Το Cucina Caruso μαγειρεύει στο Casserole Bistro στο Γέρακα ! Τηλέφωνο κρατήσεων : 210-6618838 (μετά τις 14.00)
καλοκαιρινό Τσιζκέικ Λάιμ, Καρύδα και Ανανά

Εξωτικά καλοκαιρινό Τσιζκέικ Λάιμ, Καρύδα και Ανανά

Το τσιζκέικ λάιμ, καρύδα και ανανά έγινε για να μας δροσίσει τους πιο ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες και να μας γεμίσει εξωτικά, αρώματα. Μετά από άλλα τέσσερα τσιζκέικ ψυγείου που έχουμε δημοσιεύσει, με λεμόνι και τζίντζερ,  με ράσμπερις και άσπρη σοκολάτα, με κεράσια και με φράουλες, καταφέρνει να βγει πιο καλοκαιρινό χάρη στις δροσερές του οξύτητες.

καλοκαιρινό Τσιζκέικ Λάιμ, Καρύδα και Ανανά

Το λάιμ είναι το βασικό στοιχείο που δημιουργεί τα αρώματα και την ιδανική οξύτητα δίνοντας έντονα δροσερό γευστικό αποτύπωμα στο συγκεκριμένο τσιζκέικ, που το οδηγεί σε ένα συγκεκριμένο ιδανικό ρόλο: να μπορεί να σερβιριστεί μετά από ψάρι, ή οποιοδήποτε λιπαρό φαγητό προσφέροντας σχεδόν λυτρωτικά μια κορύφωση στην απόλαυση!

Η καρύδα είναι μετρημένη ώστε να εμφανίζεται ντροπαλά στη γεύση καθώς έχει αναμιχθεί με το μπισκότο βάσης, σε ποσότητα ικανή να την αναγνωρίζεις αλλά χωρίς να  διεκδικεί βασικό ρόλο. Ο δε ανανάς που έρχεται να μπεί «διακοσμητικά» από πάνω αποτελεί ένα τέλειο συνοδευτικό στα υπόλοιπα υλικά και υφές.

καλοκαιρινό Τσιζκέικ Λάιμ, Καρύδα και Ανανά

Στη συγκεκριμένη συνταγή δοκιμάσαμε για πρώτη φορά μαγειρικά το νέο βούτυρο Lurpak Light που περιέχει λιγότερες θερμίδες και λιπαρά, αλλά καταφέρνει να λειτουργήσει τέλεια στο ρόλο του να δέσει και να νοστιμίσει τη βάση μπισκότου. Το Lurpak Light περιέχει μόνο 3 φυσικά υλικά, λίπος, γαλακτικό ορό και νερό και είναι ιδανική λύση για όσους προσέχουν τη σιλουέτα τους και ταυτόχρονα επιζητούν γεύση ενός 100% φυσικού υλικού.

Διαφήμιση

Η σύνθεση της γέμισης περιέχει 4 κρεμώδη στοιχεία (Arla Natural Cream Cheese, κρέμα γάλακτος, ζαχαρούχο γάλα και γιαούρτι) που στις συγκεκριμένες αναλογίες δημιουργούν μια τέλεια, ανάλαφρη υφή με αίσθηση ρευστότητας.

Χαρακτηριστικά της συνταγής:

Μια εύκολη συνταγή που θέλει δύο βασικές παρασκευές, τη βάση και τη γέμιση που η καθεμία είναι απλή και θα σας απασχολήσει λιγότερο από 10’ λεπτά. Συνολικά θα απασχοληθείτε περί τα 15’-20’ και το τσιζκέικ σας θα δέσει στο ψυγείο σε 4-5 ώρες.

Το συγκεκριμένο τσιζκέικ είναι ιδανικό μετά από ψαροφαγία ή και καλοκαιρινά φαγητά με σάλτσες ή λιπαρά ,όπου το γλυκό καλείται να σε δροσίσει και να λειτουργήσει λυτρωτικά με την οξύτητά του.

καλοκαιρινό Τσιζκέικ Λάιμ, Καρύδα και Ανανά

Υλικά για ένα τσιζκέικ σε φόρμα 25 εκ.

Για τη βάση:

Διαφήμιση

15 μπισκότα Digestive, θρυμματισμένα
100 γρ. βούτυρο Lurpak Light
50 γρ. τριμμένη καρύδα

Για τη γέμιση:

Διαφήμιση

250 γρ. Arla Natural Cream Cheese
200ml κρέμα γάλακτος Arla 36%
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
5 λάιμς, το ξύσμα τους και τον χυμό τους

Για τη διακόσμηση:

1 λάιμ σε φέτες
κομμάτια από 2-3 φέτες ανανά

Διαδικασία Παρασκευής:

καλοκαιρινό Τσιζκέικ Λάιμ, Καρύδα και Ανανά

1. Ετοιμάστε τη βάση:

Θρυμματίστε τα μπισκότα. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα μπισκότα με την αποξηραμένη καρύδα, ανακατέψτε και προσθέσετε το βούτυρο που έχετε προηγουμένως λιώσει στα μικροκύματα ή σε κατσαρολάκι. Ανακατέψτε με ένα κουτάλι να πάει παντού.

καλοκαιρινό Τσιζκέικ Λάιμ, Καρύδα και Ανανά

Αμέσως μετά, πάρτε μια αποσπώμενη φόρμα 25 εκ. και για πιο εύκολο σερβίρισμα, κόψτε μια λαδόκολλα και βάλτε τη στη βάση της. Πάνω εκεί ρίξτε το βουτυρωμένο μίγμα μπισκότου, καρύδας και πιέστε το με ένα κουτάλι για να δέσει η βάση όσο πιο πολύ γίνεται. Στη συνέχεια θα τη βάλετε στο ψυγείο για 30’, όπου το βούτυρο κρυώνοντας θα την στερεοποιήσει.

καλοκαιρινό Τσιζκέικ Λάιμ, Καρύδα και Ανανά

2.  Ετοιμάστε τη γέμιση:

Μετά από 30’, όταν η βάση έχει στερεοποιηθεί στο ψυγείο, θα ετοιμάσετε τη γέμιση. Καταρχάς πρέπει να πάρετε ξύσμα από τα 5 λάιμς και στη συνέχεια να τα στίψετε.

καλοκαιρινό Τσιζκέικ Λάιμ, Καρύδα και Ανανά

Κατόπιν σε ένα μεγάλο μπολ για να μην πιστιλίσει στη πορεία, ρίξτε τα 4 βασικά υλικά της γέμισης, το κριμ τσιζ, την κρέμα γάλακτος, το ζαχαρούχο γάλα και το γιαούρτι. Τέλος ρίξτε το ξύσμα απ’ το λάιμ που θα δώσει τα βασικά αρώματα. Με ένα σύρμα θα τα ανακατέψετε όλα μαζί ώστε να γίνουν μια ομοιογενής μάζα. Τελευταίο, θα ρίξετε τον χυμό απ’ το λάιμ στη γέμιση (που τείνει να την σφίγγει αμέσως) και με λίγες δυνατές κινήσεις θα ξαναδουλέψετε το υλικό ώστε η οξύτητα να έχει πάει παντού και η γέμιση να έχει σφίξει. 

καλοκαιρινό Τσιζκέικ Λάιμ, Καρύδα και Ανανά

3.  Ετοιμάστε το τσιζκέικ για το ψυγείο:

Βγάλτε τη βάση απ’ το ψυγείο, ρίξτε και απλώστε ισομερώς τη γέμιση πάνω στο μπισκότο βάσης και ξαναβάλετε το στο ψυγείο για 4-5 ώρες, να δέσει.

καλοκαιρινό Τσιζκέικ Λάιμ, Καρύδα και Ανανά

4. Τελική ετοιμασία:

Βγάλτε το τσιζκέικ απ’ το ψυγείο και με πολύ προσοχή αφαιρέστε την αποσπώμενη βάση. Διακοσμείστε από άνω με φέτες λάιμ και κομμάτια ανανά που ταιριάζει απόλυτα με τις υπόλοιπες γεύσεις.

καλοκαιρινό Τσιζκέικ Λάιμ, Καρύδα και Ανανά

Σερβίρισμα:

Σερβίρετε πάντα μόλις βγει απ’ το ψυγείο, δροσερό και αέρινο.  Εμείς σερβίραμε σε πιατέλα της σειράς SIREN της ΙΩΝΙΑ.

καλοκαιρινό Τσιζκέικ Λάιμ, Καρύδα και Ανανά
Print Friendly, PDF & Email
Διαφήμιση

Your email address will not be published. Required fields are marked *