα

  Αντί για έτοιμη σαλτσα θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω συσκευασμένα ντοματάκια κονκασέ ή έστω ντομάτα στον τρίφτη;

  • Χρησιμοποιείστε τη σάλτσα της αρεσκείας σας, η διαφορά είναι ότι η συγκεκριμένη έχει πολύ πιο έντονη γευση και λίγα υγρά.

 • Reply September 20, 2020

  Thanos Nikolakopoulos

  Δημήτρη είσαι πραγματικά η νούμερο 1 επιλογή μας για ωραίο ελληνικό φαγητό, εδώ στην κρύα Μιννεάπολη των ΗΠΑ. Ευχαριστούμε πολύ!

  Σύντομη Ερώτηση: Για εμάς που δεν μπορούμε να βρούμε εύκολα τη Napoletana (φαίνεται πως η Barilla έχει αποφασίσει να μαρκετάρει συγκεκριμένα προιόντα της στην Αμερικανική αγορά και η Napoletana δεν είναι ένα από αυτά) τί θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε εναλλακτικά? Any suggestions?

  • Μια καλή σάλτσα τριμμένης ντομάτας θα κάνει τη δουλειά. Τους χαιρετισμούς μου στη Minneapolis!

 • Reply November 1, 2020

  Alexandra Nestoropoulou

  Το νοστιμότερο και πιο μελωμένο γιουβέτσι των τελευταίων ετών. Ευχαριστώ πολύ, έχω κάνει πάνω από 30 συνταγές σας.

 • Reply January 16, 2021

  Apostolos Theodorou

  Δημήτρη καλημέρα,ακολουθώ πίστα τις συνταγές σου και σε ευχαριστω πολυ,
  Όσο για το γιουβέτσι ειναι απλά θαυμάσιο!!!!!

 • Reply February 2, 2021

  Anonymous

  Το γιουβέτσι ήταν πάντα ένα φαγητό που δεν μου άρεσε. Δεν άντεχα το παραβρασμένο ζυμαρικό με τη στρώση λίπους κρέατος κολημμένο επάνω του. Παρόλο που η μάνα μου είναι πολύ καλή μαγείρισσα, όποτε έφτιαχνε γιουβέτσι προτιμούσα να φάω ένα τοστ πχ.Σήμερα ξεκίνησα να φτιάξω το κοκκινιστό μοσχαράκι σας και μιας και έχω εμπιστοσύνη στις συνταγές σας, το έκανα γιουβέτσι, φαγητό που δεν είχα μαγείρεψει ποτέ ως τώρα. Βγήκε το ωραιότερο γιουβέτσι που έχω φάει ποτέ! Ο δε άντρας μου που είναι Αμερικανός και δεν το είχε ξαναφάει ποτέ στη ζωή του, κοντεύει να πέσει μέσα στο πυρέξ με το κεφάλι, χαχα… Έχετε υπέροχο τρόπο να αναδεικνύεται γεύσεις και φαγητά και σας ευχαριστώ πολύ που μοιράζεστε μαζί μας τις γνώσεις σας!

 • Reply May 24, 2021

  Στέλιος Λουλάκης

  Καλησπέρα σας
  Ευχαριστώ πολύ που μοιράζεστε τα μυστικά σας και μας κάνετε περήφανους οικοδεσπότες, ειδικά όμως η συγκεκριμένη συνταγή έχει κάνει πάταγο !!! Δεν υπάρχει περίπτωση να ρωτήσω τι θα φάμε την Κυριακή και να πάρω αλλά απάντηση εκτός από το γιουβέτσι !
  Μια διευκρινιστική ερώτηση : Στις Βρυξέλλες είναι λίγο απίθανο να βρούμε κρέας που να μην είναι halal …Υπάρχει περίπτωση να χρειάζεται διαφορετικό χειρισμό το συγκεκριμένο κρέας ;

  • Αν τα μοσχάρια halal είναι σχετικά φρέσκα, υποθέτω πως θα είναι σκληρό το κρέας. Αλλά δεν υπάρχει θέμα διαφορετικού χειρισμού απ τη στιγμή που δεν έχετε δυνατότητα να το σιτέψετε, απλά το ξεσκίζετε στο μαγέιρεμα (βράσιμο στο ζωμό) μπας και μαλακώσει.

 • Reply January 23, 2022

  Ευδοξια Κρικωνη

  αγειρευω χρονια και πολυ καλα απ οτι λενε ολοιΤετοιο γιουβετσι δεν εχω ξαναμαγειρεψει!Πραγματι το καυτο νερο κανει τη διαφορα και η χρονομετρηση!τελειοοοοο!

Leave a Reply

Leave a Reply