Μανιταρόσουπα βελουτέ με λευκό κρασί (VIDEO)

μανιταρόσουπα εύκολη με πορτσίνι

Μια ζεστή μανιταρόσουπα είναι ιδανικό φθινοπωρινό ή χειμωνιάτικο πρώτο πιάτο ή και πλήρες γεύμα, ειδικά τις μέρες που το τζάκι καίει στο φουλ και η παρέα ή η οικογένεια, είναι σε διάθεση θαλπωρής. Με το που σερβίρετε θα παρατηρήσετε ότι η κουβέντα διακόπτεται, καθώς κυριαρχούν χαμηλοί μυκηθμοί ικανοποίησης, διακοπτόμενοι από εκφράσεις θαυμασμού προς τον μάγειρα. Ο οποίος στη πραγματικότητα δεν κουράστηκε καθόλου να πετύχει το υπέροχο αυτό πιάτο…

μανιταρόσουπα εύκολη με πορτσίνι

Η μανιταρόσουπα είναι ένα πιάτο πανεύκολο, εξαιρετικά θρεπτικό και με τα μικρά μυστικά που θα σας δείξω και θα βγει απίστευτα νόστιμο και φίνο, γεμάτο αρώματα και γήινες γεύσεις.

Τα τρία μικρά μυστικά της μανιταρόσουπάς μου είναι πρώτα απ’ όλα το να χρησιμοποιήσει κανείς λίγα πορτσίνι μαζί με τα κανονικά απλά μανιτάρια ώστε να γεμίσουν το πιάτο αρώματα. Δεύτερο μυστικό είναι το να προσθέσει κανείς λίγο λευκό κρασί και ιδανικά Fino Sherry που ταιριάζει απόλυτα. Τέλος το τρίτο μυστικό, είναι να έχει πάντα τα απαραίτητα υλικά σπίτι, έτοιμα για την απροσδόκητη ώρα που θα σας έρθει η έμπνευση ή η όρεξη για μανιταρόσουπα, γιατί άντε να βγαίνεις να πάρεις μανιτάρια μέσα στο κρύο ή τη βροχή.

Μανιταρόσουπα με πορτσίνι

Έτσι, στο σπίτι καλό είναι πάντα να υπάρχουν αποξηραμένα πορτσίνι στο ντουλάπι (για πάσα χρήση) και μανιτάρια κομμένα σε φέτες στη κατάψυξη για σούπες ή γαρνιτούρες. Γιατί χρησιμοποιώντας κατεψυγμένα, καθαρισμένα και κομμένα μανιτάρια Μπάρμπα Στάθη, γλυτώνετε κόπο και περίπου 20’ χρόνο, χωρίς συμβιβασμούς σε θρέψη και νοστιμιά. Σας διαβεβαιώ ότι είτε κάνετε τη σούπα με φρέσκα μανιτάρια, είτε με αυτά που σας προτείνω, διαφορά γεύσης δεν θα καταλάβετε στο τελικό πιάτο.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε πόσο εύκολη είναι η συνταγή που σας προτείνω και διαβάστε τις αναλυτικές οδηγίες πιο κάτω.

Χαρακτηριστικά της συνταγής:

Πανεύκολη συνταγή που ολοκληρώνεται σε 30’-35’ με εγγυημένα νόστιμο αποτέλεσμα και χωρίς πολλά-πολλά από σας. Συμβουλεύω να μην τη “χαλάσετε”, βάζοντας σκόρδο όπως προτείνουν διάφοροι, το οποίο ταιριάζει μεν γευστικά, αλλά μετατρέπει ένα φίνο αστικό πιάτο με λεπτές γεύσεις σε κάτι πληθωρικά χωριάτικο.

Ταιριάζει τόσο σαν πρώτο πιάτο σε επίσημο δείπνο, ή σαν καθημερινό, ελαφρύ πλήρες γεύμα.

Υλικά για 4-6 άτομα

2 Χ 450 γρ. Μανιτάρια σε φέτες Μπάρμπα Στάθη
15 γρ. μανιτάρια Πορτσίνι αποξηραμένα (Βασιλομανίταρα)
300 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθη
50 γρ. βούτυρο Lurpak
150 ml. λευκό κρασί
900 ml. ζωμο λαχανικών
200 γρ. κρέμα γάλακτος Arla + 50γρ. για το σερβίρισμα
1 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, για διακόσμηση του πιάτου
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία Παρασκευής

Μανιταρόσουπα εύκολη με πορτσίνι

1. Βάζετε τα πορτσίνι σε λίγο ζεστό νερό (70 ml. περίπου) να μουλιάσουν για 10 λεπτά. Σε μεγάλη κατσαρόλα και σε μέτρια ένταση βάζετε το βούτυρο να λιώσει. Ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι και το σοτάρετε μέχρι να λιώσει ο πάγος και να πάρει χρώμα, δηλαδή περίπου 5-7 λεπτά.

Μανιταρόσουπα εύκολη με πορτσίνι


2. Ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα τα μανιτάρια και τ’ ανακατεύετε λίγο για να ξεπαγώσουν και σοταριστούν ελαφρά. Προσθέτετε τα πορτσίνι με το νερό τους που είναι γεμάτο γήινα αρώματα. Στη συνέχεια προσθέτετε τον ζωμό και το κρασί. Ανακατεύετε καλά και τα αφήνετε να σιγοβράσουν με ανοιχτή κατσαρόλα ώστε να μειωθεί το νερό για περίπου 20’. Θέλετε να μείνουν τα 2/3 του νερού περίπου.

Μανιταρόσουπα εύκολη με πορτσίνι


3. Λιώνετε τα μανιτάρια με ραβδομπλέντερ. Αν σας φαίνεται πολύ νερουλή για τα γούστα σας, αφήστε τη να βράσει λίγο ακόμη, αν πάλι σας είναι πολύ πηχτή, προσθέστε λίγο βραστό νερό. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και δοκιμάζετε να είναι στη γεύση σας. Αφού κρυώσει λίγο για κανένα 10λεπτο προσθέτετε τη κρέμα και ανακατέψτε πάλι με το ραβδομπλέντερ να μοιραστεί παντού και να απαλύνει το χρώμα.

Μανιταρόσουπα εύκολη με πορτσίνι

Σερβίρισμα:

Σερβίρετε τη μανιταρόσουπα ζεστή στα πιάτα και ρίχνετε λίγη κρέμα από πάνω επιστρατεύοντας όλο τον καλλιτεχνικό σας οίστρο, ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίραμε στο πολύ κομψό σερβίτσιο PLUS MAT της ΙΩΝΙΑ  που ανδεικνύει κάθε όμορφο φαγητό χωρίς να φλυαρεί και μαγειρέψαμε τη σούπα σε ανοξείδωτη κατσαρόλα της Fest.

Μανιταρόσουπα εύκολη με πορτσίνι
Print Friendly, PDF & Email

Εραστής των απολαύσεων της ζωής, διαφημιστής κατ' επάγγελμα, υπερήφανος πατέρας τριών κοριτσιών, με πολλά ετερόκλητα ενδιαφέροντα και εμπειρίες στα 55 χρόνια που συμμετέχω στη κοινωνική ζωή της πρωτεύουσας και άλλων κωμοπόλεων Ευρώπης και Αμερικής. Έχω μάθει να περνάω καλά με πολλά, αλλά και με λίγα, με μια ανεπαίσθητη προτίμηση στην άνεση, να τ' ομολογήσω. Ασχολούμαι καθημερινά με τη μαγειρική απ' τα 25 μου και με τον καιρό αυτή απασχολεί όλο και μεγαλύτερο ποσοστό των νευρώνων του εγκεφάλου μου, κάτι που ελπίζουμε να οφείλεται στο πάθος και όχι στην μείωση των κυττάρων. Αν πληρωνόμουν για τα πάθη μου (και τα λάθη μου) θα ήμουν μέγας χορηγός του δημοσίου χρέους. Το γεγονός ότι φίλοι, γνωστοί αλλά και τα παιδιά μου με αποκαλούν “chef” με ιντριγκάρει ως προς το τι μπορεί να γίνω όταν επιτέλους ενηλικιωθώ. Λατρεύω το καλό σπιτικό φαγητό, απεχθάνομαι τις μετριότητες και όσο κι αν βασίζομαι στη δημιουργικότητα, τη γνώση και την τέχνη, θέλω παράλληλα να γνωρίζω το επιστημονικό “γιατί” πίσω απ' τη μαγειρική και όχι μόνον. Όσο μαθαίνω νιώθω ζωντάνια, όσο δημιουργώ και προσφέρω, αποκτώ λόγο ύπαρξης.

39 Comments

  • Reply November 22, 2018

    Anonymous

    Φοβερή συνταγή όπως πάντα, αλλα δυστυχώς (μάλλον ως πρώην διαφημιστής) μπήκες κι εσυ στο τριπ χρησιμοποίησης κατεψυγμένων επώνυμων προϊόντων με σκοπό το κέρδος! ΚΡΙΜΑ!!!

    • Ποιό είναι ακριβώς το θέμα σας κ. Ανώνυμε; Αισθάνεστε οτι για κάποιο λόγο δικαιούστε ΕΣΕΙΣ ή γενικώς οι αναγνώστες μου να απολαμβάνετε ΔΩΡΕΑΝ τη σκληρή δουλειά κάποιου που γράφει, φωτογραφίζει, πειραματίζεται με συνταγές, αγοράζει υλικά, ξοδεύει ώρες και χρήμα για να διατηρεί ένα ιστότοπο και δεν πρέπει κατά την εκτίμησή σας αυτός να αμοίβεται; Ποιός ακριβώς θα χρηματοδοτήσει την παραγωγή των βίντεο όπου συμμετέχουν 6-7 άνθρωποι και ειδικός εξοπλισμός; Αισθάνετσετ ότι θάπρεπε να το πληρώνω εγώ απ’ το περίσσευμα μου, από κάποια άλλη δουλειά που πρέπει να κάνω για να χρηματοδοτώ ένα χόμπι, γιατί εσείς θεωρείτε ότι η διαφήμιση είναι κακό πράγμα; Αγαπητέ μου το χόμπι της μαγειρικής, μέσα στα χρόνια έγινε δουλειά για να ζήσει μια οικογένεια! Εσείς δηλαδή δουλεύετε δωρεάν; Και για να συνεννοηθούμε με σωστούς όρους οικονομικά, δεν μιλάμε για “κέρδος” αλλά για “εισόδημα” απ’ το οποίο αφαιρούνται όλα τα έξοδα και η επένδυση σε χρήμα και χρόνο που κάνω και αν μείνει κάτι απ’ την εφορία, ίσως να αγγίξουμε τη λέξη κέρδος. Που δεν είναι καταρραμένη πιά, έλεος. Σιγά που θα μου ρίξετε ενοχές γράφοντας δεικτικά στο σχόλιό σας “με σκοπό το κέρδος, ΚΡΙΜΑ”… Ωριμάστε! Το κρίμα είναι σε σας που δεν καταλαβαίνετε το προφανές, ότι δηλαδή κάπως πρέπει να αμοίβομαι όπως εσείς για την όποια εργασία κάνω εγώ (και όσοι επιδιώκουν να έχουν κάποιο κέρδος με τον κόπο τους), την οποία και δείχνετε μάλιστα να εκτιμάτε.
      Τέλος, ποιό είναι ακριβώς το πρόβλημά σας με τα κατεψυγμένα προϊόντα, ειδικά της καλύτερης ελληνικής μάρκας; Δεν έχετε συνειδοποιήσει ότι τα κατεψυγμένα λαχανικά διατηρούν τις βιταμίνες, τα ιχνοστοιχεία και όλη τους τη θρέψη που είχαν λίγες ώρες μετα που κόπηκαν; Είναι απολύτως υγιεινά και εξαιρετικά πρακτικά και εκατομμύρια καταναλωτές τα χρησιμοποιούν καθημερινά. Και είμαι περήφανος που με συνταγές που βγάζουν νόστιμο αποτέλεσμα, στηρίζω τόσο κόσμο που γυρνά κατάκοπος απ’ τη δουλειά του (για την οποία δεν θα είχατε πρόβλημα να αμοίβονται φαντάζομαι) και θέλει ένα εύκολο, πρακτικό τρόπο να φτιάξει μια μανιταρόσουπα ή ένα ριζότο αγκινάρες, γιατί άλλο που δεν έχουν όρεξη είναι να καθαρίζουν μανιτάρια για μισηώρα ή αγκινάρες για 1 ώρα. Για να φάνε κάτι με πιθανότατα λιγότερα θρεπτικά συστατικά απ’ ότι το κατεψυγμένο.
      Το συγκεκριμένο μπλόγκ επιλέγει ως χορηγούς ΜΟΝΟ τα προιόντα που χρησιμοποιώ σπίτι μου και αμοίβεται μέσω συμφωνιών με τις εταιρίες αυτές. Δεν διαφημίζω ποτέ προιόν που δεν χρησιμοποιώ. Άλωστε όπως θα ξέρετε η επιλογή των υλικών είναι μέρος της συνταγής. Κάποια είναι ανώνυμα, κάποια επώνυμα. This is the world we live in. Καλό θα είναι να το συνειδητοποιήσετε!

  • Reply November 22, 2018

    NIKOLAOU

    @anonymous Και πώς θα ειναι βιώσιμο το site? Είναι θεμιτή και καλοδεχούμενη η διαφήμιση. Εξάλλου αν είχατε παρακολουθήσει τακτικά το blog, θα ξέρατε οτι διαφημίζονται μoνο προϊόντα άριστης ποιότητας.

    • Ευχαριστώ για τη συμπαράσταση! Τι τραβάω με κάτι τέτοια σχόλια εκτός πραγματικότητας…

  • Reply November 28, 2018

    George Argyrakis

    Καλησπέρα σας, Προτείνεται να αντικαταστήσουμε την κρέμα γάλακτος με γιαούρτι ή με extra ζωμό?

  • Reply November 28, 2018

    Anonymous

    Την έκανα χωρίς πορτσινι αλλά με 4 διαφορετικά είδη μανιταριών και δοκίμασα και με γιαούρτι και με Philadelphia καθώς και με κρέμα γάλακτος. Τη διαφορά την κάνουν τα αρώματα των μανιταριών και στην εκδοχή του γιαουρτιού έβαλα και λίγο μοσχοκάρυδο και Καγιέν. Πολύ ιδιαίτερη μπορώ να πω.

  • Reply November 29, 2018

    Anonymous

    Ομολογώ ότι διαβάζοντας τη συνταγή, δεν περίμενα ότι θα ήταν τόσο ωραία η σούπα αυτή! Φοβερή γεύση, πανεύκολη εκτέλεση, εύγε!

  • Reply December 6, 2018

    Ζωή

    Προς τον «ανώνυμο» για τα περί διαφήμισης : έλεος!

    • 🙂

    • November 17, 2020

      Vicky

      Οι συνταγές σας είναι καταπληκτικές. Η ιστορία της κάθε συνταγής και η ανάλυση που κάνετε είναι συγκλονιστική. Εννοείται ότι χρησιμοποιώ και κατεψυγμένα και πράγματι κάτι μέρες δεν έχω πολύ χρόνο για μαγείρεμα αλλά με τόσο εύκολες λύσεις τρως γρήγορο, νόστιμο και σπιτικό φαγάκι!!!!

    • 🙂

  • Reply December 13, 2018

    Anonymous

    Μου άρεσε τόσο πολύ (και είναι και τόσο εύκολη) που την φτιάχνω τρεις φορές την εβδομάδα!!!
    Εξαιρετική!

  • Reply January 15, 2019

    Frozen Onion

    Έλα χαλάρωσε… καλά κάνεις και αμείβεσαι για τη δουλειά σου. Δικαίωμα σου. Ακόμα και να την ευτελίσεις για να ανεβάσεις την αμοιβή σου δικαίωμα σου είναι και αυτό.
    Πάντως ο δεκάρικος που έκατσες και έγραψες (με ολίγη από διαφήμιση για τις καταπληκτικές ιδιότητες των κατεψυγμένων λαχανικών ) κάτι δείχνει…
    Εν πάσει περιπτώσει καλά κάνεις αφού μπορεις και μέχρι να μπορείς. Δημοσιογράφοι με νανογιλέκα, γιατροί με θαυματουργά χάπια και “Επιστήμη της Γεύσης& Τέχνη της Απόλαυσης” με κατεψυγμένο κρεμμύδι !!! Γιατί όχι ; This is the world we live in

    • Τι νόημα ακριβώς είχε αυτό το σχόλιο δεν το πιάνω, αλλά για να μπήκατε στον κόπο, ελπίζω να το ευχαριστηθήκατε τουλάχιστον.

  • Reply January 25, 2019

    Localian

    Κάνω κι εγώ μια παρόμοια συνταγή και θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος λόγος που δεν βάζουμε φρέσκο θυμάρι. Νομίζετε ότι καπελώνει τόσο πολύ το άρωμα; Ευχαριστώ πολύ!

    • Δεν βρίσκω το λόγο να προσθέσω ένα έξτρα άρωμα σε μια σύνθεση που έχει ένα λεπτό σε στιλ, αλλά έντονο σε ένταση, γήινο αρωματικό προφίλ που είναι απολύτως πλήρες. Είμαι της μαγειρικής αρχής “η πρόσθεση συνήθως αφαιρεί ενώ η αφαίρεση προσθέτει”. Το θυμάρι (που το λατρεύω) σ’ αυτη τη σύνθεση (αν και πάει θεωρητικά), θα δημιουργήσει “γευστικό θόρυβο” που θα αφαιρέσει απ’ τη λεπτότητα των αρωμάτων των μανιταριών και του κρασιού.

  • Reply January 31, 2019

    Localian

    Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας. Θεωρούσα ότι προσθέτει το θυμάρι αλλά καταλαβαίνω πως μπορεί να αφαιρεί λεπτότητα. Θα το δοκιμάσω έτσι και θα αναφέρω αποτέλεσμα! Θα ήθελα επίσης να πω ότι τέτοια σελίδα δεν έχω ξαναβρεί. Είστε μοναδικός. Μπράβο.

  • Reply July 15, 2019

    Anonymous

    Ανακατεύουμε τα κρεμμύδια μέχρι να λιώσει ο πάγος…….. αυτό τα λέει όλα !!!

  • Reply December 31, 2019

    Dimitroula

    Na rotiso an anti gia katepsigmena manitaria valo kanonika siskeuasmena dn ioarxi thema etsi. K episis ta 300gr katepsigmeno krwmmidi pali an valo 300 gr kremmidi kanoniko to idio ine sosta

  • Reply January 30, 2020

    Anonymous

    Χαίρετε!
    Λατρεύω τις σούπες και δεν βλέπω την ώρα , να τις φτιάξω όλες…
    Έχω δυό ερωτησούλες: 1) Πόσες μερίδες βγαίνουν περίπου στις συνταγές αυτές?
    2) Πιστεύετε ότι ταιριάζει κάποια από αυτές σε brunch με φίλες?
    Η οικογένεια του πατέρα μου (καταγωγή από Σμύρνη)έκανε τραχανά σούπα για πρωινό δυναμωτικό τις κρύες μέρες του χειμώνα πριν ξεκινήσουν για δουλειά.
    Νομίζετε ότι θα ταίριαζε λοιπόν κάποια?
    Ευχαριστώ
    Φανή Δεκούλη

    • Πάντα γράφω μερίδες στα υλικά, στη μανιταρόσουπα π.χ. μιλάω για 4-6 μερίδες. Η έννοια “ταιριάζει” είναι λίγο υποκειμενική ειδικά για το brunch που προσωπικά το αντιπαθώ γιατί ποτέ δεν ξέρω με τι διάθεση πρέπει να το αντιμετωπίσω, πρωϊνού ή μεσημεριανού ξεκοιλιάσματος; Εμένα μου φαίνεται λίγο βαρια μια μανιταρόσουπα για brunch, αλλά σας επαναλαμβάνω ότι μάλλον δεν είμαι και ο πιο κατάλληλος να το κρίνω.

  • Reply October 11, 2020

    VOULA

    POPOPO KREMUDIA KAI MANITARIA KATEPSUGMENA ????????????

    • Πωπωπω υπάρχουν άνθρωποι που γυρνάνε απ’ τη δουλειά κουρασμένοι και δεν έχουν διάθεση να καθαρίζουν και να κόβουν κρεμμυδάκια και μανιταράκια. Άλλωστε τα κατεψυγμένα δεν έχουν τίποτε διαφορετικό απ’ τα φρέσκα για τέτοιες συνταγές, κόπηκαν φρεσκα απ’ τον αγρό, καθαρίστηκαν και πάγωσαν 4-5 ώρες μετά.

  • Reply December 26, 2020

    Natasa

    Καλησπέρα σας! Καλές γιορτές με υγεία και νοστιμιές ! Υπέροχη η συνταγή σας όπως πάντα . Αν προσθέσω στο σερβίρισμα σταγόνες από λάδι τρούφας, θα αλλάξει πολύ η γεύση της ;

    • Προσωπικά μισώ το λάδι τρούφας γιατί καπελώνει τα πάντα με ένα ψέυτικο άρωμα, δεν μυρίζει όπως η πραγματική τρούφα, οπότε με βάση το δικό μου γούστο δεν θα το έκανα. Αν ήμουν μάλιστα καλεσμένος στο τραπέζι σας δεν θα έτρωγα τη σούπα με το λάδι, ενω θα την έτρωγα χωρίς. Αλλά αν σας αρέσει, θεωρητικά ταιριάζει. Σίγουρα όμως δεν το χρειάζεται γιατί εχετε τα αρώματα απ’ το πορτσίνι που είναι επαρκή και πληθωρικά. Αν βάλετε θα ανταγωνιστείτε το αληθινό άρωμα των πορτσίνι με ένα ελαφρά επίπλαστο άρωμα λαδιού τρούφας που δεν έιναι πραγματική τρούφα και δεν αρέσει απαραίτητα σε όλους. Η συμβουλή μου είναι λοιπόν να μη βάλετε , να φέρετε το λάδι στο τραπέζι να το αφήσετε στον κάθε καλεσμένο σας να βάλει ή να μη βάλει

        στο πιάτο του,

      ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ χωρίς. Το ίδιο μπορέιτε να κάνετε και σεις σε άνα μικρό μπολάκι πριν, και ν αποφασίσετε για τον εαυτό σας!!!

  • Reply December 29, 2020

    Anonymous

    Καλησπερα σας και χρόνια πολλαα .ήθελα να ρωτήσω..εγω δεν διαθέτω ραβδομπλεντερ..το απλό μουλτι φαντάζομαι θα κάνει την ίδια δουλειά η οχι??υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος??ευχαριστώ πολύ

    • Ναι μια χαρά, η δουλειά να γίνεται, έστω και με 2-3 δόσεις, ανάλογα τι χωράει. Πάντως στη πρώτη ευκαιρία πάρτε ένα ραβδομπλέντερ, είναι πολύ βολικό εργαλείο στη κουζίνα, έχει χρήση σε πολλές συνταγές και ειδικά σε σούπες.

  • Reply December 30, 2020

    Anonymous

    Καλημέρα σας! Το site σας είναι καταπληκτικό και πάντα οι συνταγές σαν έχουν επιτυχία! Ήθελα να κάνω μία ερώτηση. Αν κάνουμε αυτή τη σούπα από την προηγούμενη μέρα και την ξαναζεστάνουμε την επομένη θα χάσει τη γεύση της? Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων! Καλή χρονιά με υγεία

    • Όχι μια χαρά θα είναι! Η καλυτερη ιδέα όμως έιναι να την περάσετε απ’ το μούλτι ή το ραβδομπλέντερ απ’ τη προηγουμένη χωρίς να έχετε βάλει κρέμα και τη μέρα σερβιρισματος να τη ζεστάνετε και τότε να προσθέσετε τη κρέμα. Καλή χρονιά!

  • Reply December 31, 2020

    miluquero5

    Εγώ πάντως που αποφάσισα να την κάνω για πρώτο πιάτο στο αυριανό γιορταστικό οικογενειακό μας τραπέζι μαζί με το όσο μπούκο αλα μιλανέζε με κριθαρώτο με σάφραν θα την κάνω με κατεψυγμένα μανιτάρια και κρεμμύδια. Θέλω να είμαι όσο το δυνατό ξεκούραστη και χαρούμενη με την οικογένειά μου χρονιάρα μέρα!

  • Reply January 12, 2021

    Natasha

    Εξαιρετική!!

Leave a Reply Click here to cancel reply.

Leave a Reply to Localian Cancel reply