Καλωσήλθες 2016, με 12 τραγούδια για 12 μήνες

καλη χρονια

Αρκετά φάγαμε, αρκετά ήπιαμε, αρκετά μαγειρέψαμε αυτές τις γιορτές. Απ’ ότι μας γράψατε δε, σας βοηθήσαμε να απολαύσετε όμορφες γεύσεις και έτσι χαιρόμαστε και μεις μαζί σας.
Είπαμε να κάνουμε μια μικρή υπέρβαση για το πρώτο άρθρο της χρονιάς και να αφεθούμε σε μαγικούς ήχους απ’ τα παλιά, σε σπάνιες ή πιο γνωστές εκτελέσεις που μας αρέσουν. ‘Ετσι, λίγο αυθαίρετα και χωρίς πολύ προβληματισμό, τις μοιράσαμε στους 12 μήνες της χρονιάς, για να νιώσουμε αρμονία και συγκίνηση μέσα απ’ τη μουσική, όπως τη νιώθουμε και μέσα απ’ τη μαγειρική!

Σας ευχόμαστε η νέα χρονιά να έχει μόνο ευχάριστες εκπλήξεις!
Sophie & Δημήτρης

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ: Lara Fabian – Caruso

 

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ: Mario del Monaco – “Vesti la giubba”


ΜΑΡΤΙΟΣ: Di Stefano/Callas/Gobbi – Rigoletto Quartet

ΑΠΡΙΛΙΟΣ: Dame Joan Sutherland & Marilyn Horne – The Flower Duet

ΜΑΪΟΣ: Tito Schipa – “Era de maggio” , “Mandulinata ‘a napule”

ΙΟΥΝΙΟΣ: Mario Lanza – Passione

ΙΟΥΛΙΟΣ: Sarah Vaughan -Summertime

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ: Tony Bennett, Andrea Bocelli – Stranger In Paradise

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ: Enrico Caruso – O Sole Mio (Remastered)

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ: Beniamino Gigli – Mamma (Rare version)

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ: Maria Callas – Casta diva (1958)

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ: Giuseppe Di Stefano – E lucevan le stelle

Print Friendly, PDF & Email

Εραστής των απολαύσεων της ζωής, διαφημιστής κατ' επάγγελμα, υπερήφανος πατέρας τριών κοριτσιών, με πολλά ετερόκλητα ενδιαφέροντα και εμπειρίες στα 55 χρόνια που συμμετέχω στη κοινωνική ζωή της πρωτεύουσας και άλλων κωμοπόλεων Ευρώπης και Αμερικής. Έχω μάθει να περνάω καλά με πολλά, αλλά και με λίγα, με μια ανεπαίσθητη προτίμηση στην άνεση, να τ' ομολογήσω. Ασχολούμαι καθημερινά με τη μαγειρική απ' τα 25 μου και με τον καιρό αυτή απασχολεί όλο και μεγαλύτερο ποσοστό των νευρώνων του εγκεφάλου μου, κάτι που ελπίζουμε να οφείλεται στο πάθος και όχι στην μείωση των κυττάρων. Αν πληρωνόμουν για τα πάθη μου (και τα λάθη μου) θα ήμουν μέγας χορηγός του δημοσίου χρέους. Το γεγονός ότι φίλοι, γνωστοί αλλά και τα παιδιά μου με αποκαλούν “chef” με ιντριγκάρει ως προς το τι μπορεί να γίνω όταν επιτέλους ενηλικιωθώ. Λατρεύω το καλό σπιτικό φαγητό, απεχθάνομαι τις μετριότητες και όσο κι αν βασίζομαι στη δημιουργικότητα, τη γνώση και την τέχνη, θέλω παράλληλα να γνωρίζω το επιστημονικό “γιατί” πίσω απ' τη μαγειρική και όχι μόνον. Όσο μαθαίνω νιώθω ζωντάνια, όσο δημιουργώ και προσφέρω, αποκτώ λόγο ύπαρξης.

2 Comments

  • Reply January 3, 2016

    Anonymous

    Είσαι ΥΠΕΡΟΧΟΣ…. όταν το θέλεις

Leave a Reply

Leave a Reply