Το Cucina Caruso μαγειρεύει στο Casserole Bistro στο Γέρακα ! Τηλέφωνο κρατήσεων : 210-6618838 (μετά τις 14.00)

Ο συνδυασμός σπανάκι με ταχίνι είναι προφανώς σούπερ υγιεινός και θρεπτικός, αλλά το ερώτημα είναι αν μπορεί να παράξει ένα νόστιμο μεζέ; Μια πρόκληση που απαντήθηκε καταφατικά πέραν πάσης αμφιβολίας με την συνταγή μας, σε ένα ντιπ γεμάτο χρώμα και καή διάθεση, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και vegan  (μακρυά από μένα)!

SPANAKI2

Ένας μεζές όπου η υγεία & η θρέψη συναντά το χρώμα & την νοστιμιά, και έτσι σου δημιουργεί την όρεξη να πάρεις κι άλλο, κι’ άλλο… να χορτάσεις με τ’ ορεκτικό!

Θεωρώ πολύ σημαντική την πρόσθεση του κουκουναριού στο ντιπ σπανάκι με ταχίνι, καθώς βοηθά και στο στρογγύλεμα της γεύσης αλλά και στη δημιουργία τραγανής υφής στην κατά τα άλλα κρεμώδη μπουκιά. Και είναι πανεύκολο, καθώς χρησιμοποιεί ωμό σπανάκι και όλη η δουλειά γίνεται στο μίξερ μέσα σε 5 λεπτά.

Vegan Ντιπ Σπανάκι με Ταχίνι

Η δοσολογία για το ντιπ είναι στα δικά μας μέτρα, που πάντα επιδιώκουμε ισορροπίες ανάμεσα στα συστατικά ώστε να αναδεικνύονται τα κύρια υλικά, αλλά θα μπορούσε κάποιος να παίξει και να το φέρει στα δικά του γούστα, ειδικά με την οξύτητα, βάζοντας παραπάνω λεμόνι.

Διαφήμιση

Χαρακτηριστικά της συνταγής:

Πανεύκολη σε 5 λεπτά. Διατηρείται κάποιες μέρες στο ψυγείο. Μπορείτε να το απολαύσετε τόσο με αρτύματα όσο και με ωμά λαχανικά.

Υλικά ( για ένα μπολ ντιπ)

3 γεμάτες κουταλιές σούπας, Ταχίνι Όλυμπος (περ. 75 γρ.)
75 ml. νερό βρύσης
230 γρ. ωμό φρέσκο σπανάκι, καθαρισμένο, στεγνωμένο & κομμένο
½ σκελίδα σκόρδο
1 λεμόνι μεγάλο, τον χυμό
20 γρ. κουκουνάρι
4-5 φύλλα φρέσκου δυόσμου
Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία Παρασκευής:

1. Ετοιμάζετε το ταχίνι:

Σε ένα μίξερ βάζετε το ταχίνι, προσθέτετε το νερό και το χτυπάτε να γίνει μια παχύρρευστη πάστα.

Διαφήμιση
vegan Ντιπ Σπανάκι με Ταχίνι

Προσθέτετε το σκόρδο, το λεμόνι και τα περισσότερα κουκουνάρια, κρατώντας κάποια για ντεκόρ. Ξαναχτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν στη πάστα.

vegan Ντιπ Σπανάκι με Ταχίνι

2. Προσθέτετε το σπανάκι:

Διαφήμιση

Προσθέτετε το σπανάκι σταδιακά ή με τη μία ανάλογα με το μέγεθος του μίξερ σας και το ενσωματώνετε στον πολτό με συνεχείς κινήσεις του μίξερ ( pulse). Προσθέτετε τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι, χτυπάτε και δοκιμάζετε αν χρειάζεται κάποια διόρθωση σε λεμόνι κυρίως ή αλάτι.

vegan Ντιπ Σπανάκι με Ταχίνι

3. Καβουρντίζετε το κουκουνάρι:

Καβουρντίζετε το κουκουνάρι της διακόσμισης βάζοντάς το σε ένα τηγάνι για λίγα λεπτά χωρίς τίποτα άλλο και κουνώντας το κάθε τόσο να μην καεί από την μία πλευρά, απλά να πάρει χρώμα. Προσοχή μην το ξεχάσετε γιατι καίγεται εύκολα στο πι και φι.

Σερβίρισμα:

vegan Ντιπ Σπανάκι με Ταχίνι

Μεταφέρετε το ντιπ σε ένα ωραίο μπολ, όπως αυτό της σειράς FANTASY της ΙΩΝΙΑ και διακοσμείτε με τα καβουρντισμένα κουκουνάρια και ένα φυλλαράκι δυόσμου. Το απολαμβάνετε με κάθε είδους πίτα, ψωμί ή άλλα αρτύματα, αλλά και με ωμά λαχανικά, ως ένα απόλυτα υγιεινό και θρεπτικό μεζέ με ένταση νοστιμιάς και χρώματος.

Print Friendly, PDF & Email
Διαφήμιση