Πρόσκληση στη Γιορτή της Γεύσης

προσκληση στο φεστιβαλ ελλάδα γιορτη γευσεις

Η μισή τέχνη της γεύσης και της μαγειρικής είναι στην επιλογή υλικών. Την άλλη μισή την μαθαίνουμε εδώ παρέα, αλλά ας μείνουμε για λίγο στη πρώτη ύλη, κατεβαίνοντας απ’ το καλάμι μας. ελλαδα γιορτη γευσειςΗ ελληνική κουζίνα άλλωστε βασίζεται στην εξαιρετική πρώτη ύλη και με απλές τεχνικές ιστορικά εστιάζεται στο να την αναδείξει και να δικαιώσει την ποιότητά της.

Μάλιστα η μία γαστρονομική τάση που αναπτύσσεται τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα με κύριους εκπροσώπους τους αγαπημένους μου, Περικλή Κοσκινά στο Αλάτσι και αδερφούς Λιακού στο Base Grill, έχει να κάνει ακριβώς με την αναζήτηση των καλύτερων πρώτων υλών από Έλληνες παραγωγούς και την ανάδειξή τους μέσα από μινιμαλιστικές τεχνικές παρεμβάσεις. Είναι η τάση που και προσωπικά με εκφράζει, γι’ αυτό και τελευταία, είχα γράψει για 2 παραδείγματα νέων ανθρώπων που παράγουν εξαιρετική πρώτη ύλη στα λαχανικά, τον Σωτήρη Λυμπερόπουλο απ’ το Ραδίκι και τον Μάνο Καραλάκη, επ’ αφορμή της νέας ελληνικής αστικής σαλάτας που πρότεινα. Αλλά και όλοι σχεδόν οι γνωστοί Έλληνες σεφ, σήμερα δίνουν πολύ περισσότερη σημασία στις καλές, ψαγμένες ελληνικές πρώτες ύλες, ανεξάρτητα απ’ τις τεχνικές παρεμβάσεις που επιχειρούν στη μαγειρική τους προσέγγιση.

ellada giorth geyseis1Σ’ αυτό το πλαίσιο, επισκέψεις γνωριμίας με εκλεκτούς Έλληνες παραγωγούς είναι μέσα στις προτεραιότητες τόσο του Cucina Caruso, όσο και των αναγνωστών μας, που κατά τεκμήριο ψάχνουν την καλύτερη γεύση.
Γι’ αυτό και θα επισκεφτούμε στο τέλος της εβδομάδας 9, 10 & 11/5/2014 (το Φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις» που διοργανώνει το Αθηνόραμα-Umami στο Γκάζι και σας προτείνουμε να έρθετε και σείς.

Το Φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις» έχει σαν κύριο στόχο την ανάδειξη ελληνικών διατροφικών προϊόντων (πρωτογενών ή αποτέλεσμα μεταποίησης), με κοινό χαρακτηριστικό την βεβαιωμένη ποιότητα. Διοργανώνεται δύο φορές το χρόνο, το Χειμώνα που είχαμε πάει και ανακαλύψαμε πολύ ενδιαφέροντα προϊόντα, και τώρα την Άνοιξη, που είναι σε μεγαλύτερη κλίμακα και αποτελεί μια πολυεπίπεδη γιορτή της γεύσης και της ελληνικής παραγωγής.

ellada giorth geyseis2Εκτός απ’ τους 120 εκθέτες κάθε είδους τροφίμων και ποτών υπάρχουν και παράλληλες εκδηλώσεις με ομιλίες και σεμινάρια που συμμετέχουν ειδικοί περί του συγκεκριμένου θέματος και επώνυμοι σεφ, αλλά και πολιτιστικές εκδηλώσεις που δικαιώνουν τον τίτλο “γιορτή”.  Μπορείτε να βρείτε όλες τις λεπτομέρειες στο επίσημο site του φεστιβάλ, εδώ και να περάσετε ένα ευχάριστο Σαββατοκύριακο γεμάτο με μικρές ή μεγάλες γευστικές ανακαλύψεις και όχι μόνον.

Εμείς θα είμαστε εκεί, καλεσμένοι από τη διοργάνωση, ψάχνοντας για ό,τι καλύτερο μπορεί να βρει κανείς ανάμεσα στους Έλληνες παραγωγούς που θα συναντήσουμε ώστε να το αναδείξουμε σε επόμενο άρθρο. Ελπίζουμε να έρθετε και εσείς για να γνωριστούμε δια ζώσης ανάμεσα σε τυριά, αλλαντικά, κρασιά και μαρμελάδες στον ειδικό χώρο για τους food bloggers.

Γι’ αυτό, οι πρώτοι 8 αναγνώστες που θα δηλώσουν ενδιαφέρον γράφοντας το ονοματεπώνυμό τους στα σχόλια πιο κάτω, θα κερδίσουν 8 διπλές προσκλήσεις από το Cucina Caruso και το Αθηνόραμα-Umami.

Πρέπει απλά να μας γράψετε το ονοματεπώνυμό σας μέχρι την Τετάρτη 7/5, για να το δώσουμε στην είσοδο του φεστιβάλ και να παραλάβετε από εκεί την πρόσκλησή σας.
(Αν έχουν συμπληρωθεί οι πρώτοι 8, μην αποθαρρυνθείτε γιατί μπορεί να βρεθούν κι’ άλλες…)

See you @ Gazi!

Πρόσκληση στη Γιορτή της Γεύσης 5.00/5 (100.00%) 3 votes

Εραστής των απολαύσεων της ζωής, διαφημιστής κατ' επάγγελμα, υπερήφανος πατέρας τριών κοριτσιών, με πολλά ετερόκλητα ενδιαφέροντα και εμπειρίες στα 55 χρόνια που συμμετέχω στη κοινωνική ζωή της πρωτεύουσας και άλλων κωμοπόλεων Ευρώπης και Αμερικής. Έχω μάθει να περνάω καλά με πολλά, αλλά και με λίγα, με μια ανεπαίσθητη προτίμηση στην άνεση, να τ' ομολογήσω. Ασχολούμαι καθημερινά με τη μαγειρική απ' τα 25 μου και με τον καιρό αυτή απασχολεί όλο και μεγαλύτερο ποσοστό των νευρώνων του εγκεφάλου μου, κάτι που ελπίζουμε να οφείλεται στο πάθος και όχι στην μείωση των κυττάρων. Αν πληρωνόμουν για τα πάθη μου (και τα λάθη μου) θα ήμουν μέγας χορηγός του δημοσίου χρέους. Το γεγονός ότι φίλοι, γνωστοί αλλά και τα παιδιά μου με αποκαλούν “chef” με ιντριγκάρει ως προς το τι μπορεί να γίνω όταν επιτέλους ενηλικιωθώ. Λατρεύω το καλό σπιτικό φαγητό, απεχθάνομαι τις μετριότητες και όσο κι αν βασίζομαι στη δημιουργικότητα, τη γνώση και την τέχνη, θέλω παράλληλα να γνωρίζω το επιστημονικό “γιατί” πίσω απ' τη μαγειρική και όχι μόνον. Όσο μαθαίνω νιώθω ζωντάνια, όσο δημιουργώ και προσφέρω, αποκτώ λόγο ύπαρξης.

30 Comments

  • Reply May 5, 2014

    Anonymous

    χαριλαος στασινοπουλος

    • Το όνομά σας στάλθηκε αρμοδίως, ώστε να παραλάβετε πρόσκληση στην είσοδο ως προσκεκλημένοι από τα greek food blogs. :-)

  • Reply May 5, 2014

    Constantine

    Καλογερής Κωνσταντίνος

    • Το όνομά σας στάλθηκε αρμοδίως, ώστε να παραλάβετε πρόσκληση στην είσοδο ως προσκεκλημένοι από τα greek food blogs. :-)

  • Reply May 6, 2014

    MaryCa

    Μαίρη Καμπά

    • Το όνομά σας στάλθηκε αρμοδίως, ώστε να παραλάβετε πρόσκληση στην είσοδο ως προσκεκλημένοι από τα greek food blogs. :-)

  • Reply May 6, 2014

    Θεμςλίνα Οικονόμου

    Θεμελίνα Οικονόμου

    • Το όνομά σας στάλθηκε αρμοδίως, ώστε να παραλάβετε πρόσκληση στην είσοδο ως προσκεκλημένοι από τα greek food blogs. :-)

  • Reply May 6, 2014

    orestis

    Μιχαλόπουλος Ορέστης

    • Το όνομά σας στάλθηκε αρμοδίως, ώστε να παραλάβετε πρόσκληση στην είσοδο ως προσκεκλημένοι από τα greek food blogs. :-)

  • Reply May 6, 2014

    katerina

    Κατερινα Γκουνελα

    • Το όνομά σας στάλθηκε αρμοδίως, ώστε να παραλάβετε πρόσκληση στην είσοδο ως προσκεκλημένοι από τα greek food blogs. :-)

  • Reply May 6, 2014

    Μαγδα

    Μάγδα Λαμπρογεώργου

    • Το όνομά σας στάλθηκε αρμοδίως, ώστε να παραλάβετε πρόσκληση στην είσοδο ως προσκεκλημένοι από τα greek food blogs. :-)

  • Reply May 7, 2014

    lia koutsiriba

    Κουτσιρίμπα Λια

    • Το όνομά σας στάλθηκε αρμοδίως, ώστε να παραλάβετε πρόσκληση στην είσοδο ως προσκεκλημένοι από τα greek food blogs. :-)

  • Reply May 7, 2014

    Anonymous

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

    • Το όνομά σας στάλθηκε αρμοδίως, ώστε να παραλάβετε πρόσκληση στην είσοδο ως προσκεκλημένοι από τα greek food blogs. :-)

  • Reply May 8, 2014

    kika

    Κυριακή Ματζάνα

  • Reply May 8, 2014

    Anonymous

    ΣΠΥΡΑΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

  • Reply May 8, 2014

    ΑΝΝΑ

    ΣΚΟΥΡΑ ΑΝΝΑ

  • Reply May 9, 2014

    Panagiotis Exameliotis

    poly gefstiki kouzina , 8a el8o, Panos

  • Reply May 9, 2014

    Anonymous

    Πεντανοστιμα βγαινουν ολα.

  • Reply May 9, 2014

    ΑΚ

    Καλογερής Αντώνης

  • Reply May 6, 2015

    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΚΑΛΙ

    Έτσι απλά!!!

  • Reply May 7, 2015

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΥΡΑΤΟΣ

    θελω να ξαναπαω ΣΠΥΡΑΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

  • Reply June 5, 2016

    ΧΡΥΣA ΧΑΤΖΗΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

    ΧΡΥΣΑ ΧΑΤΖΗΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Leave a Reply

Leave a Reply