80 χρόνια και του πουλιού το γάλα!

ΑΒ ΣΥΝΘΕΣΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ copy

Η ΑΒ Βασιλόπουλος, το σουπερμάρκετ που ταυτίστηκε ιστορικά με τη ποιότητα και τη ποικιλία γιορτάζει αισίως τα 80 χρόνια του και δείχνει πιο ανανεωμένο από ποτέ! Ένα απ’ τα πράγματα που πάντα μ’ άρεσε στα σουπερμάρκετ ΑΒ, είναι ότι έχουν κάθε τόσο εκπλήξεις, με νέα γαστρονομικά προϊόντα είτε εισαγωγής, είτε εγχώρια και σου σπάνε τη ρουτίνα της συνήθειας των αγορών. Μπαίνεις στη λογική να δοκιμάσεις κάτι νέο και αξιόλογο που συχνά καταλήγει να σου διευρύνει τους γευστικούς σου ορίζοντες. Και αν είναι κάποιος σαν και μένα που του αρέσει να ψάχνει το νέο, να μαθαίνει και να εμβαθύνει, τότε μια επίσκεψη στο ΑΒ της γειτονιάς σου είναι εκτός από αναγκαία συνθήκη και διασκέδαση. Είναι σαφές ότι η ΑΒ κάνει μια έξτρα προσπάθεια για όλους εμάς τους foodies στην Ελλάδα.

ΑΒ-ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Πρόσφατα, επ’ ευκαιρία του εορτασμού των 80 χρόνων, πρόσεξα μερικά νέα εξαιρετικά προϊόντα που υπάρχουν σε επιλεγμένα καταστήματα τους και πρέπει να σας ενημερώσω εκ μέρους τους. Όχι απλά γιατί μου ζητήθηκε στα πλαίσια της συνεργασίας μου με την ΑΒ, αλλά γιατί τα δοκίμασα, όπως πάντα κάνω. Και έχω να πω τα καλύτερα!

ALLANTIKA_LANDSCAPE_2 copy

Η πρώτη έκπληξη, σας περιμένει στο πάγκο των αλλαντικών και θα σας βελτιώσει την εικόνα που είχατε για τη γεύση της γαλοπούλας…

“TACQUOLINA” ΠΟΡΚΕΤΑ ΨΗΤΗΣ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ

Ομολογώ ότι πορκέτα από ψητή γαλοπούλα δεν είχα δοκιμάσει ποτέ και έτσι η περιέργεια με ώθησε κατευθείαν στο προϊόν της Renzini απ’ την Ιταλία. Φανταστείτε το κρέας της γαλοπούλας να αργοψήνεται μαζί με πιπέρι, κρασί, σκόρδο, μάραθο και δενδρολίβανο και να εμποτίζεται με τα αρώματα και τη νοστιμιά τους. Το αποτέλεσμα είναι ένα μοναδικό προϊόν, με την ανάλαφρη γεύση της γαλοπούλας, αλλά και τα έντονα αρώματα της πορκέτας. Κόβεται σε λεπτές φέτες που δείχνουν τόσο φυσικές καθώς έχουν ακανόνιστα σχήματα και μαλακή υφή, αποτέλεσμα της χειροποίητης παραγωγής. Δεν έχω δοκιμάσει ομολογουμένως πιο νόστιμη γαλοπούλα και ελπίζω το συγκεκριμένο προϊόν να ήρθε για να μείνει.

Η δεύτερη έκπληξη είναι πολύ κοντά και απευθύνεται στους πραγματικούς μερακλήδες…

OLTRE” ΜΟΡΤΑΔΕΛΑ ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΜΕ ΤΡΟΥΦΑ

Η μορταδέλα για μένα είναι απ’ τα πιο αγαπημένα μου αλλαντικά, αλλά εδώ η πρόταση της Renzini μας πάει δυο κλικ πάνω. H μορταδέλα αυτή περιέχει αγριογούρουνο, που για μένα είναι το πιο νόστιμο κρέας που υπάρχει και αφετέρου έχει μέσα τρούφα, με αποτέλεσμα να μας μεταφέρει στη καρδιά της γαστρονομικής Ιταλίας. Η τρούφα που χρησιμοποιείται είναι καλοκαιρινή (tuber aestivum) με λεπτά αρώματα. Η οικογένεια Renzini χρησιμοποιεί χειροποίητες τεχνικές και συνδυάζει σε ιδανικές αναλογίες άπαχο κρέας αγριογούρουνου και χοιρινού, που σιγοψήνονται για 18 ώρες προκειμένου να βγει ένα προϊόν γεμάτο γαστρονομικές εντάσεις αλλά και με χαμηλά λιπαρά. Ταιριάζει ιδανικά ως μεζές, με κόκκινο κρασί.

KRASIA_2_LANDSCAPE_2 copy

Τώρα επέτειος χωρίς κρασί, δε λέει, οπότε η ΑΒ φρόντισε με δυο μοναδικούς συνδυασμούς που φέρνουν ως ονομασία το έτος 1939, τη χρονιά δηλαδή που ξεκίνησε το ταξίδι της στο χρόνο :

“1939″ ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ-PINOT NOIR, ΕΡΥΘΡΟ AB

Ο συνδυασμός του ρωμαλέου Ελληνικού ξινόμαυρου με το ευγενές και ιδιαίτερο Pinot Noir που έχουμε μάθει απ’ τη Βουργουνδία, είναι σπάνιος. Ένας γάμος δύο ποικιλιών, με οξύτητα απ’ το ξινόμαυρο και πολυπλοκότητα στη μύτη απ’ το Pinot Noir. Στο στόμα ένα συμπυκνωμένο μπουκέτο ώριμων φρούτων και μπαχαρικών με αρωματικές νότες βαρελιού, πάνω σε ένα βαθύ κόκκινο χρώμα. Οι αμπελώνες είναι ιδιόκτητοι και βρίσκονται σε υψόμετρο 600-700 μέτρων στην περιοχή της Σιάτιστας. Η οινοποίηση έγινε το 2017 και τα μπουκάλια σηκώνουν περαιτέρω παλαίωση. Θα το σερβίρετε στους 16ºc για να συνοδεύσει ιδανικά κόκκινα κρέατα σχάρας, κυνήγια, κοκκινιστά φαγητά ή κρέατα με έντονες σάλτσες αλλά και αλλαντικά όπως την μορταδέλα αγριογούρουνο με τρούφα πιο πάνω ή κάποιο τυρί με εντάσεις.

“1939″ MALVASIA –VIOGNIER, ΛΕΥΚΟ ΑΒ

Το λευκό με την ετικέτα 1939, καθώς περιέχει τις ποικιλίες malvazia και viognier, χαρακτηρίζεται από αρώματα νυχτολούλουδων, νότες τριαντάφυλλου και εσπεριδοειδών. Οινοποιήθηκε το 2018 και είναι πολύ ενδιαφέρον στη μύτη, καθώς το λίτσι συναγωνίζεται το γκρέϊπφρουτ και το λαϊμ, και στο φόντο αγιόκλημα. Κυριαρχεί η οξύτητα που δίνει στο κρασί νεύρο και το κάνει να ταιριάζει με ζυμαρικά που έχουν ελαφριές σάλτσες λαχανικών, πιάτα με κοτόπουλο ή ψάρι, τυρόπιτα ή χορτόπιτα καθώς και πιάτα που περιέχουν φρούτα (χοιρινό με πορτοκάλι). Σερβίρεται στους 8º-10ºC.

Ψάξτε λοιπόν και σεις τα επετειακά προϊόντα AB, που εκφράζουν στη πράξη όλη τη φιλοσοφία ποιότητας που χαρακτηρίζει την ΑΒ Βασιλόπουλος, εδώ και 80 χρόνια.

80 χρόνια και του πουλιού το γάλα! 4.17/5 (83.33%) 6 votes

Be first to comment

Leave a Reply