Caruso Fix: Ένα χειμωνιάτικο κοκτέιλ του Borsalino Bar, αφιερωμένο (ξέρετε που)

Caruso Fix Cocktail @ Borsalino Bar

Aπ’ τα 18 μου, που νομίμως απολαμβάνω αλκοολικά ποτά, έχουν περάσει 40 χρόνια και στη διάρκειά τους έχω περάσει από αμέτρητα μπαρ, πολλά απ’ αυτά στην Αθήνα και βέβαια σ’ ελάχιστα απ’ αυτά έγινα τακτικός θαμώνας. Τα μπαρ που έγιναν το στέκι μου είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Είχαν τοπ barmen και τοπ πελατεία, που ο συνδυασμός τους έφτιαχνε την ατμόσφαιρα που με κρατούσε. Δεν θυμάμαι πολλά απ’ το ντεκόρ, γιατί η ουσία της ατμόσφαιρας σε όλα αυτά τα μπαρ, ήταν το σκηνικό των ανθρώπων που πήγαιναν εκεί σε διάδραση με το προσωπικό. Ένα τέτοιο μπαρ, αισθάνομαι ότι γεννήθηκε πρόσφατα στο κέντρο της Αθήνας , από ένα φίλο και την παρέα του, τον γνωστό Γιάννη Κοροβέση και το όνομα αυτού, Borsalino.

Caruso Fix Cocktail @ borsalino BarTo Borsalino είναι ένα μπαρ φτιαγμένο για μυημένους πότες, όχι για δήθεν. Ένα μπαρ που φαίνεται ότι θα γίνει στέκι, γιατί ξέρει από ποτά και από πότες, όχι γιατί ξόδεψαν οι επιχειρηματίες εκατομμύρια στη μόστρα και στις δημόσιες σχέσεις. Είναι μπαρ που μπορείς να ρωτήσεις τον μπάρμαν συμβουλές για τα ποτά, για τις γυναίκες, για την καριέρα σου, για την ζωή! Μπαρ αρχέτυπο, στο σήμερα, με άλλα λόγια! Ουσία, βαθιά γνώση, στυλ και κουλτούρα!

Borsalino Bar AthensΆλλωστε ο φίλος μου ο Γιάννης Κοροβέσης, είναι πολυτεχνίτης, αυθεντία στον χώρο των ποτών, σύγχρονο στυλιστικό πρότυπο και πολλά υποσχόμενος bon viveur! Βρίσκεται στο χώρο της εστίασης σχεδόν 15 χρόνια, περνώντας από όλες σχεδόν τις θέσεις εργασίας.

Διατηρεί την απολύτως εξειδικευμένη ιστοσελίδα για θέματα μπαρ και αλκοόλ Bitterbooze.com, είναι ο βασικός εισηγητής στη σχολή Le Monde για τα τμήματα του μπαρ, ενώ αφού πέρασε από γνωστές Αθηναϊκές μπάρες, κατέληξε εσχάτως στο πρώτο του επιχειρηματικό βήμα, που είναι το μπαρ Borsalino στο οποίο αναφέρθηκα πιο πάνω, όπου είναι συνιδιοκτήτης.

Πιστοποιημένος Sherry Educator και αποκλειστικός εκπαιδευτής για την Ελλάδα της πλατφόρμας foodpairing.com, έχει μια ιστορία να σου πει κάθε φορά που θα επισκεφτείς το μπαρ του.

Σ’ αυτόν τον μυστήριο και γοητευτικό τύπο λοιπόν, ζήτησα να μου φτιάξει ένα κοκτέιλ που να εκφράσει την πληθωρική προσωπικότητα του Cucina Caruso, αυτόν τον χειμώνα! Και λίγες μέρες μετά την “παραγγελιά μου”, πήγα στο Borsalino να το φωτογραφίσω και να το γευτώ! Φτιαγμένο με Dewar’s 12άρι ως βάση, μου είπε, και ομολογώ με κέρδισε πριν καν το δοκιμάσω!

Η φάση πάντως, ήταν πολύ χαρακτηριστική της τελειομανείας του Γιάννη. Να φανταστείτε ότι του πήρε 5′ λεπτά, να φτιάξει το τέλειο παγάκι για την φωτογράφιση, χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι και κάνοντας γλυπτική!

Γιάννης Κοροβέσης - Borsalino

Η ιεροτελεστεία που έγινε το τσάι και η επιστημονική ακρίβεια που μπήκε πίσω απ’ την παρασκευή του κοκτέιλ δεν θύμιζε σε τίποτε τους “μοδάτους-μοντελέ” μπάρμεν με t-shirt των προηγούμενων δεκαετιών, που πέρασαν την καριέρα τους χασκογελώντας με κοπελιές, καθώς έφτιαχναν με πολλή προσπάθεια “ουίσκυ-κόλα” και “βότκα- πορτοκάλι”. Εδώ κινούμαστε κάποια επίπεδα πάνω…  Πολλά θα έλεγα. Ε! δείτε και τις φωτό για του λόγου το αληθές!

Borsalino cocktail Dewars 12

Σύμφωνα, λοιπόν με τα λεγόμενα του Γιάννη:

Στο Caruso Fix συνδυάζονται αρμονικά τα μαύρο τσάι και το τζίντζερ με τις νότες μελιού του Dewars 12 και τα γλυκά μπαχαρικά του, ενώ τα αρώματα βύνης και καπνού από τη μπίρα Porter ενισχύουν ακόμη περισσότερο τον αρωματικό του χαρακτήρα.

Φτιάξτε το, ακολουθώντας την συνταγή πιο κάτω ή πηγαίνετε στο Borsalino και ζητήστε το με τ’ όνομά του, Caruso Fix!
Σας διαβεβαιώ ότι θα τ’ απολαύσετε , όπως το χάρηκα κι’ εγώ. Τόσο, που ξέχασα να φωτογραφηθώ μαζί του!
Ποιος ξέρει; Μπορεί να καθόμαστε με την Sophie, στο διπλανό σκαμνί στο Borsalino και να πιάσουμε κουβέντα για γεύσεις και συνταγές!

Γιάννης Κοροβέσης - BorsalinoΥλικά για Caruso Fix

50ml Dewar’s 12
20ml φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού
20ml σπιτικό σιρόπι από σκούρα μπίρα τύπου Porter (2 μέρη ζάχαρη : 1 μέρος μπίρα)
20ml «δυνατό» μαύρο τσάι Darjeeling
1 κομμάτι 3-4 εκατοστά από ρίζα τζίντζερ
1 ριξιά από μπίτερς Angostura

Παρασκευή του κοκτέιλ

1 . Στον πάτο ενός σέικερ συνθλίψτε με το γουδοχέρι το κομμάτι ρίζας τζίντζερ.

Γιάννης Κοροβέσης - Borsalino2. Στη συνέχεια προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά.

borsalino-4

3. Χτυπήστε δυνατά με πάγο και διπλοσουρώστε σε γυάλινη κούπα τσαγιού.

borsalino-5

4. Προσθέστε ένα μεγάλο κομμάτι πάγου και γαρνίρετε με μια φλούδα πορτοκαλιού και προαιρετικά με λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο.

borsalino_20161208_0348

Hats Off στο Caruso Fix!

Borsalino
Κολοκοτρώνη 59, Αθήνα
210 323 2222
https://www.facebook.com/BorsalinoBarAthens/

Caruso Fix: Ένα χειμωνιάτικο κοκτέιλ του Borsalino Bar, αφιερωμένο (ξέρετε που) 5.00/5 (100.00%) 3 votes

Εραστής των απολαύσεων της ζωής, διαφημιστής κατ' επάγγελμα, υπερήφανος πατέρας τριών κοριτσιών, με πολλά ετερόκλητα ενδιαφέροντα και εμπειρίες στα 55 χρόνια που συμμετέχω στη κοινωνική ζωή της πρωτεύουσας και άλλων κωμοπόλεων Ευρώπης και Αμερικής. Έχω μάθει να περνάω καλά με πολλά, αλλά και με λίγα, με μια ανεπαίσθητη προτίμηση στην άνεση, να τ' ομολογήσω. Ασχολούμαι καθημερινά με τη μαγειρική απ' τα 25 μου και με τον καιρό αυτή απασχολεί όλο και μεγαλύτερο ποσοστό των νευρώνων του εγκεφάλου μου, κάτι που ελπίζουμε να οφείλεται στο πάθος και όχι στην μείωση των κυττάρων. Αν πληρωνόμουν για τα πάθη μου (και τα λάθη μου) θα ήμουν μέγας χορηγός του δημοσίου χρέους. Το γεγονός ότι φίλοι, γνωστοί αλλά και τα παιδιά μου με αποκαλούν “chef” με ιντριγκάρει ως προς το τι μπορεί να γίνω όταν επιτέλους ενηλικιωθώ. Λατρεύω το καλό σπιτικό φαγητό, απεχθάνομαι τις μετριότητες και όσο κι αν βασίζομαι στη δημιουργικότητα, τη γνώση και την τέχνη, θέλω παράλληλα να γνωρίζω το επιστημονικό “γιατί” πίσω απ' τη μαγειρική και όχι μόνον. Όσο μαθαίνω νιώθω ζωντάνια, όσο δημιουργώ και προσφέρω, αποκτώ λόγο ύπαρξης.

Be first to comment

Leave a Reply