Χρόνια πολλά και γευστικά σε όλες και σε όλους!
Από τις αρχές του Δεκέμβρη πολύς κόσμος ψάχνει για γιορτινές συνταγές και έτσι λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα έχει γίνει συνωστισμός στη συγκεκριμένη ανάρτηση, με ιδέες για μενού γιορτινό. Εδώ, μόλις επικαιροποιήσαμε για το 2023, την αρχική λίστα του 2014, προσθέτοντας και συνταγές που έγιναν μέσα στα τελευταία χρόνια οι οποίες ταιριάζουν στο εορταστικό πνεύμα των ημερών, φτάνοντας τις 92 γευστικές ιδέες!
Φέτος έχουμε πάλι χορηγό μας στα τραπέζια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς τo LURPAK, το αγαπημένο μας αγνό αγελαδινό βούτυρο. Το LURPAK είναι άλλωστε αυτό που νοστιμίζει τόσο τα φαγητά όσο και τα γλυκά του Cucina Caruso και στα γιορτινά αλλά και στα καθημερινά τραπέζια.
Πατώντας σε κάθε φωτογραφία οδηγείστε στο αντίστοιχο άρθρο.
ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΜΕΝΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ & ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ 2023
Τα παραδοσιακά
Νέα συνταγή για κουραμπιέδες
Η συνταγή για κουραμπιέδες του γνωστού instabaker Dough n’ Cream με δύο διαφορετικά αλεύρια, βούτυρο Lurpak και μπόλικα αμύγδαλα!
…και η τέλεια Πολίτικη Βασιλόπιτα
Με σπιτική συνταγή με ιστορία, μια αυθεντική πολίτικη βασιλόπιτα που τελετουργικά είθισται να πλάθεται στις 30/12, για να είναι έτοιμη να την κόψετε την πρωτοχρονιά το μεσημέρι.
8 επιλογές για Ορεκτικά:
Καναπεδάκια με αυγοτάραχο σε τυρί κρέμας
Ας τιμήσουμε ένα απ’ τα καλύτερα προϊόντα που βγάζει η χώρα μας σαν καναπεδάκι
Καναπεδάκια με μους Σολομού
Συνταγή των 5′ λεπτών, πανεύκολη και σίγουρη.
Συκώτι πεσκανδρίτσας σοτέ με σέρι
Άν καταφέρετε να βρείτε από τον ψαρά σας και έχετε πραγματικά γκουρμέ καλεσμένους θα τους στείλετε στον παράδεισο μ’ αυτόν τον σπάνιο και εκλεκτό μεζέ. Ιδανικό για καθιστό τραπέζι με λίγο κόσμο.
Λαβράκι σεβίτσε
Δροσερή εισαγωγή σε ένα πλούσιο γεύμα ή δέιπνο, το σεβίτσε είναι πολύ της μόδας και ιδιαίτερα εύκολο στη παρασκευή. Μπορεί να γίνει και με φιλέτο τσιπούρας.
Μεδούλι σε φρυγανισμένο ψωμί
Το μεδούλι είναι εκλεκτός γκουρμέ μεζές που τώρα γίνεται ευρύτερα γνωστός έχοντας περάσει στα μενού των πιο ψαγμένων εστιατορίων της πόλης. Η δικιά μας εκτέλεση άν και απλή θεωρώ ότι είναι γευστικά καλύτερη απ’ όλες όσες έχω δοκιμάσει στα τοπ εστιατόρια. Ένα πιάτο για να κλέψετε τις εντυπώσεις με ελάχιστο κόπο και κόστος.
Καρπάτσιο αλα Harry’s Bar
Το αυθεντικό καρπάτσιο. Πέρα από τις οδηγίες, διαβάζοντας το άρθρο θα μάθετε ενδιαφέρουσες ιστορίες για το πως δημιουργήθηκε το πιάτο, για να έχετε να διηγείστε στο τραπέζι. Ιδανικό και για μπουφέ.
Βιτέλο Τονάτο
Αν και θεωρείται καλοκαιρινό πιάτο, ταιριάζει και σε γιορτινό μπουφέ ή ως ορεκτικό σε ενα δείπνο με Ιταλικό χαρακτήρα, δεδομένου ότι είναι μια κορυφαία γευστικά πρόταση. Θα μπορούσε να παίξει και ως πρώτο πιάτο.
Μπουρεκάκια Μουσακά
Ιδανικό ορεκτικό για μπουφέ γιατί θα εκπλήξει τους καλεσμένους σας.
5 επιλογές για σούπα ως πρώτο πιάτο:
Γενικά οι σούπες βολεύουν σε γιορτινά τραπέζια ως πρώτο πιάτο και γιατί είναι στο κλίμα της εποχής και επειδή είναι έτοιμες από πριν και με ένα απλό ζέσταμα φτάνουν στο τραπέζι. Επίσης αφήνουν περιθώριο για κάποια πληθωρικά κυρίως πιάτα που θ’ ακολουθήσουν, ώστε το όλο δείπνο να μην ξεπεράσει τα όρια… καλά, λέμε τώρα!
Μπισκ Καραβίδας
Μια μαγευτική σούπα με συγκεντρωμένη γεύση θαλασσινών και βελούδινη υφή, η μπισκ είναι απ’ τις πιο πολυτελείς προτάσεις εισαγωγής σε ένα γιορτινό τραπέζι. Μπορεί να σερβιριστεί ως σούπα, σε μικρή ποσότητα πάντοτε (λόγω γευστικής έντασης), ή και σαν ορεκτικό σε σφηνάκι. Η συνταγή μπορέι να εκτελεστεί και με γαρίδες ή καβούρια ή και αστακό. Είναι απ’ τις πιο κοπιώδεις συνταγές, υψηλού εστιατορικου επιπέδου, αλλά το αποτέλεσμα σας ανταμοίβει με το παραπάνω!
Σούπα με αρακά μπέικον και μέντα.
Μια κλασική ευρωπαϊκή επιλογή με εντυπωσιακό πράσινο χρώμα και γεύση που θ’ αρέσει σε όλους.
Μανιταρόσουπα
Πανεύκολη, γεμάτη αρώματα και θαλπωρή είναι ένα ιδανικό πρώτο πιάτο σε ένα γιορτινό τραπέζι. Και σε βίντεο!
Σούπα με κολοκύθα και κάστανο
Μια σούπα 100% εντός εποχής και γιορτινού πνεύματος που σίγουρα θα εντυπωσιάσει!
Σούπα μπρόκολου με Μπλέ τυρί
Μια σούπα με γευστικές εντάσεις για λάτρεις της υπόξινης γεύσης των μπλέ τυριών.
19 επιλογές για πρώτο πιάτο:
Πίτα με Χριστουγεννιάτικη γέμιση κιμά.
Το ιδανικό πρώτο πιάτο, ειδικά αν δεν κάνετε γεμιστή γαλοπούλα ως κυρίως πιάτο ταιριάζει και σε καθιστό τραπέζι και σε μπουφέ. Τώρα και σε ΒΙΝΤΕΟ-ΣΥΝΤΑΓΗ!
Λαζάνια με μπέικον, κολοκύθα και γκοργκονζόλα
Μια καταπληκτική, νέα συνταγή με υλικά που ταιριάζουν στην εποχή και γευστικές εντάσεις που θα εντυπωσιάσει, είτε σαν πρώτο πιάτο, είτε σε γιορταστικό μπουφέ.
Τερίν φασιανού με ορτύκια
Εδώ μιλάμε για πραγματική γκουρμεδιά που θα ετοιμάσετε 2-3 μέρες πριν το τραπέζι σας. Θα μπορούσατε να κάνετε την ίδια συνταγή αντικαθιστώντας τον φασιανό και τα ορτύκια με πάπια ή άλλο ενδιαφέρον γευστικά πτηνό.
Ψάρι Αθηναϊκή Μαγιονέζα
Ιδανική επιλογή για μπουφέ, φέρνει νοσταλγία απ’ το παρελθόν ειδικά σε όσους έχουν πατήσει τα 50, είναι ένα σχετικά ελαφρύ και γιορτινό πιάτο ταυτόχρονα και απ’ τα λίγα που επιτρέπουν ψάρι με εύκολο τρόπο σε ένα γιορτινό τραπέζι με πολύ κόσμο. Τώρα και σε βίντεο!
Μιλφέιγ ψητών λαχανικών και ταμπουλέ αλ Caruso
Ένα εντυπωσιακό πιάτο τόσο σε εμφάνιση, όσο και σε γεύση, ιδιαίτερα ελαφρύ και δροσερό για την αρχή ενός πλούσιου γεύματος. Προτιμείστε το χωρίς το τυρί.
Σαλάτα με παντζάρι, κάστανο και σος ταχίνι
Απ’τα υλικά ως τα χρώματα και την πρωτοτυπία, είναι ίσως η ιδανική σαλάτα για ένα γιορτινό τραπέζι είτε καθιστό, είτε σε μπουφέ.
Κις Λορέν
Ένα κλασικό Γαλλικό πιάτο που αποτελεί πλέον μέρος της διεθνούς κουζίνας, ταιριάζει σαν πρώτο πιάτο σε γιορταστικό γεύμα / δείπνο, ίσως και σε μια πιο ρουστίκ λογική
Τάρτα με πράσο και προσούτο
Μια νέα απλή μαγειρικά συνταγή με χειμωνιάτικα υλικά που ταιριάζει σε ένα πιο ρουστίκ, ζεστό, εορταστικό δείπνο, ενώ είναι ιδανική για μπουφέ
Ριζότο Μιλανέζε
Ένα πιάτο κλασίκ, εξαιρετικό συνοδευτικό για Ιταλικές συνταγές κρεατικών αλλά και ένα τέλειο απλό πρώτο πιάτο με λεπτά αρώματα σαφράν.
Ριζότο με Πορτσίνι
Ίσως το πιο αγαπημένο ριζότο γεμάτο αρώματα δάσους και γής απ’ τα πορτσίνι όχι ως συνοδευτικό (λόγω γευστικών εντάσεων) αλλά ως ένα πληθωρικό, γευστικό πρώτο πιάτο.
Κριθαρότο με άγρια ελληνικά μανιτάρια ή κριθαρότο με πορτσίνι
Αρώματα φθινοπωρινά και χειμωνιάτικά, γήινα, λεπτά αλλά γεύση μεστή με μικρές εκπλήξεις. Μεγάλο πιάτο αν έχετε πρόσβαση σε άγρια φρέσκα μανιτάρια, (που μπορείτε ν’ αγοράσετε εύκολα απ’ την Fungihellas) ή να την δοκιμάσετε ως κριθαρότο με απλά μανιτάρια και πορτσίνι όπως στη νέα μας βίντεο-συνταγή.
Κριθαρότο γαρίδας
Το κριθαρότο γαρίδας είναι μια επιλογή βατή και πεντανόστιμη, με ευρύ κοινό. Με μοναδικό “μειονέκτημα” ότι απαιτεί μαγείρεμα την τελευταία στιγμή.
Βουτυροσκορδάτες Γαρίδες “Scampi”
Κλασικός πληθωρικός μεζές με νόστιμες γαρίδες σε βούτυρο και σκόρδο
Κανελόνια με σπανάκι και ρικότα
Μια σίγουρη, κομψή & χορταστική επιλογή που λειτουργεί και σε καθημερινό τραπέζι και σε γιορταστικό αλλά και σε μπουφέ. Έχετε πάντα την επιλογή να κάνετε γέμιση μπολονέζ ή να ταν κάνετε μισά-μισά στο ταψί.
Σουφλέ μπρόκολου με τρία τυριά
Ένα σουφλέ πάντα έχει γιορταστικό χαρακτήρα και ταιριάζει σε ένα καθιστό δείπνο! Εδώ σε μια πρωτότυπη εκδοχή και σε βίντεο-συνταγή!
Σολομός Φλορεντίν
Ένα πληθωρικό πρώτο πιάτο που αν σερβιριστεί σε μικρότερες ατομικές ποσότητες θα ταιτιάξει και θα εντυπωσιάσει σε κάθε γιορτινό καθιστό τραπέζι. Ίσως η καλύτερη συνταγή για σολομό διεθνώς. Τώρα και σε βίντεο-συνταγή!
Μουσακάς αλ Caruso με ραγού και καπνιστή μελιτζάνα
Κανείς δεν θα σκεφτόταν μουσακά σε εορταστικό τραπέζι, αλλά αυτός ειδικά ο μουσακάς ταιριάζει και θα κλέψει και τη παράσταση.
Λαζάνια με μανιτάρια πορτσίνι
Μια ελαφριά εκδοχή με λαζάνια που σηκώνει να σερβιριστούν ως πρώτο πιάτο σε μικρή ποσότητα, καλύπτοντας και όλους τους βετζετέριαν.
30 επιλογές για κυρίως πιάτο
Εύκολη και γρήγορη γαλοπούλα “πεταλούδα” με μαρινάδα πορτοκαλιού-μελιού
Μια νέα συνταγή που θα σας λύσει το θέμα ζουμερή & νόστιμη γαλοπούλα μέσα σε 2 ώρες με πολύ εύκολη προσέγγιση στο συνολικό χριστουγεννιάτικο γεύμα. Δοκιμάστε την!
Η γαλοπούλα με γέμιση αποτελεί την κλασική επιλογή. Εδώ, σε δοκιμασμένη συνταγή επί 25 χρόνια!
Αρνάκι φούρνου με πατάτες
Το αρνάκι φούρνου αποτελεί μια παραδοσιακά Ελληνική λύση στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Και εδώ θα το βρείτε στην πιο δημοφιλή συνταγή του στο Ελληνικό ιντερνετ για 6 χρόνια.
Κότσι χοιρινό με τραγανή πέτσα
Η πρότασή μας για αυτά τα Χριστούγεννα είναι ένα οικονομικό κομμάτι κρέατος που γίνεται θεϊκό γευστικά και οπτικά με σωστή μαγειρική. Μπορείτε να εφαρμόσετε τις αρχές της συνταγής και την τεχνική για τραγανή πέτσα και σε άλλα κομμάτια χοιρινού, εκτός από το κότσι.
Γουρουνόπουλο ολόκληρο στο φούρνο με τραγανή πέτσα
Μια κλάσικ συνταγή ταυτισμένη με την ελληνική παράδοση των Χριστουγέννων. Πάρτε τα τιπ για τη τραγανή πέτσα απ’ το άρθρο εδώ και εκτελέστε την ανάλογα.
Χοιρινή ράχη μπριζόλας άνευ οστού με σάλτσα μανιταριών και πατάτες ριζολέ
Μια εύκολη και νόστιμη συνταγ΄ή για ένα κομψό γιορτινό πιάτο με κέντρο το χοιρινό που πλαισιώνεται από μια υπέροχα λαχταριστή σάλτσα μανιταριών και τραγανές πατάτες ριζολέ. Όλα αυτά έτοιμα σε 1:30′!
Χοιρινή ράχη μπριζόλας με σάλτσα δαμάσκηνο
Η εναλλακτική πρότασή μας για χοιρινό είναι άκρως εντυπωσιακή σε εμφάνιση αλλά και σε γεύση, καθότι σπάνια θα έχετε φάει πιο ζουμερές μπριζόλες. Και μαγειρικά πολύ απλή, αν τηρήσετε την τεχνική με βάση το θερμόμετρο για ψητό κρέας.
Ψαρονέφρι με σάλτσα Αγιωργίτικο
H σάλτσα Αγιωργίτικο είναι μια αυθεντική συνταγή του Cucina Caruso για να αναδέιξει τα προϊόντα της Νεμέας και της Κορινθίας, με το κρασί και τη σταφίδα να πρωταγωνιστούν! Ταιριάζει τόσο με ψαρονέφρι όπως καταγραφεται στη συνταγή, όσο και με ψητό μοσχάρι (φιλέτο ή εσκαλόπ) αλλά και με κυνήγι (αγριογούρουνο, ελάφι, φασιανό κλπ.).
Αγριογούρουνο Μπουργινιόν
Η προσαρμογή της συνταγής Μπουργκινιόν που παραδοσιακά γίνεται με βοδινό (πιο κάτω), στο αγριογούρουνο είναι ίσως ό,τι πιο νόστιμο και πληθωρικό έχετε ποτέ δοκιμάσει στην Γαλλική κουζίνα. Αρκεί να βρείτε καλή πρώτη ύλη…
Μπεφ Μπουργκινιόν με την αυθεντική συνταγή της Τζούλια Τσάϊλντ
Το Μπεφ Μπουργκινιόν είναι μια αναβαθμισμένη γαστρονομικά πρόταση που θα κάνει όλους τους καλεσμένους να παραμιλάνε για την μαγειρική σας.
Η διάσημη πάπια σε “τούρτα” σφολιάτας του Ritz
Εδώ πιά το έχετε τερματήσει σε υψηλή γαστρονομία με ένα πιάτο με αρκετές τεχνικές δυσκολίες και γεύση για πολύ απαιτητικούς ουρανίσκους. Μια πολύ είδική επιλογή που στο κατάλληλο κοινό που εκτιμά πληθωρικές γεύσεις της κλασικής βαριάς Γαλλικής κουζίνας, θα κάνει θραύση!
Πάπια πορτοκάλι (ολόκληρη)
Η κλασική γαλική συνταγή για μια ολόκληρη πάπια με σάλτσα πορτοκάλι, που απαιτεί τρεις παρασκευές που ενώνονται στο τέλος.
Φιλέτα στήθους πάπιας με σάλτσα πορτοκάλι
Η αντίστοιχη συνταγή με τη προηγούμενη, μόνο που όταν έχουμε φιλέτα πάπιας δεν τα κάνουμε στο φούρνο αλλά στο τηγάνι με άλλη τεχνική και βέβαια την τελευταία στιγμή.
Φιλέτα Χοιρινά σε Φύλλο Σφολιάτας με δύο προτάσεις για γέμιση
Η πρότασή μας για το περσινό γιορτινό τραπέζι ήτανι ένα κλασικό γιορτινό πιάτο που κλέβει τις εντυπώσεις και σε γεύση και σε εμφάνιση, γίνεται πιο εύκολα απ’ όσο φαντάζεστε και είναι και οικονομικό με τον τρόπο που το προτείνουμε: Χοιρινά φιλέτα σε σφολιάτα “Γουέλινγκτον” σε ΒΙΝΤΕΟ-ΣΥΝΤΑΓΗ! (Σημ: Εδώ επίσης ταιριάζει η σάλτσα Αγιωργίτικο.)
Με άλλα λόγια, ψαρονέφρι σε σφολιάτα και μάλιστα με δύο εναλλακτικές προτάσεις γέμισης, είτε κλασική με μανιτάρια ή με πρωτότυπη γιορτινή γέμιση μήλο, δαμάσκηνο και καρύδι.
Φιλέτο Γουέλινγκτον
Η συνταγή που θα διαβάσετε έγινε με φιλέτο ελαφιού αλλά τίποτε δεν αλλάζει αν χρησιμοποιήσετε βοδινό ή μοσχαρίσιο φιλέτο
Φιλέ-ο-πουάβρ
Κλασικό μεγάλο πιάτο της Γαλλικής μαγειρικής με πολυεπίπεδες εντάσεις ανάλογα με τα πιπέρια που θα χρησιμοποιήσετε. Λίγος κόπος γιατί γίνεται συνολικά σε 15 λεπτά, αλλά θέλει τελευταία στιγμή!
Φιλέ Μινιόν Σος Μαδέρα
Ένα πιάτο ξεχασμένο στα 70ς, αλλά εύκολο και ως γεύση και ως παρασκευή, πιάτο που σίγουρα θα εγείρει αναμνήσεις και κουβέντα. Απλό και γρήγορο, αλλά όπως και πιο πάνω, θέλει να γίνει την τελευταία στιγμή.
Κατσικάκι Μεσογειακό Κατσαρόλας
Εξαιρετικά φίνα και μεστή από γεύσεις συνταγή, που συνδυάζει κλασικές Ελληνικές πρώτες ύλες με Γαλλική τεχνική και δημιουργεί ένα πιάτο λουκούμι. Σάλτσα από λευκό κρασί, κάπαρη, ελιές, κοκκάρια και καρότα δένουν με το ξεκοκκαλισμένο κατσικάκι ιδανικά. Μια πρωτότυπη ιδέα που σε όσους την έχω σερβίρει έχουν ξετρελλαθεί!
Λαγός Στιφάδο
Ο λαγός είναι απ’ τα πιο νόστιμα κρέατα που μπορεί να φάει κανείς. Στη παραδοσιακή εκδοχή ως στιφάδο είναι σιγουράκι για εκλεκτούς καλεσμένους.
Αρνίσια σπάλα κονφί
Ένα πεντανόστιμο κομμάτι του αρνιού, ιδανικό για τραπέζι με λίγα άτομα, σε μια πρωτότυπη συνταγή με μέλι και 5 μπαχαρικά
Αρνίσια κότσια κρασάτα
Μια ακόμη εναλλακτική προσέγγιση στο θέμα αρνί, πιο κομψή και πιο γιορτινή απ’ τις κλασικές λύσεις. Τα αργομαγειρεμένα κότσια που μελώνουν είναι πολύ της μόδας και ταιριάζουν σε ένα τραπέζι με λίγα άτομα.
Χοιρινό με σάλτσα δαμάσκηνα, αλά Γαλλικά
Κλασική γιορτινή συνταγή της εποχής, στη Γαλλική εκδοχή της
Μπλανκέτ ντε Βω: μοσχάρι σε λευκή σάλτσα
Άλλη μια κλασική Γαλλική συνταγή που γευστικά θα σας θυμίσει τη κότα Μιλανέζα, μια και χρησιμοποιεί την ίδια σάλτσα.
Θεωρητικά ως πιάτο με πάστα μπορεί να ενταχθεί στα πρώτα πιάτα, αλλά ο γευστικός πλούτος του το κατατάσσει στα κυρίως. Δύσκολα μπορεί να συγκριθεί η πληρότητα των γεύσεων με κάτι άλλο!
Ενα κλασικό μοσχάρι λεμονάτο σε φέτες
Ίσως η πιο κλασική “Κυριακάτικη” αλλά και σίγουρη επιλογή, ένα λεμονάτο, σαφώς μπορεί να ενταχθεί σε ένα εορταστικό μενού. Ειδικά στη γαστρονομικά προχωρημένη εκτελεση που έχουμε καταγράψει και σε βίντεο-συνταγή
Μοσχάρι Γιουβέτσι
Για ένα γιορτινό οικογενειακό τραπέζι στο εξοχικό, κάτι απλό, αγαπημένο και κλασικό, ένα γιουβέτσι με μοσχάρι, τώρα και σε βίντεο-συνταγή
Μοσχάρι Κυδωνάτο Σμυρνέϊκο, νεωτερικό
Μια Σμυρνέϊκη συνταγή με γιορτινό χαρακτήρα λόγω των κυδωνιών
Μέσα στις γιορτές, σίγουρα θα φτιάξετε και Λαχανοντολμάδες
Ε τώρα γιορτινές κρύες μέρες χωρίς λαχανοντολμάδες δε λέει…
Και μια παραδοσιακή ρουστίκ πρόταση
για χοιρινό πρασοσέλινο
Σε πολλά μέρη στην Ελλάδα, το παντανόστιμο χοιρινό πρασοσέλινο είναι συνταγή των Χριστουγέννων
Τέλος, σκεφτείτε την πιο εναλλακτική ιδέα
για ένα ελαφρύ και φίνο κύριο πιάτο:
Φιλέτα τσιπούρας με σπανάκι Φλορεντίν
σε “τούρτες” σφολιάτας
Μια πρωτότυπη ιδέα για ένα κυρίως πιάτο από ψάρι, ελαφρύ και υγιεινό, πολύ εντυπωσιακό και ιδιαίτερα γευστικό. Είναι μάλλον αρκετά χορταστικό για πρώτο πιάτο, αν και ψάρι και γι’ αυτό συνίσταται ως κυρίως.
11 επιλογές για συνοδευτικά πιάτα
Πατάτες Γκρατέν Ντοφινουά
Κλασικές πατάτες φούρνου,
αλλά σε απίστευτα τραγανή εκτέλεση χάρη στη νέα τεχνική 3 σταδίων
Οι σπασμένες πατάτες του μποξέρ
Μια εναλλακτική ιδέα για πατάτες φούρνου όπου θα χρησιμοποιήσετε μικρές πατάτες με το φλούδι τους, που αφού θα βράσετε λίγο θα τις σπάσετε και θα τις ψήσετε στο φούρνο μέχρι να γίνουν τραγανές.
Ο πιό πληθωρικά ηδονικός πουρές που έχετε δοκιμάσει
Κουνουπίδι φούρνου με γκοργκονζολα και φουντούκια αλα κρεμ
Μια πρωτότυπη σύνθεση συνοδευτικού πιάτου για πιο στεγνά κυρίως πιάτα, με εντάσεις από το μπλέ τυρί αλλά και γλύκα απ’ το κουνουπίδι και τη κρέμα ώστε να μη περάσει απαρατήρητη.
Κρεμώδεις πουρέδες με σελινόριζα, κολοκύθα, κουνουπίδι και γλυκοπατάτα
Συνδυάστε δυο πουρέδες διαφορετικού χρώματος ως συνοδευτικό σε πολλά απ’ τα κυρίως πιάτα
Πουρές γλυκοπατάτας, κολοκύθας & μήλου
Ένας νεωτερικής λογικής πουρές όπου η οικεία θαλπωρή της γλθκοπατάτας και της κολοκύθας, κοντράρεται από πολύπλοκες οξύτητες και φρουτώδη αρώματα.
Λαχανάκια Βρυξελλών & μπέικον με αγιολί
Τα λαχανάκια Βρυξελλών μπορεί να διχάζουν το κοινό, αλλά σε όσους αρέσουν, τα λατρεύουν πραγματικά και ταιριάζουν με πάρα πολλά γιορτινά πιάτα που χαρακτηριζονται από γλυκιές γεύσεις, καθώς τα κοντράρουν με τη πικράδα τους
17 επιλογές για επιδόρπιο
Ζελέ Προσέκο
Απλό στην εκτέλεση αλλά πρωτότυπο, εντελώς γιορταστικό, φίνο και δροσερό! Το τέλειο επιδόρπιο για ρεβεγιόν.
Σοκολατένια τρουφάκια
Για το σπίτι ή για κέρασμα, τα σπιτικά τρουφάκια είναι εύκολα και πραγματικά εντυπωσιακά γευστικά
Σπιτικό παγωτό οριεντάλ σε φωλίτσες κανταϊφιού
Μια συνταγή που κλέβει τις εντυπώσεις και ως εμφάνιση και ως γεύση και ταιριάζει μετά από οποιοδήποτε μεγάλο γεύμα ή δείπνο
Σουφλέ Σοκολάτας
Καλώς ή κακώς, τίποτα δεν λέει περισσότερο “γιορτές”, από ένα αχνιστό σουφλέ σοκολάτας
Μους σοκολάτας πορτοκάλι
Ανάλαφρη, σοκολατένια και με αρώματα πορτοκαλιού, όλη η φινέτσα σε ένα ποτήρι
Île flottante
¨Ενα πραγματικά φίνο και αέρινο, κλασικό γαλλικό επιδ΄όρπιο
Tούρτα Black Forest
Μια κλασική τούρτα που γιορτάζει τη σοκολάτα με βύσσινο και kirsch ενώ η σαντιγύ σιγοντάρει με την αντίθεσή της.
Αποδομημένα Μιλφέιγ σε ανδρική & γυναικεία εκδοχή
Ένα επιδόρπιο που συντίθεται την τελευταία στιγμή αλλά κλέβει εντυπώσεις με την πρωτοτυπία του και τις ισορροπίες γεύσεων και υφών.
Τιραμισού
Μας ήρθε απ’ την Ιταλία και έγινε κλάσικ με πολλούς φανς. Σίγουρα έχει θέση σε ένα γιορτινό δέιπνο.
Κρεμ Μπρουλέ Καφέ
Μια ιδανική εκτέλεση της Κρεμ μπρουλέ που λειτουργεί είτε ως υποκατάστατο του καφέ στο τέλος ενός δείπνου ή ως συνοδευτικό του. Δοκιμάστε τη στη πρώτη ευκαιρία!
Σπιτικές Μαρέγκες με Lime curd & Passion Fruit
Οι σπιτικές μαρέγκες που βγαίνουν με την απλή και εύκολη συνταγή μας δεν παίζονται, λένε όλοι όσοι τις έκαναν. Όταν συνδυάσει κανείς τη τραγανή γλύκα τους με την ένταση και οξύτητα του λάϊμ και τον ερωτικό χαρακτήρα του passion fruit, έχει ένα ιδανικό συνδυασμό.
Κρεμ Μπρουλέ λεβάντας
Μια πολύ κομψή, πρωτότυπη εκδοχή ενός κλασικού γλυκού που σπάνια σερβίρεται σε σπίτια.
Πάβλοβα με σπιτική μαρέγκα
Πέρα απ’ ότι θα αφήσει όλους στο τραπέζι άφωνους, θα κάνει όλες τις κυρίες να σας ζητάνε την συνταγή της μαρέγκας.
Πανακότα πορτοκάλι με σιρόπι καραμελωμένου πορτοκαλιού
Μια δροσερή και αρωματική χειμωνιάτικη γεύση με τον γνωστό πληθωρικό κρεμώδη χαρακτήρα της πανακότας αλλά και με μια δόση πρωτοτυπίας στον συνδυασμό!
Κρεμ Καραμελέ
Ακούγεται “καθημερινό”, αλλά η συγκεκριμένη εκτέλεση που προτείνουμε ανεβάζει την κλασική κρεμ καραμελέ σε άλλα ύψη!
Mince pies
Τα Mince Pies είναι απόλυτη σύσταση για την περίοδο των γιορτών, ανεξάρτητα από το αν θα τα σερβίρετε με παγωτό ή κρέμα σε κάποιο επίσημο τραπέζι.
Πάστα Φλόρα
Για να υπάρχει στο σπίτι…
Ό,τι κι αν επιλέξετε να φτιάξετε και να μοιραστείτε με τους αγαπημένους σας ανθρώπους είναι σίγουρο ότι θα περάσετε καλά, μαγειρεύοντας σπιτικά και με μεράκι για την τέλεια γεύση!
Κι’ ας ελπίσουμε ότι η επόμενη χρονιά δεν θα έχει κι άλλες κρίσεις!