Το Cucina Caruso μαγειρεύει στο Casserole Bistro στο Γέρακα ! Τηλέφωνο κρατήσεων : 210-6618838 (μετά τις 14.00)
κοτοπουλο κοκορι

Το κοκκινιστό κοτόπουλο με μακαρόνια, ανήκει μέσα στα δέκα πιο κλασικά φαγητά που γίνονται σε κάθε σπίτι της Ελλάδας, τουλάχιστον μια φορά το μήνα. Απόλυτα σπιτικός συνδυασμός, εντελώς γιάμυ-γιάμυ comfort food, γίνεται στη πιο χωριάτικη εκδοχή της συνταγής με κόκορα αλανιάρη και χοντρά μακαρόνια με τρύπα ή χυλοπίτες, μέχρι στη πιο εξευγενισμένη αστική βερσιόν, με φιλεταρισμένα κομματάκια από κοτόπουλο χωρίς πέτσα και ιταλική πάστα. Εύκολη γεύση που κερδίζει παιδιά και μεγάλους και έχει βέβαια χιλιάδες εναλλακτικές εκτελέσεις και συνταγές, με κάθε σπιτικό να κοκορεύεται για τη δικιά του.

Για να κοκορευτούμε κι’ εμείς με τη σειρά μας, η πρόταση Cucina Caruso στο θέμα κοκκινιστού κοτόπουλου με  μακαρόνια, είναι μια απ’ τις πιο αγαπημένες μου συνταγές, καθαρά προσωπικής έμπνευσης η οποία έχει εξελιχτεί σημαντικά, με βάση την βελτίωση των τεχνικών μου γνώσεων επί μαγειρικής, κυρίως τα τελευταία χρόνια. Η συγκεκριμένη συνταγή θα έλεγα ότι με αντιπροσωπεύει πάρα πολύ ως μάγειρα, γιατί εμπεριέχει πολλά απ’ τα αγαπημένα μου υλικά, αλλά και τεχνικές εμμονές μου. Με την καλή έννοια, που θά λεγε και ο Ηλίας…

κοκκορας κοκκινιστος χυλοπίτες

Για παράδειγμα, η βάση της συνταγής μου για κοκκινιστό κοτόπουλο με μακαρόνια, είναι ο συνδυασμός σοταρισμένου κρεμμυδιού, καρότου και σέλερι, το ιταλικό battuto, που αποτελεί και γευστική βάση στις περισσότερες συνταγές της Ιταλικής και Γαλλικής κουζίνας, με κόκκινη σάλτσα. Συνδυασμός που χρησιμοποιώ εμμονικά σε σχεδόν όλες μου τις συνταγές μαγειρευτών κρεατικών με κάποια μορφή.

Διαφήμιση

Ο μοναδικός συνδυασμός των γεύσεων αυτών των τριών λαχανικών που σοτάρονται αργά επί ώρα και μελώνουν, αποτελεί το γευστικό υπόβαθρο για την ντομάτα και το κοτόπουλο σε ένα πιάτο με έντονα σπιτική γεύση.

Το πράσο, που είναι απ’ τα πιο αγαπημένα μου υλικά, δένει 100% με τα προηγούμενα, φέρνει γλύκα που σπάει την οξύτητα της ντομάτας και δίνει βάθος στη γεύση, στρογγυλεύοντας τη σάλτσα. Επέλεξα για τη συνταγή φιλετάκια από μπούτια κοτόπουλου, γιατί δεν στεγνώνουν σαν τα στήθη στο μαγείρεμα και μη έχοντας κόκαλα, είναι πολύ πιο ευχάριστα στο πιάτο με το ζυμαρικό.

Για όσους δε παρακολουθούν την κουζίνα μου, θα ξέρουν ότι έχω μια πολύ επιλεκτική σχέση με το σκόρδο, που το αρνούμαι σε πληθώρα συνταγών στις οποίες πολύς κόσμος το βάζει, αλλά αυτό δεν ισχύει εδώ. Ο κλασικός συνδυασμός σκόρδου – κανέλας – δάφνης είναι από τις περιπτώσεις που στηρίζει τη γεύση και προσθέτει στην ρουστίκ ομορφιά του πιάτου. Τέλος, η χρήση αλκοόλ στη συνταγή, όπως εδώ με μια μοναστηριακή σκούρα Βέλγικη μπύρα, εκφράζει την προσωπική μου σχέση με τη μαγειρική, δεδομένου ότι το πρώτο βιβλίο που μελέτησα όταν ασχολήθηκα με τη μαγειρική λεγόταν Cooking with Wine. Άλλωστε δούλεψα και για πολλά χρόνια για εταιρίες ποτών. Και μ’ αρέσει και το καλό ποτό, μεταξύ των άλλων γευστικών ηδονών.

Θα έλεγα λοιπόν πως αυτή η συνταγή, είμαι ‘εγώ’ σαν μάγειρας, ό,τι κι αν αυτό σημαίνει. Οι κόρες μου, όταν τους πρωτοέφτιαξα κοτόπουλο κοκκινιστό με ταλιατέλες, με την εξελιγμένη εκδοχή που χρησιμοποιεί τα στοιχεία που περιέγραψα πιο πάνω, είπαν ότι είναι το ωραιότερο φαγητό του κόσμου! Με την καλή έννοια, πάντα…

κοτοπουλο κοκκινιστο μακαρονια 0

Νομίζω αυτό το σχόλιο επιβεβαιώνει έμμεσα το έντονο προσωπικό στοιχείο που νιώθω απέναντι σ’ αυτή τη συνταγή. Έτσι αποφάσισα να την καταγράψω και να τη μοιραστώ, ενάμιση χρόνο μετά το ξεκίνημα του μπλογκ, ελπίζοντας ότι το πολύ μεγάλο πλέον κοινό το οποίο μας παρακολουθεί, θα ασπαστεί αυτό το πιάτο και θα το αγαπήσει. Ίσως, όσο αγάπησε και το μοσχαράκι κοκκινιστό μας, που είναι σταθερά πρώτο στις αναζητήσεις του Google, βελτιώνοντας γευστικά και τεχνικά, την εκτέλεση της συγκεκριμένης συνταγής σε πάρα πολλά Ελληνικά σπίτια, σύμφωνα με τα σχόλια του κόσμου. Αυτή άλλωστε είναι και η μεγάλη ηθική ανταμοιβή για έναν μπλόγκερ-μάγειρα που φιλοδοξεί να ανεβάσει το επίπεδο της σύγχρονης σπιτικής αστικής μαγειρικής.

Δοκιμάστε και το δικό μου κοκκινιστό κοτόπουλο με ταλιατέλες και θα με θυμηθείτε, λοιπόν!

Διαφήμιση

Χαρακτηριστικά της συνταγής:

Εύκολη συνταγή με αμιγώς σπιτική γεύση που γίνεται σε 50 λεπτά συνολικά και εγγυημένα θα ενθουσιάσει, σε κάθε είδους τραπέζι.

Είναι από τις συνταγές που σηκώνει παραλλαγές (χωρίς να τις χρειάζεται όμως) αρκεί κανείς να διατηρήσει δυο τουλάχιστον τεχνικές λεπτομέρειες ακριβώς όπως στην προτεινόμενη εκτέλεση: Κατ’ αρχάς είναι απαραίτητη η ύπαρξη battuto (συνδυασμός από σοταρισμένο κρεμμύδι, καρότο και σέλερι), ως βάση της σάλτσας και επίσης, καταλυτικός για τη γευστικότητα της συνταγής είναι και ο τρόπος σοταρίσματος των λαχανικών επί δεκάλεπτο σε χαμηλή φωτιά που γίνεται μάλιστα ξεχωριστά απ’ το κοτόπουλο που σοτάρεται πιο πριν και περιμένει τη τρίτη φάση, για να συνδεθεί με τα λαχανικά.

Διαφήμιση
κοτοπουλκο κιοκκινιστο χυλοπίτες

Μια παραλλαγή που κάνω εγώ συχνά, ανάλογα και με το τι έχει το ψυγείο μου, είναι αντί για πράσο να βάλω συνδυασμό από πιπεριές, κυρίως κέρατο και Φλωρίνης, που είναι ενδιαφέρουσες, πάνε τη γεύση λίγο πιο δίπλα, χωρίς βέβαια να βγάζουν την γευστική μεστότητα του πράσου. Επίσης αντί για μπύρα μπορεί κανείς να βάλει κανείς κρασί είτε λευκό, είτε κόκκινο. Το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό και θα σας αρέσει επίσης.

Υλικά (για 4 άτομα)

700 γρ. φιλετάκια μπουτιού κοτόπουλου (8 κομμάτια)
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
1 μεσαίο καρότο στον τρίφτη
1 μπαστούνι σέλερι ψιλοκομμένο
1 πράσο σε λεπτές ροδέλες
1 μπύρα μοναστηριακή ή κάποια άλλη αρωματική μπύρα
400 γρ. σάλτσα τριμμένης ντομάτας
1 στικ κανέλας
3 φύλλα δάφνης
1 σκελίδα σκόρδο
1 κλωναράκι φρέσκο δεντρολίβανο
70 μλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χρυσελιά
αλάτι, πιπέρι
500 γρ. ταλιατέλες ή κοφτό

Παρασκευή

1. Προεργασία: Προετοιμάζετε όλα τα υλικά σας ψιλοκόβοντας κρεμμύδι και σέλερι, κόβοντας λεπτές ροδέλες το πράσο και περνώντας από τον τρίφτη το καρότο.

κοτοπουλο κοκκινιστο μακαρονια 1

2. Σοτάρετε το κοτόπουλο για 5’: Σε μεγάλη πλατιά κατσαρόλα βάζετε σε σχετικά δυνατή φωτιά το λάδι να κάψει για να σοτάρετε τα μπουτάκια του κοτόπουλου. Τα απλώνετε σε πλήρη ανάπτυξη και τα γυρνάτε στα δυο λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Στα 4-5 λεπτά που έχουν πάρει χρώμα και απ’ τις δυο πλευρές τα αφαιρείτε και τα αφήνετε σε μπολ για να προστεθούν στο φαγητό αφού σοτάρετε τα λαχανικά.

κοτοπουλο κοκκινιστο μακαρονια 2

3. Σοτάρετε τα λαχανικά για 10’: Χαμηλώνετε την ένταση της θερμοκρασίας στη μέση ή και πιο χαμηλά ανάλογα με την εστία σας. Στην κατσαρόλα που ήδη το λάδι καίει από πριν, προσθέτετε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά για να σοταριστούν αργά ώστε να βγάλουν τη μέγιστη γεύση τους στη σάλτσα. Όλο το παιχνίδι είναι αυτή η διαδικασία με ανακάτεμα και σοτάρισμα σε χαμηλή φωτιά να διαρκέσει τουλάχιστον ένα δεκάλεπτο, μελώνοντας τα λαχανικά. Λόγω χαμηλής έντασης της φωτιάς και του ανακατώματος, τα λαχανικά σας δεν κινδυνεύουν να καούν. Απλά μεγιστοποιούν την ένταση της γεύσης τους καθώς μαραίνονται ανεβάζοντας τα σάκχαρα. Αυτό είναι και το βασικό τεχνικό μυστικό του έντονου γευστικού πλούτου που θα νιώσετε στο τελικό πιάτο.
Προς τα μέσα ή κοντά στο τέλος της διαδικασίας, ρίξτε μέσα και τα καρυκεύματα και αρωματικά: σκόρδο, κανέλα, δάφνη, δεντρολίβανο και προσθέστε αλάτι και πιπέρι.

κοκορας κοκκινιστο μακαρονια 3

4. Μαγειρεύετε το φαγητό 15’-20’: Όταν πια τα λαχανικά έχουν φτάσει στο απόγειο της νοστιμιάς τους, προσθέτετε πίσω στη κατσαρόλα σας, τα σοταρισμένα κομμάτια του κοτόπουλου. Τα ανακατεύετε με τα λαχανικά για 2 λεπτά και προσθέτετε στη συνέχεια την σάλτσα τριμμένης ντομάτας.

κοτοπουλο κοκκινιστο μακαρονια 4α

Ανακατεύετε τη σάλτσα με τα λαχανικά και το κοτόπουλο και προσθέτετε στη συνέχεια τη μπύρα, Grimbergen Double. Ανακατεύετε πάλι καλά και αφού το φαγητό φτάσει σε θερμοκρασία βρασμού, φροντίζετε να είναι το μάτι σε χαμηλή ένταση ώστε να σιγοβράσει το σύνολο για περίπου 15-20 λεπτά με ανοιχτό καπάκι. Αν θεωρήσετε ότι χρειάζεται συμπλήρωμα υγρού για να φτάσετε στο τελικό χρόνο, βάλτε λίγο νερό, ιδανικά ζεστό. Όταν όμως αφαιρέσετε τη κατσαρόλα απ’ το μάτι θα πρέπει να έχετε μια πηχτή σάλτσα. Αφήστε τη σάλτσα με το κοτόπουλο να δέσουν για τουλάχιστον 20 λεπτά πριν τις σερβίρετε με τις ταλιατέλες ή με οτιδήποτε άλλο.

κοτοπουλο κοκκινιστο μακαρονια 4β

Σημείωση: Τα φιλετάκια από μπούτι κοτόπουλου στη πραγματικότητα δεν χρειάζονται πάνω από 10-12 λεπτά υπ’ αυτές τις συνθήκες για να είναι έτοιμα από πλευράς ψησίματος μέχρι μέσα. Όσο όμως τα αφήνετε να σιγοβράζουν τόσο νοστιμίζουν τη σάλτσα και μαλακώνουν (μέχρις ενός σημείου βέβαια που αρχίζει να γίνεται το αντίστροφο). Αλλιώς, στα 12 λεπτά, η σάρκα τους απλά στέκει στη μπουκιά.

5. Βράζετε τα ζυμαρικά: Σύμφωνα με τα μυστικά που έχουμε καταγράψει στο βίντεο μας για το πως να μαγειρεύετε ζυμαρικά σαν Ιταλοί, βράζετε τις ταλιατέλες. Σε μεγάλη κατσαρόλα, με τουλάχιστον 4 λίτρα νερό, αφού φτάσει σε βρασμό και κοχλάζει, προσθέστε δυο κουταλιές σούπας αλάτι και στη συνέχεια τις ταλιατέλες. Ανακατέψτε και αφήστε τες για όσα λεπτά λέει στις οδηγίες.

κοτοπουλο κοκκινιστο μακαρονια 5

Κρατήστε ένα φλιτζάνι ή μπρίκι με νερό απ’ αυτό που έβρασαν (για να τα αναζωογονήσετε στη πορεία αν χρειαστεί σε δεύτερο σερβίρισμα), σουρώστε τα και ρίξτε τα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα στη κατσαρόλα ή συνδυάσετε τα σε πιατέλα. Ανακατέψτε καλά να πάει παντού η σάλτσα.

κοτοπουλο κοκκινιστο μακαρονια 6
Σερβίρισμα:

Όταν σερβίρετε ζυμαρικά κατά κανόνα δεν πρέπει να αφήνετε πάνω από δυο λεπτά να περάσουν από τη στιγμή που είναι έτοιμα μέχρι να μπουν στα πιάτα γιατί χάνουν γρήγορα τη θερμοκρασία τους. Ειδικά τα πλατιά ζυμαρικά όπως ταλιατέλες και κυρίως παπαρδέλες, στεγνώνουν πολύ γρήγορα λόγω μεγάλης επιφάνειας, οπότε όσο αργείτε να τα σερβίρετε, τόσο χρειάζονται αναζωογόνηση με το αμυλώδες νερό που κρατήσατε απ’ το βράσιμο γιατί έχουν πιει τα υγρά της σάλτσας.

Χρησιμοποιήστε βαθιά πιάτα και σερβίρετε πρώτα τις ταλιατέλες ανακατεμένες με τη σάλτσα τους και από πάνω τους τοποθετήστε από ένα φιλετάκι κοτόπουλου Συμπληρώστε με λίγη έξτρα σάλτσα απ’ τις παρυφές της κατσαρόλας σερβιρίσματος. Πασπαλίστε με τριμμένη παρμεζάνα ή γκράνα ή πεκορίνο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

κοτοπουλο κοκκινιστο μακαρονια 8
Print Friendly, PDF & Email
Διαφήμιση
  1. Έχω ξετρελαθεί με την περιγραφή της εκτέλεσης και νομίζω αυτό θα φάμε αύριο…απλώς με στενοχωρεί λίγο ότι στην Κύπρο δεν το βλέπω να βρίσκω τη συγκεκριμένη μπύρα. Άρα, να βάλω κάποια άλλη ή να προτιμήσω το κρασί;
    Υ.Γ: Μα τι κούκλες κόρες που έχετε! Να τις χαίρεστε! (κι αυτές εσάς και τη μαγειρική σας οι τυχερούλες)

    1. Ευχαριστώ για τα καλά λόγια, ειδικά αυτά για τα πιτσιρίκια μου! Βάλτε εφόσον δεν υπάρχει η αγαπημένη μας, μια μοναστηριακή μπύρα, σκούρα σχετικά γλυκιά ή αν δεν βρείτε Βέλγικη μοναστηριακή κάποια εγγλέζικη ίσως αλλά όχι πικρή. Στη χειρότερη μια weiss; Άν πάτε σε κρασί διαλέξτε ένα φρουτώδες λευκό καλύτερα τέτοια εποχή.

  2. Συγχαρητήρια για το εκπληκτικό site. Αν δεν βάλει κανείς μπύρα ή κρασί στην συγκεκριμένη συνταγή, του προσθέτει λίγο νερό ; Το αποτέλεσμα θα είναι σαφώς κατώτερο ;

    1. τι να το κάνει κανείς το νερό, όταν έχει ποτό με γεύση… Οχί, δεν χρειάζεται αλλά δεν θα έκανε και κακό αν χρειαζοσασταν για συμπλήρωση υγρού και δεν είχατε αλκοολικό ποτό. Το ιδανικό όμως θα ήταν ζωμός κότας. Σε παραλλαγή που κάποιος δεν θέλει να βάλει ποτό (μπύρα ή κρασί) αν βάλει ζωμό κότας θα πετύχει εξαιρετικό αποτέλεσμα, ελαφρά διαφορετικό βέβαια σε γεύση αλλά πάντως πολύ καλό!

  3. Και στην περίπτωση του κρασιού: μήπως είναι προτιμότερο να σβήσει κανείς με το κρασί το κοτόπουλο αφού το βάλει στην κατσαρόλα με τα λαχανικά πριν προσθέσει την ντομάτα και όχι μετά ; Σας ευχαριστώ πολύ.

    1. Ναι θα μπορούσε, αλλά από δοκιμές που έχω κάνει δεν κάνει διαφορά επι της ουσίας στη τελική γεύση. Εϊναι απ’ τις διαδικασίες που προσωπικά έχω απομυθοποιήσει, δίνοτας σημασία σε άλλες μικρές λεπτομέρειες που κάνουν διαφορά στο αποτέλεσμα, όπως το αργό σοτάρισμα.

  4. Eξαιρετικη συνταγη.γαυστικα υπεροχη. 2 παρατηρησεις ομως..απαραιτητα καλο στγνωμα το κοτοπουλο πριν το σωταρισμα.η ποσοτητα της ντοματας μηπως ειναι μεγααλη γιαυτες τις ποσοτητες ? ακολουθοντας την πιστα δεν επηζε η σαλτσα σαυτους τους χρονους…καλημερα

  5. ευχαριστω κατα αρχας..ουτε το ενα ουτε το αλλο..απλα θα το ξαναδοκιμασω.και βεβαια δεν ηταν καταστροφη η πολυ σαλτσα….

  6. ξεχασα να σας πω τι λυση εδωσα..αφαιρεσα το κοτοπουλο απ την κατσαρολα και εβρασα την σαλτσα ακομη 15 λεπτα..

  7. Καλησπερα,

    Ωραια ιδεα η μπυρα. Αρκετα δυνατο γευστικα το αποτελεσμα. Προσωπικο βρισκω πιο φινετσατη την γευση με σβησιμο απο κρασι.

    Η διαφορα που εκανα στην διαδικασια ηταν να μην ενωσω την παστα με την σαλτσα αλλα να ενωθουν στο πιατο του καθενος. Ετσι ο χρονος 15-20 λεπτων μου φανηκε μικρος στο δεσιμο της σαλτσας.

  8. Αν και άπειρος ως μάγειρας, ακολούθησα τις οδηγίες γράμμα προς γράμμα (εκτός από την μπύρα που έβαλα άλλη μάρκα) και το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό! Ευχαριστώ!

  9. Τόσο όμορφη συνταγή είναι κρίμα η ντομάτα να είναι απο κουτί …
    Η συνταγή θα απογειωθεί αν η ντομάτα είναι φρέσκια η ακόμη και με ντοματίνια κάποια απο αυτά έχουν πολύ ιδιαίτερη γεύση
    Ειδικά αυτή την εποχή

    1. Οι ντομάτες που μπαίνουν στις συσκευασίες είναι πάντα στην ακμή της εποχιικότητάς τους, για λόγους ποιοτικούς αλλά και τιμής. Άν΄τύχει και είμαστε στην εποχή τους και βρούμε καλές φρέσκες ντομάτες (ειδικά πομοντόρια που έχουν και σωστή γλυκιά γεύση για μαγειρική), συμφωνώ να βάλουμε απ’ αυτές. Αλλά τους υπόλοιπους 10 μήνες τον χρόνο (που η συνταγή πρέπει να καλύπτει) είμναι απόλυτα πεπεισμένος ότι οι συσκευασμένες είναι καλύτερες.

  10. Οκ θα συμφωνούσα αλλα όλοι εμείς σαν gourmet τύποι που είμαστε η που το προσπαθούμε τέλος πάντων να γίνουμε είναι must να έχουμε όλο τον χρόνο όπως οι φίλοι μας οι Ιταλοι “conservi di pomodori freschi ”
    http://blog.giallozafferano.it/loti64/come-conservare-i-pomodori-freschi/
    Η γεύση δεν εχει καμία σχέση με τις συσκευασίες και τωρα που είναι η εποχή εγώ φτιάχνω μερικά βάζα για τις ανάγκες του χειμώνα .
    Κάνω όμως και ένα αλλο κόλπο .Αγοραζω χονδρική 10 κιλά ντοματίνια και τα βάζω κατάψυξη .Οποτε χρειάζομαι να φτιαξω κάτι όπως spaghetti al pomodoro e basilico βγάζω μερικά τα βάζω 10 sec στα μικροκύματα και voilà..
    Δεν είναι καλό να κάνουμε συμβιβασμό στην γεύση υπό την προϋπόθεση ότι ο ουρανίσκος μας καταλαβαίνει την διαφορα……..
    Και κάτι αλλο που ξέχασα : για την δικιά μου γεύση δεν θα συνδύαζα δαφνη και δενδρολίβανο
    Κατα τα αλλα η συνταγή είναι μια χαρά

  11. επείγουσα ερώτηση γιατί έχω καλεσμένους αύριο 🙂
    είναι απαραίτητο να φτιαχτεί το κυρίως πιάτο λίγο πριν έρθουν οι καλεσμένοι; Εάν πχ το φτιάξω το μεσημέρι και το ζεστάνω σε σιγανή φωτιά λίγο πριν φάμε υπάρχει πρόβλημα; Τελέυταία στιγμή την μπύρα δεν την βρίσκω. είναι καλύτερα να βάλουμε λευκό ή κόκκινο κρασί; Τέλος, υποθέτω ότι θα μπορούσε να συνοδευτεί και από ρύζι….ευχαριστώ!

    1. Το κοτόπουλο βεβαίως μπορεί να γίνει και νωρίτερα και απλά να ζεσταθεί. Η μπύρα θεωρητικά υπάρχει σε μεγάλα ΑΒ αλλά αν δε βρείτε βάλτε κόκκινο κρασί. Αλλά και λευκό φρουτώδς αν βάλετε, γευστικά μια χαρά θα είναι… μόνο στο χρώμα δεν θα βοηθήσει. Βεβαίως μπορεί να συνοδευτεί από ρύζι.
      Το μόνο που σας προτρέπω είναι είτε κάνετε ζυμαρικά, είτε ρύζι, αυτά να γίνουν “τελευταία στιγμή”. Δηλαδή λεπτά πριν κάτσουν οι καλεσμένοι στο τραπέζι. Είναι η προσωπική ιδιοτροπία μου σπίτι μας! Αλλά βέβαια λίγοι καταλαβαίνουν την διαφορά!
      Καλή επιτυχία (σίγουρη) και να περάσετε καλά!

  12. θερμές ευχαριστίες… για το ρύζι και τα μακαρόνια συμφωνώ απολύτως, έχω την ίδια ιδιοτροπία

    1. Αν πρέπει οπωσδήποτε, ναι… Αλλά δεν είναι τα ίδια υλικά στον τρόπο που λειτουργούν στη μαγειρική. Το σέλερι λειτουργεί στη γεύση πιο υποχθόνια και ουσιαστικά απ’ το σέλινο… Διαμορφώνει ένα εκπληκτικό γευστικό υπόβαθρο χωρίς να πρωταγωνιστεί, χωρίς να ξεχωρίζει. Το σέλινο απ’ την άλλη είναι πιο αυθάδες, βγάζει γλώσσα, γευστική άποψη και ακούγεται αντί να σιωπά και να κάνει απλά και ήσυχα τη δουλειά του.

  13. Συγχαρητήρια!! Το πιο όμορφο κοκκινιστό. Δεν είχα την συγκεκριμένη μπύρα και έβαλα μυθο. Θα το δοκιμάσω με την μπύρα που μας προτείνετε. Κ το βιντεο για τα μακαρονια πολύ χρησιμο. Σημερα πετυχα το απολυτο φαγητο και ξετρελαθηκαν ολοι. Μπραβο σας!!!

  14. Καλημέρα σας!όσον αφορά τη μπύρα βάζουμε όλο το μπουκάλι,σωστά;

    1. Ναι μεθύστε το, όσο κι αν σας καίγεται η ψυχή να θυσιάσετε την μπύρα σε μια κότα. Θα σας ανταμοίψει στη πορεία με τρόπο που δεν φαντάζεστε! 🙂

  15. Καλησπέρα σας και συγχαρητήρια πραγματικά για τις συνταγες σας γενικότερα.
    Θα ηθελα να ρωτήσω αν θα πρεπει να αλατοπιπερώσουμε το κοτοπουλο πριν το σοτάρουμε, γιατι η σαλτσα βγήκε εκπληκτική αλλά το κοτοπουλο άνοστο.

  16. Το εφτιαξα σημερα και ηταν οτι καλυτερο εχω φτιαξει απο τις συνταγες σας,τις οποιες και ακολουθω πιστα τα τελευταια 2 χρονια, παρολο που φοβηθηκα και δεν εβαλα ολη την μπυρα. Μεσω εσας, η μαγειρικη εγινε για εμενα ενα απολαυστικο ταξιδι γευσεων κ εμπειριων. Κ εγω κ η οικογενεια μου, σας ευχαριστουμε για τις γνωσεις που προσφερετε τοσο απλοχετα και διαφωτιστικά.
    Με εκτίμηση,
    Εφη Α.

  17. Πάντα μου άρεσε το κοτόπουλο κοκκινιστό εχω δοκιμάσει πολλές διάφορες πρακτικές αλλα απο τότε που το έκανα ετσι όπως την συνταγή σας δεν τι αλλάζω και η γυναίκα μου και η κορούλα μου ξετρελαθηκαν σας Ευχαριστώ πολύ

  18. Καταπληκτική η συνταγή σας, την έχω κάνει πολλές φορές χωρίς ν’αφήσω κάποιο σχόλιο. Σας ακολουθώ χρόνια και χαίρομαι πάντα να σας διαβάζω και να σας έχω σύμβουλό μου αφανή. Χαίρομαι επίσης για τα πολύ ωραία και στρωτά ελληνικά αλλά και για την ευγένεια στις απαντήσεις σας. Να είστε καλά.

  19. Μια ερώτηση πριν ξεκινήσω να το μαγειρέψω . Το κοτόπουλο δεν θέλει αλάτι-πιπέρι πριν το τσιγάρισμα;

  20. Ειστε ο πιο σωστος κ ιδιαιτερος Chef τουλαχιστον στο Διαδικτυο!!!Σας παρακολουθω αρκετο καιρο..κ επειδη εχω
    καποια αποψη..Ειστε Υπεροχος.Η Αγαπη σας
    κι η Αξιολογηση των Υλικων, οπως κ η λεπτομερεια της εκτελεσης….δειγμα της
    Αξιοσυνης σας στη Σωστη Μαγειρικη κ …
    οχι της ανουσιας απλα του…Εντυπωσιασμου!!!!!

  21. Τελεια συνταγη, εβαλα καπνιστη μπύρα και ειχε μια ιδιαίτερη γευση η σαλτσα.

  22. Το έφτιαξα σήμερα για όλη την οικογένεια , ένα απίστευτο φαγητό!!! ακολουθώντας αυστηρά την δική σας συνταγή. Είσαστε ο καλύτερος Chef… ευχαριστώ που μεταδίδετε τη μαγειρική σας σε όλους εμάς τους κοινούς θνητούς… Σας ευχαριστώ!

  23. οταν βαλω τη μπυρα δυναμωνω τη φωτια απο μετρια σε ψηλη φωτια και μετα χαμηλωνω παλι στη μεση?

    1. Ναι, αν και είναι μάλλον λεπτομέρεια και να μη το κάνετε. Η λογική είναι να βοηθήσετε να αρχίσει να βράζει το κρύο υγρό που μπήκε, αλλά και να μη το κανετε απλά θα χασετε μερικά λεπτά. Τι είναι μερικά λεπτά μπροστά στην αιωνιότητα, φιλοσοφώ και εγω τώρα! 🙂

  24. Καλησπέρα!!!Είχα πειραματιστεί να κάνω τη συγκεκριμένη συνταγή και είχε βγει απίθανο!!!Θα ήθελα να μου πείτε αν κάνω την ίδια συνταγή με κόκκορα που θέλει παραπάνω βράσιμο(σχεδόν 2 ώρες) θα έχω θέμα λόγω της μπύρας;να την βάλω μιση ωρα πριν το τελος;

  25. Ευχαριστώ για τις υπέροχες στιγμές που περνάω στην κουζίνα πάντα παίρνοντας δύναμη και ιδέες από αυτά που διαβάζω στο site.

  26. Χαίρετε! Για χυλοπίτες αντί ταλιατέλες πρέπει να αλλάξουμε κάτι άλλο (ποσότητες, χρόνους κλπ); Ευχαριστώ.

Your email address will not be published. Required fields are marked *