Το Cucina Caruso μαγειρεύει στο Casserole Bistro στο Γέρακα ! Τηλέφωνο κρατήσεων : 210-6618838 (μετά τις 14.00)

Πρώτη μέρα διακοπών στο εξοχικό και υποθέτω πως η πρώτη προτεραιότητα των «κανονικών ανθρώπων» είναι να βάλουν την πετσέτα τους στην παραλία και την κορμάρα τους πάνω της. Με την μαγειρική ως χόμπι και πάθος όμως, ενδίδεις στην πρόκληση να κάνεις κάτι άλλο την ανάγκη «να φάνε κάτι τα παιδιά» αφιερώνοντας σ’ αυτό το –υπό νορμάλ συνθήκες πολυτιμότατο- κυριακάτικο πρωινό σου.
kokorakisΗ θάλασσα μπορεί να περιμένει κανένα δίωρο, είπα μέσα μου και ρώτησα τις κόρες μου τι όρεξη έχουν. «Κριθαράκι, θέλω» φώναξε πρώτη η μικρή Ήβη, λίγο πριν τρέξει στην παραλία με όλα τα τσιμπράγκαλά της. Έτσι η αρχική κατεύθυνση (γράψε εντολή) για το μεσημεριανό είχε κιόλας καταγραφεί. Ένας ωραίος κόκκορας από το χασάπικο του χωριού κι ένα παλιό πήλινο γιουβέτσι -που για ανεξήγητο λόγο, βρέθηκε εγκαταλελειμμένο αλλά άθικτο κάτω από ένα θάμνο(!!!) στον κήπο-, οδήγησαν σε ένα υπέροχο παραδοσιακού τύπου γιουβετσάκι με κοκκόρι, αντί (του συνήθους) αρνιού ή μοσχαριού.
Για τον δραπέτη των πόλεων, μια παραδοσιακή γεύση αποτελεί το καλύτερο καλωσόρισμα στο χωριό. Η μεστότητά της σε κάνει να αλλάξεις ρότα από το «ψάξιμο» της πρωτότυπης συνταγής προς την οικειότητα του παρελθόντος. Ένα ταπεινό γιουβετσάκι μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης επανεκτίμησης της απλότητας που όλοι έχουμε ανάγκη για να μπορούμε, όταν και όποτε χρειάζεται, να απολαύσουμε την εξαίρεση και την πρωτοτυπία (μην ανησυχείτε …έρχεται κι’ αυτή οσονούπω…).

Η συνέχεια του άρθρου με την συνταγή για γιουβέτσι κόκκορα, στο pandespani

Print Friendly, PDF & Email
Διαφήμιση
  1. Όλη η δουλειά σου στο site είναι σαν να διαβάζεις ένα βιβλίο μαγειρικής υψηλών αξιώσεων. Συγχαρητήρια!!!

Your email address will not be published. Required fields are marked *