Πλούσια & Εύκολη Μους Σοκολάτας

mousse chocolatas

Eκατοντάδες χρόνια τώρα, η σοκολάτα χρησίμευσε για να αποπλανήσει υποψήφιους εραστές και ερωμένες ή να ξανακερδίσει κάποιον όταν η σπίθα άρχιζε να τρεμοσβήνει… chocolate mousseκαι ποια στιγμή είναι καλύτερη από την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου για να ενεργοποιήσει κανείς τις μυστικές, σαγηνευτικές της δυνάμεις; Ναι, ξέρω ότι ο Άγιος Βαλεντίνος είναι μια προκατασκευασμένη γιορτή, σχεδιασμένη να φουσκώνει τα κέρδη του Hallmark και της συμπαθούς τάξεως των ανθοπωλών, αλλά αν προς στιγμή ξεπεράσουμε τον κυνισμό της εποχής, μπορεί να αρπάξουμε την αφορμή για να παραδοθούμε μαζί με τους αγαπημένους μας σε πικάντικες στιγμές που σπάνε τη ρουτίνα μιας σχέσης και ανανεώνουν εν τέλει τους λόγους ύπαρξής της.

Φανταζόμαστε λοιπόν, ότι μετά την τέρψη των αισθήσεων με το μενού μας, μετά το πρώτο και το κύριο πιάτο, είναι η κατάλληλη ώρα να προσεγγίσει ο ένας τον άλλον μέσα από ένα παιχνίδι σοκολάτας με «αυστηρές ποινές» που σε προκαλούν να χάσεις… Γι’ αυτό νιώσαμε ότι το τέλειο τέλος σε ένα γεύμα που στοχεύει στο να ανάψει το ερωτικό παιχνίδι είναι η μους σοκολάτας της συνταγής μας, απαλή και πλούσια, αρωματισμένη με λικέρ ταγμένα να άρουν τις αναστολές και να απογειώσουν τις αισθήσεις.

syntagi plousia mousse chocolatas: glyko paixnidi apoplanisis

Χαρακτηριστικά της συνταγής:

Περίπου 25 λεπτά συν o χρόνος να κρυώσει. Μπορείτε να κάνετε την μους μια μέρα πριν και να διατηρήσετε τα ποτήρια στο ψυγείο καλά καλυμμένα με διαφανή μεμβράνη. Ετοιμάστε το γαρνίρισμα και βάλτε το πριν το σερβίρισμα. Εύκολη και γρήγορη συνταγή.

Υλικά (για 12 σφηνάκια)

225 γραμ. μαύρη κουβερτούρα (κατά προτίμηση 60-70% κακάο)
6 αβγά, χωριστά οι κρόκοι από τ’ ασπράδια
από 1 κ.σ. Grand Marnier / Crème de Menthe / Baileys (προαιρετικά)
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικό για την μους Grand Marnier)
φύλλα φρέσκιας μέντας (ή δυόσμου) και μισά καρύδια (ή φουντούκια) για το γαρνίρισμα

Παρασκευή

1. Ετοιμάστε τη σοκολάτα: Σπάστε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και να λιώστε την σε μπεν-μαρί, βάζοντάς την δηλαδή σε πυρίμαχο μπολ πάνω από κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Το μπολ πρέπει να βρίσκεται πάνω από την επιφάνεια του νερού. Μη βιαστείτε. Αφήστε τη σοκολάτα να λιώσει αργά χωρίς να την ανακατέψετε παρά μόνο μια φορά.
Σημείωση:Αν ανησυχείτε για την υπερθέρμανση της σοκολάτας, μπορείτε να φέρετε το νερό της κατσαρόλας για το μπεν μαρί σε σημείο βρασμού, στη συνέχεια να την αποσύρετε από τη φωτιά, και βάλετε μέσα τη σοκολάτα. Αυτό θα κάνει τη σοκολάτα να λιώσει μόνη της αργά.

2. Κάνετε την μους: Κτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να έχετε μια μαλακή μαρέγκα.
Ελέγξτε ότι η σοκολάτα έχει λιώσει εντελώς και αφήστε την κάπως να κρυώσει αλλά να παραμένει ζεστή. Χτυπήστε τους κρόκους για λίγα δευτερόλεπτα και σταδιακά προσθέστε τους στην λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε μια κουταλιά της μαρέγκας στο μίγμα, χρησιμοποιώντας μεταλλικό κουτάλι και στη συνέχεια διπλώστε μέσα την υπόλοιπη, με λίγες σίγουρες κινήσεις.

Εύκολη Μους Σοκολάτας

Τέλος, αν θέλετε να προσθέσετε γεύσεις, χωρίστε το μείγμα σε 3 μπολ και ρίξτε στο καθένα μια κουταλιά της σούπας από τα 3 διαφορετικά λικέρ.
Αδειάστε το κάθε μείγμα σε σφηνάκια, καλύψτε με διαφανή μεμβράνη και βάλτε τα στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα τα χρειαστείτε.

Εύκολη Μους Σοκολάτας

3. Πριν το σερβίρισμα: Γαρνίρετε τα σφηνάκια ανάλογα με το περιεχόμενό τους με φλούδα πορτοκαλιού, φύλλα μέντας, καρύδια ή καραμελωμένα φουντούκια.

4. Πρόταση σερβιρίσματος: Ιδανικά σερβίρεται από σεφ με μινιμαλιστική περιβολή (η έννοια naked chef του Jamie Oliver παίρνει εδώ την κυριολεκτική διάστασή της) και συνοδεύεται από δεμένα μάτια, χειροπέδες, μαστίγιο ή οποιοδήποτε άλλο σέξι, κίνκυ παιχνίδι επιλέξετε…

Το άρθρο με την συνταγή για πλούσια μους σοκολάτας πρωτογράφτηκε στο pandespani

Πλούσια & Εύκολη Μους Σοκολάτας 4.00/5 (80.00%) 7 votes

I grew up in Britain in the 60's, which wasn't quite as much the culinary desert as people like to remember. My mother and grandmother were devotees of Elizabeth David and Robert Carrier with their emphasis on French cuisine. Our house held regular dinner parties, large parties and meetings, all of which were catered by my mother with no outside help whatsoever. As always, children rebel against their parents, and I had no interest in cooking at all as a teenager. In the UK in those days, cookery lessons were compulsory for girls. We were taught by the terrifying Mrs W, who through her reign of terror, managed to teach us the rudiments of cookery; from roast chicken and steak pies to profiteroles and apple strudel. I moved to Greece in the 80's, armed with only a duvet and a book of recipes that my grandmother had painstakingly written out for me, which is still one of my most treasured and used possessions. I later met and married a Greek. When motherhood arrived, I fell into the trap of making only food that both adults and children would eat. It turned out that there are only 10 dishes in the entire world that fulfill this brief! More inspiring creations were left to the occasional family gathering. I got my cooking mojo back post-divorce, after meeting Mr. Caruso. Our culinary expertise complement each other perfectly - his interest and talent lies in making main dishes, starters and wonderful amuse-bouche, whereas I have always been more interested in sweets and puddings as well as the table settings. He was, and is, the main course to my dessert...

1 Comment

  • […] Με όλη την ομάδα του Cucina Caruso στο Ζαγόρι (Sophie, Μανόλης, Μαρία, και εγώ) δουλέψαμε δυο μέρες για να φτιάξουμε ένα μενού με επιλογές που ταίριαζαν κατά τη γνώμη μας στο χώρο και στις γιορτινές μέρες. Έτσι το Σαββατόβραδο στις 3 Ιανουαρίου, η Ανέμη γέμισε κόσμο που ήρθε να γνωρίσει τις γεύσεις μας και το χώρο. Σαν πρώτα πιάτα είχαμε ετοιμάσει την πίτα με Χριστουγεννιάτικη γέμιση και πατάτες στο φούρνο με σάλτσα πορτοκάλι, μέλι και METAXA σαν παραλλαγή της γνωστής μας συνταγής.Η πρώτη, και όπως αποδείχτηκε πλέον δημοφιλής επιλογή για κυρίως πιάτο ήταν Λαζάνια με ραγού μοσχαριού αλ Caruso, που σημαίνει λαζάνια στη λογική Μπολονέζ αλλά με δύο στρώσεις με ραγού και μπεσαμέλ και την ενδιάμεση στρώση με μανιτάρια πορτσίνι και κουκουνάρι, συνταγή που προσεχώς θα ανεβάσουμε γιατί είναι κορυφαία. Η άλλη επιλογή ήταν ένα κλασικό Coq-au-vin Bourguignon. Στα επιδόρπια η τέχνη της Sophie συγκεντρώθηκε πάνω σε δύο υπέροχα γλυκά, την κλασική Μηλόπιτα αλα Winkel (που βέβαια έγινε ανάρπαστη) και Μους σοκολάτας. […]

Leave a Reply

Leave a Reply