Σπαράγγια με Μπέικον και Τζίντζερ

sparagia me bacon k ginger

Η ερωτική διάθεση όπως και η γευστική εγείρονται από την εμφάνιση. Το πρώτο μας πιάτο για το Μενού του Αγίου Βαλεντίνου έχει φτιαχτεί όχι μόνο για τη γεύση και τα αφροδισιακά του συστατικά του, αλλά γιατί πάνω απ’ όλα οπτικά και «κονσεπτικά» (είμαι διαφημιστής … τι να κάνω?) κλείνει το μάτι σε μια βραδιά που υπόσχεται απόλαυση αισθήσεων και υπερβάσεις. Η βάση του, τρία απλά, εκλεκτά υλικά: Το φινετσάτο σπαράγγι, το μυστηριώδες τζίντζερ και το αυθάδες bacon δεμένα σε μια εντυπωσιακή και εντυπωσιακά απλή, σύνθεση!

sparaggia me bacon

Η συνέχεια του άρθρου με την  συνταγή για σπαράγγια με τζίντζερ σε χειροπέδες μπέικον, στο pandespani

Σπαράγγια με Μπέικον και Τζίντζερ 4.33/5 (86.67%) 3 votes

Εραστής των απολαύσεων της ζωής, διαφημιστής κατ' επάγγελμα, υπερήφανος πατέρας τριών κοριτσιών, με πολλά ετερόκλητα ενδιαφέροντα και εμπειρίες στα 55 χρόνια που συμμετέχω στη κοινωνική ζωή της πρωτεύουσας και άλλων κωμοπόλεων Ευρώπης και Αμερικής. Έχω μάθει να περνάω καλά με πολλά, αλλά και με λίγα, με μια ανεπαίσθητη προτίμηση στην άνεση, να τ' ομολογήσω. Ασχολούμαι καθημερινά με τη μαγειρική απ' τα 25 μου και με τον καιρό αυτή απασχολεί όλο και μεγαλύτερο ποσοστό των νευρώνων του εγκεφάλου μου, κάτι που ελπίζουμε να οφείλεται στο πάθος και όχι στην μείωση των κυττάρων. Αν πληρωνόμουν για τα πάθη μου (και τα λάθη μου) θα ήμουν μέγας χορηγός του δημοσίου χρέους. Το γεγονός ότι φίλοι, γνωστοί αλλά και τα παιδιά μου με αποκαλούν “chef” με ιντριγκάρει ως προς το τι μπορεί να γίνω όταν επιτέλους ενηλικιωθώ. Λατρεύω το καλό σπιτικό φαγητό, απεχθάνομαι τις μετριότητες και όσο κι αν βασίζομαι στη δημιουργικότητα, τη γνώση και την τέχνη, θέλω παράλληλα να γνωρίζω το επιστημονικό “γιατί” πίσω απ' τη μαγειρική και όχι μόνον. Όσο μαθαίνω νιώθω ζωντάνια, όσο δημιουργώ και προσφέρω, αποκτώ λόγο ύπαρξης.

Be first to comment

Leave a Reply